reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majoweczkowa lista imion naszych fasoleczek ...

Leonardo lub Sophie,albo tez Giulia,Aurora,Gabrielle...;-) i inna nieskonczona mozliwosc.Na razie jest malenkie "it".

reklama
Od lat podoba mi sie Nell, odkąd byłam mała dziewczynka i obejrzałam w pustyni i w puszczy! Śliczna mała Nell która jest teraz Piekna kobieta- Karolina Sawka ja grała! Zobacz sobie jej zdjecia! Poza tym to : Nell, Nellusia, Nelcia , Nelka, Nela, Nellunka! Mnóstwo zdrobnien i niespotykane imie na czym mi np zależy :) mieszkamy za granica wiec szukamy imion międzynarodowych oby dzieci nie miały wiekszysz problemów! Nell jest super :) pozdrawiam :)

Dziewczynka koniecznie Zuzia(parę dni przed zajściem w ciążę tak tuliłam córeczkę znajomych Zuzie i się udało po prawie roku starań więc musi być to imię bo to jakiś znak bo wcześniej też tak chciałam takie imię dla dziecka) a chłopczyk to nie wiem.Podoba mi się Leon(mężusiowi się nie podoba),Szymon,Franek,Adaś.

Ostatnia edycja:
Stwierdziliśmy z mężem,że imię musi pasować do małego chłopca, mężczyzny, dziadka no i żeby w szkole sie z niego nie wyśmiewali.Jak na razie dla chłopca propozycje to Robert- robi, robson, Roberto, a na drugie Krzysztof ( patron kierowców), zaś dla dziewczynki Paulina, Natalia- tak po prostu. Może jeszcze zmienimy zdanie, zobaczymy:-)

kurcze, co do Nell mam mieszane uczucia, moj maz uwaza ze jesli bedzie dziewczynka to koniecznie Nell, aby byli Stas i Nell, ale ja sama nie wiem, ale skoro Tobie Jeanta sie podoba to musze przemyslec to jeszcze raz:)

Jak nie Nell to może Nela? to polskie imię. Moja siostrzenica tak ma. W zasadzie jest od Aniela -> Anielka ->Nelka i ciągle mylą ją z Amelką ehh. Ale Nela fajnie brzmi i nie jest tego tak dużo - spotkała w swoim życiu dopiero jedną dziewczynkę o tym imieniu, a ma 6 lat :)

reklama
Mnie sie podobają:
chlopiec: Alan, Oliwier, Kaswery i pewnie jeszcze cos by sie znalazlo:-D
Dziewczynka: Telimena(Tela/Tola), Pola, Iga tu też bym cos jeszcze wymyslila:tak:

Do góry