reklama
Jak nie Nell to może Nela? to polskie imię. Moja siostrzenica tak ma. W zasadzie jest od Aniela -> Anielka ->Nelka i ciągle mylą ją z Amelką ehh. Ale Nela fajnie brzmi i nie jest tego tak dużo - spotkała w swoim życiu dopiero jedną dziewczynkę o tym imieniu, a ma 6 lat
Moja koleżanka dała córce na imię Kornelia i tez wołają na nią Nela.
Gabriel zaklepane juz od dawna (obawiam sie, ze z tego powodu bedzie chlopak, bo w pierwszej ciazy tez od razu bylo imie dla chlopca a dla dziewczynki do porodu nie mielismy
Zoja lub Milla ale na ta chwile Zoja zostaje.
Nel tez mi sie podoba.
Zoja lub Milla ale na ta chwile Zoja zostaje.
Nel tez mi sie podoba.
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
mi się podoba Laura,Olivia,Wanessa a dla chłopczyka Wiktorek,Szymonek
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
no i jeszcze Jessica
Flaurka
Fanka BB :)
http://www.mamazone.pl/artykuly/bede-mama/ciaza/9-miesiecy-ciazy/2011/najpopularniejsze-imiona-dla-dzieci-w-2010-roku.aspx
Posprawdzajcie sobie tutaj co naród wybiera, bo nie wiem czy fajnie będzie mieć w klasie 5 Majeczek czy Julii
Moje subiektywne podejście do tej sprawy... Oprócz pięknie brzmiącego imienia powinno ono pasować do nazwiska, zwłaszcza u chłopca, bo raczej nie zmieni go sobie. I tak np. Olivier Gwóźdź... Poza tym Kacper... fajnie dla chłopca, ale nie wyobrażam sobie 30-40 letniego mężczyzny z tym imieniem
Posprawdzajcie sobie tutaj co naród wybiera, bo nie wiem czy fajnie będzie mieć w klasie 5 Majeczek czy Julii
Moje subiektywne podejście do tej sprawy... Oprócz pięknie brzmiącego imienia powinno ono pasować do nazwiska, zwłaszcza u chłopca, bo raczej nie zmieni go sobie. I tak np. Olivier Gwóźdź... Poza tym Kacper... fajnie dla chłopca, ale nie wyobrażam sobie 30-40 letniego mężczyzny z tym imieniem
My na razie się zastanawiamy tylko, ale wstępnie dla chłopca Michał lub Bartosz. dla dziewczynki nie wiemy, bo mąż uparł się, że będzie chłopak. Mnie podoba się Nina, Nadia, Ewa. A czas pokarze. Na pewno chcemy imię tradycyjne, które będzie pasowało do nazwiska i po latach nadal będzie ładne.
reklama
Podziel się: