reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majoweczkowa lista imion naszych fasoleczek ...

Leonardo lub Sophie,albo tez Giulia,Aurora,Gabrielle...;-) i inna nieskonczona mozliwosc.Na razie jest malenkie "it".

reklama
Od lat podoba mi sie Nell, odkąd byłam mała dziewczynka i obejrzałam w pustyni i w puszczy! Śliczna mała Nell która jest teraz Piekna kobieta- Karolina Sawka ja grała! Zobacz sobie jej zdjecia! Poza tym to : Nell, Nellusia, Nelcia , Nelka, Nela, Nellunka! Mnóstwo zdrobnien i niespotykane imie na czym mi np zależy :) mieszkamy za granica wiec szukamy imion międzynarodowych oby dzieci nie miały wiekszysz problemów! Nell jest super :) pozdrawiam :)

Dziewczynka koniecznie Zuzia(parę dni przed zajściem w ciążę tak tuliłam córeczkę znajomych Zuzie i się udało po prawie roku starań więc musi być to imię bo to jakiś znak bo wcześniej też tak chciałam takie imię dla dziecka) a chłopczyk to nie wiem.Podoba mi się Leon(mężusiowi się nie podoba),Szymon,Franek,Adaś.

Ostatnia edycja:
Stwierdziliśmy z mężem,że imię musi pasować do małego chłopca, mężczyzny, dziadka no i żeby w szkole sie z niego nie wyśmiewali.Jak na razie dla chłopca propozycje to Robert- robi, robson, Roberto, a na drugie Krzysztof ( patron kierowców), zaś dla dziewczynki Paulina, Natalia- tak po prostu. Może jeszcze zmienimy zdanie, zobaczymy:-)

kurcze, co do Nell mam mieszane uczucia, moj maz uwaza ze jesli bedzie dziewczynka to koniecznie Nell, aby byli Stas i Nell, ale ja sama nie wiem, ale skoro Tobie Jeanta sie podoba to musze przemyslec to jeszcze raz:)

Jak nie Nell to może Nela? to polskie imię. Moja siostrzenica tak ma. W zasadzie jest od Aniela -> Anielka ->Nelka i ciągle mylą ją z Amelką ehh. Ale Nela fajnie brzmi i nie jest tego tak dużo - spotkała w swoim życiu dopiero jedną dziewczynkę o tym imieniu, a ma 6 lat :)

reklama
Mnie sie podobają:
chlopiec: Alan, Oliwier, Kaswery i pewnie jeszcze cos by sie znalazlo:-D
Dziewczynka: Telimena(Tela/Tola), Pola, Iga tu też bym cos jeszcze wymyslila:tak:

Do góry