reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Brzmi pięknie :D U mnie nie było szans aby nie czuła stawiania się brzucha :D
To też na 8 maja? Ktoś tutaj już miał na 8 maja. No to widzę, ze ostro się dzieję powoli na forum :D ja nie mam akurat CC, ale mam dwa terminy na 6 i 8 maja. :) zoabcyzmy czy się coś dziać będzie.
Oj coś czuję że dużo dzieciaczków się pojawi w najbliższym tygodniu :)

reklama
Hej 😁
Jak tu pachnie przygotowaniami 😁 Za chwilę zacznie się nam baby boom ❤
Powiem wam, że zaczynam się stresować bólem porodowym. Do tej pory byłam odważna, ale jak doszły silne bóle kręgosłupa, hemoroidy i chyba o zgrozo zaczynają się żylaki sromu, to mi nie do śmiechu jest 🤣😭
No, ale może jakoś to będzie 😜

A ja dzisiaj uszyłam ręcznie 4 prototypy maseczek z prześcieradła, by mieć, jak będę do lekarza szła lub na porodówkę 😜🤣🙈
Zobacz załącznik 1106530

hej, jak odczuwasz swoje przypuszczenia co do zylaków sromu? mnie boli i jakby trochę piecze krocze. Ból nasila sie przy wysiłku np. wstawaniu z łóżka. Wzięłam luserko i zajrzałam tam, wargi są mocno spuchnięe i widać jakby nabrzmiałe żyłki. Od poczatku ciąży się nie oglądałam, więc nie wiem czy tak mmi się teraz porobiło, czy to sprawa, która rozwijała się wcześniej :/ wizyta u lekarza za 2 dni, a ja nie wiem co robić...

@Nerwicówka35 mam bardzo opuchnięte i bolące wargi sromowe, ale guzki się cofnęły. Nie wiem co pomogło, bo stosuję tylko krem na hemoroidy. W zasadzie to od tygodnia przeszłam na czopki, które bardziej mi przynoszą ulgę. No i nie mam już zaparć, tylko luźniejsze stolce.

Jeśli do wizyty masz 2 dni, to spokojnie poczekaj. On oceni co i jak i ewentualnie poradzi co dalej 😉 Będzie dobrze 😉

@Nerwicówka35 mam bardzo opuchnięte i bolące wargi sromowe, ale guzki się cofnęły. Nie wiem co pomogło, bo stosuję tylko krem na hemoroidy. W zasadzie to od tygodnia przeszłam na czopki, które bardziej mi przynoszą ulgę. No i nie mam już zaparć, tylko luźniejsze stolce.

Jeśli do wizyty masz 2 dni, to spokojnie poczekaj. On oceni co i jak i ewentualnie poradzi co dalej 😉 Będzie dobrze 😉

Dziękuję za odpowiedź :) mam nadzieję, że mimo wszystko, to tylko bóle spowodowane zaawansowaną ciąża.

U mnie majowych osób w rodzinie brak więc mały będzie wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju [emoji16]
Ja, choć nie mogę się doczekać synka, mam cichą nadzieję że zrobi mi prezent na dzień matki tak jak zrobił mi prezent na urodziny kiedy zobaczyłam dwie kreski przed swoimi urodzinami a beta tylko potwierdziła że się pojawił [emoji847]. Fakt że po urodzinach trafiłam z krwistym plamieniem do szpitala jakoś nie był optymistyczny ale o tej sytuacji nie myślę [emoji28].

Dziewczyny 2 pytania:
1. Czy do cc powinnam ściągnąć obrączkę i pierścionki?
2. Jak wygląda sprawa z paznokciami? Mogą być pokryte np. Hybrydą czy muszą być czyste?

Dziewczyny 2 pytania:
2. Jak wygląda sprawa z paznokciami? Mogą być pokryte np. Hybrydą czy muszą być czyste?
moi
Dziewczyny 2 pytania:

Jestem po dwoch CC i trzecie mam w pt. I zdejmowałam wszelką biżuterię. Paznokcie maja być czyste, bo na nich widać np. ewentualne problemy z krążeniem, wiec sa pod obserwacja.

reklama
Do góry