reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majoweczkowa lista imion naszych fasoleczek ...

reklama
Jak nie Nell to może Nela? to polskie imię. Moja siostrzenica tak ma. W zasadzie jest od Aniela -> Anielka ->Nelka i ciągle mylą ją z Amelką ehh. Ale Nela fajnie brzmi i nie jest tego tak dużo - spotkała w swoim życiu dopiero jedną dziewczynkę o tym imieniu, a ma 6 lat :)

Moja koleżanka dała córce na imię Kornelia i tez wołają na nią Nela.

Gabriel zaklepane juz od dawna (obawiam sie, ze z tego powodu bedzie chlopak, bo w pierwszej ciazy tez od razu bylo imie dla chlopca a dla dziewczynki do porodu nie mielismy;)
Zoja lub Milla ale na ta chwile Zoja zostaje.
Nel tez mi sie podoba.

ja jeszcze przed ciążą chciałam mieć Zuzię i Aleksandra:happy: męzowi się oba podobają,ale jest jeszcze tyle czasu,że może nam się zmienić...zobaczymy:-)

U nas dla chlopca wczesniej byl Franek a urodzila sie Michalina:tak: Teraz tez dla chlopaka Franek, a dla dziewczynki to bedzie ciezko:eek: Zobaczymy:tak:

http://www.mamazone.pl/artykuly/bede-mama/ciaza/9-miesiecy-ciazy/2011/najpopularniejsze-imiona-dla-dzieci-w-2010-roku.aspx

P
osprawdzajcie sobie tutaj co naród wybiera, bo nie wiem czy fajnie będzie mieć w klasie 5 Majeczek czy Julii:)

Moje subiektywne podejście do tej sprawy... Oprócz pięknie brzmiącego imienia powinno ono pasować do nazwiska, zwłaszcza u chłopca, bo raczej nie zmieni go sobie. I tak np. Olivier Gwóźdź... Poza tym Kacper... fajnie dla chłopca, ale nie wyobrażam sobie 30-40 letniego mężczyzny z tym imieniem:)

My na razie się zastanawiamy tylko, ale wstępnie dla chłopca Michał lub Bartosz. dla dziewczynki nie wiemy, bo mąż uparł się, że będzie chłopak. Mnie podoba się Nina, Nadia, Ewa. A czas pokarze. Na pewno chcemy imię tradycyjne, które będzie pasowało do nazwiska i po latach nadal będzie ładne.

reklama
Do góry