reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Brzmi pięknie :D U mnie nie było szans aby nie czuła stawiania się brzucha :D
To też na 8 maja? Ktoś tutaj już miał na 8 maja. No to widzę, ze ostro się dzieję powoli na forum :D ja nie mam akurat CC, ale mam dwa terminy na 6 i 8 maja. :) zoabcyzmy czy się coś dziać będzie.
Oj coś czuję że dużo dzieciaczków się pojawi w najbliższym tygodniu :)

reklama
Hej 😁
Jak tu pachnie przygotowaniami 😁 Za chwilę zacznie się nam baby boom ❤
Powiem wam, że zaczynam się stresować bólem porodowym. Do tej pory byłam odważna, ale jak doszły silne bóle kręgosłupa, hemoroidy i chyba o zgrozo zaczynają się żylaki sromu, to mi nie do śmiechu jest 🤣😭
No, ale może jakoś to będzie 😜

A ja dzisiaj uszyłam ręcznie 4 prototypy maseczek z prześcieradła, by mieć, jak będę do lekarza szła lub na porodówkę 😜🤣🙈
Zobacz załącznik 1106530

hej, jak odczuwasz swoje przypuszczenia co do zylaków sromu? mnie boli i jakby trochę piecze krocze. Ból nasila sie przy wysiłku np. wstawaniu z łóżka. Wzięłam luserko i zajrzałam tam, wargi są mocno spuchnięe i widać jakby nabrzmiałe żyłki. Od poczatku ciąży się nie oglądałam, więc nie wiem czy tak mmi się teraz porobiło, czy to sprawa, która rozwijała się wcześniej :/ wizyta u lekarza za 2 dni, a ja nie wiem co robić...

@Nerwicówka35 mam bardzo opuchnięte i bolące wargi sromowe, ale guzki się cofnęły. Nie wiem co pomogło, bo stosuję tylko krem na hemoroidy. W zasadzie to od tygodnia przeszłam na czopki, które bardziej mi przynoszą ulgę. No i nie mam już zaparć, tylko luźniejsze stolce.

Jeśli do wizyty masz 2 dni, to spokojnie poczekaj. On oceni co i jak i ewentualnie poradzi co dalej 😉 Będzie dobrze 😉

@Nerwicówka35 mam bardzo opuchnięte i bolące wargi sromowe, ale guzki się cofnęły. Nie wiem co pomogło, bo stosuję tylko krem na hemoroidy. W zasadzie to od tygodnia przeszłam na czopki, które bardziej mi przynoszą ulgę. No i nie mam już zaparć, tylko luźniejsze stolce.

Jeśli do wizyty masz 2 dni, to spokojnie poczekaj. On oceni co i jak i ewentualnie poradzi co dalej 😉 Będzie dobrze 😉

Dziękuję za odpowiedź :) mam nadzieję, że mimo wszystko, to tylko bóle spowodowane zaawansowaną ciąża.

U mnie majowych osób w rodzinie brak więc mały będzie wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju [emoji16]
Ja, choć nie mogę się doczekać synka, mam cichą nadzieję że zrobi mi prezent na dzień matki tak jak zrobił mi prezent na urodziny kiedy zobaczyłam dwie kreski przed swoimi urodzinami a beta tylko potwierdziła że się pojawił [emoji847]. Fakt że po urodzinach trafiłam z krwistym plamieniem do szpitala jakoś nie był optymistyczny ale o tej sytuacji nie myślę [emoji28].

Dziewczyny 2 pytania:
1. Czy do cc powinnam ściągnąć obrączkę i pierścionki?
2. Jak wygląda sprawa z paznokciami? Mogą być pokryte np. Hybrydą czy muszą być czyste?

Dziewczyny 2 pytania:
2. Jak wygląda sprawa z paznokciami? Mogą być pokryte np. Hybrydą czy muszą być czyste?
moi
Dziewczyny 2 pytania:

Jestem po dwoch CC i trzecie mam w pt. I zdejmowałam wszelką biżuterię. Paznokcie maja być czyste, bo na nich widać np. ewentualne problemy z krążeniem, wiec sa pod obserwacja.

reklama
Do góry