reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majoweczkowa lista imion naszych fasoleczek ...

Ja też uważam, że dwa imiona są ekstra i sama chętnie, urzędowo podaję dwa.
Mąż to już w ogóle się wścieka na samą myśl, że ktoś daje tylko jedno imię i neguje konieczność posiadania dwóch.

reklama
Nam drugie imię dla synka wybrała moja ukochana babcia, która nie żyje już 15 lat. Kilka dni temu przyśniła mi się i zapytała jak damy małemu na imię. Powiedziałam jej, że nie wiemy jeszcze, a ona na to "dajcie mu na imię Wojtuś". Oczywiście od razu nastąpił bunt z mojej strony, bo z tym imieniem mam złe skojarzenia. Więc babcia się rozpłakała i rozpłynęła.
Postanowiliśmy z Ł. że mały dostanie na drugie Wojciech w ramach kompromisu z babcią:) Tylko to pierwsze ciągle nas męczy. Miał być Piotr Mikołaj. Z drugim wyszło jak wyszło, a pierwszym wszyscy są rozczarowani... Więc Zostanie chyba ten Mikołaj, bo na Marcela nie mogę go namówić tak się uparł. A szkoda, bo to śliczne imię i każdemu się podoba:)

U nas nie będzie drugiego imienia dla małego :p bo tak się utarło że po dziadku miałby dostać jak to ma miejsce u rodziny mojego Ciacha, na ale jak pomyślę że to ma być Jacuś lub Bogusławik to powiedziałam że nie i już. Z resztą Gabriel jest wystarczająco super i nie musi występować w parze :p

Mój Synuś będzie miał Kacperek ;))) a wymyslił je tesciu po badaniach połówkowych jak maluch pokazał co chowa między nóżkami nad drugim w dalszym ciągu się zastanawiam ;P

A my już wybraliśmy imię, będzie mały Michałek. Chociaż szczerze, to imię wybrane jako najlepsza z możliwych opcji, takie w miarę neutralne i nie krzywdzące.
Bo gdyby była dziewczynka, to imię było od samego początku, jak wskazuje mój nick- Nina!!

reklama
Do góry