reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

To szpital Twój nie mial dni otwartych ? Przeważnie raz na tydzień lub raz na miesiąc maka szpitale dni otwarte gdzie położna oprowadza mamusie po porodowce 😊
A skąd :p położna stara się dogadać ze szpitalem żeby mogła przyprowadzić właśnie na takie "oględziny" ciężarne z grup które prowadzi, ale póki co ciężki temat :)

reklama
Ja po USG przepływy dobre ale to robiła mi asystentka i USG na zobaczyć ultrasonografia ta więc poczekam na jego opinie ...a przede wszystkim na mojego iekarza bo on tu pracuje i jutro ma być tutaj ...podobno mały nic nie przybrał ha wadze od 14 kwietnia więc zobaczymy co mi lekarz powie ....zaczynam się martwić 😟..... Leżę z dziewczyną która jest w 38 tyg i wie że hej córeczka jest chora 😟 na w serduszku wszystko na odwrót i podziwiam jej spokój ...serio ....

U nas jest jedną izba przyjęć na oddział ginekologiczno-położniczy, i czasami jak przyjmują to 2 godziny to trwa, widziałam ostatnio jak bylam na izbie na założenie pessara. Póki jedną przyjmą to 20 minut najmniej.
Ginekologia i patologia ciąży to osobny cały korytarz a położnictwo następny po trakcie porodowym. W każdym razie na patologie odgłosy rodzących i placze dzieci na szczescie nie dochodzą 😄😁😄 Pewnie żeby paniki nie siać wśród następnych w kolejce do porodu 😁

Ja po USG przepływy dobre ale to robiła mi asystentka i USG na zobaczyć ultrasonografia ta więc poczekam na jego opinie ...a przede wszystkim na mojego iekarza bo on tu pracuje i jutro ma być tutaj ...podobno mały nic nie przybrał ha wadze od 14 kwietnia więc zobaczymy co mi lekarz powie ....zaczynam się martwić 😟..... Leżę z dziewczyną która jest w 38 tyg i wie że hej córeczka jest chora 😟 na w serduszku wszystko na odwrót i podziwiam jej spokój ...serio ....
Bo nie ma co sie denerwować poki dziecko się nie urodzi, teraz nie jesteś w stanie mu pomóc jak i ona swojej córeczce, a stresem można Ty to pogorszy sytuacje bo dziecko czuje wszystko takze na spokojnie 😊😊😊

Spokojnie, staraj się myśleć pozytywnie. Pamiętaj, że usg ma swój margines błędu pomiarów.
Wszystko będzie dobrze :*

@Lilka455 przejdą te bóle po porodzie [emoji6] u mnie ciężko było stwierdzić na podstawie objawów jaka płeć, bo szlam łeb w łeb w każdej tak samo [emoji23] teraz kilka osób mówiło „chłopak” po brzuchu i co? Będzie córa. Aaaa i jadłam w każdej wszystko, wiec u mnie nie ma reguły. Jedynie moje własne przeczucia i odczucia [emoji5]

Ja po USG przepływy dobre ale to robiła mi asystentka i USG na zobaczyć ultrasonografia ta więc poczekam na jego opinie ...a przede wszystkim na mojego iekarza bo on tu pracuje i jutro ma być tutaj ...podobno mały nic nie przybrał ha wadze od 14 kwietnia więc zobaczymy co mi lekarz powie ....zaczynam się martwić [emoji45]..... Leżę z dziewczyną która jest w 38 tyg i wie że hej córeczka jest chora [emoji45] na w serduszku wszystko na odwrót i podziwiam jej spokój ...serio ...

Jak piszą Ciotki BB, myśl pozytywnie. USG naprawdę nie jest niezawodne w wyliczaniu wymiarów i tym samym wagi. Wszystko będzie dobrze [emoji9][/QUOTE]

reklama
Mówię do męża: jutro sami pojedziecie do lasu na spacer ja już nie mam siły, a on się bezczelnie ucieszył 🤣🤣🤣
Chyba była zbednym balastem na tych męskich wycieczkach 🤪

[emoji23][emoji23][emoji23] nie, ja myśle, ze uznał, ze to już tuż tuż. Mój do mnie wczoraj powiedział „mogłabyś już urodzić i byłby coś normalnie” [emoji23][emoji23][emoji23] a za chwile „No w terminie oczywiście, żeby była” myśle, ze tez są już zmęczeni naszym mimo wszystko, ograniczonym wkładem w codzienność.

Do góry