reklama
Dziewczyny kupujecie swoim dzieciaczkom płaskie podusie czy będą dość tylko na pieluszce bo już zgupialam jedni mówią żeby płaska taka kupić inni żeby na pieluszce bambusowej główka leżała
Ja w zestawie minky mam płaskie poduszki, bardziej na zasadzie dwustronnego materiału. Myślę że przez pierwsze 3 msc malca, będzie spał na płasko, później chyba mu dam bo jest z tymi kuleczkami sensorycznymi.
Też się zastanawiałam nad kokonem, ale wiele czytałam, że maluszki nie powinny leżeć w kokonie, bo mogą się przydusić o jej boki. Ale z drugiej strony lepiej leżą na sofie czy gdzieś na płaskim. Ale też fizjoterapeutka wypowiadała się, że zakłóca to naturalny proces koordynacji rączkami. bo jest dziecko tam ściśnięte i nie do końca odgina rączki... powiem Wam, że czasem mam wrażenie, że lepiej nie czytać tylko działać intuaicyjnie ! Idzie oszaleć od tych wiadomości !
Ja kupuję cały zestaw z jukki, razem z kokonem. Dostałam w "spadku" też leżaczek więc jedno i drugie będzie wykorzystywane.
Nie słyszałam nic o negatywnych konsekwencjach o stosowaniu kokonu
KINDERBUENOO88
Fanka BB :)
Dziewczyny kupujecie swoim dzieciaczkom płaskie podusie czy będą dość tylko na pieluszce bo już zgupialam [emoji28] jedni mówią żeby płaska taka kupić inni żeby na pieluszce bambusowej główka leżała
Ja kupuje, ale to tak do zdjęć albo na wyjście do wózka. Normalnie do snu nie będę dawać
julia2s
Mi dzisiaj znowu doskwiera bol w pachwinie, ze ledwo chodze. Juz przyszedl czas, ze codziennie cos. I zespol niespokojnych nog mi sie daje we znaki [emoji24] oby jakos to przetrwac [emoji849]
Charlotte21
Och ! Najgorszy ten zespół niespokojnych nog. Nie idzie spać w nocy. Jeszcze to spanie na boku...ciagle mi biodra drętwieja! Az czasem boje sie isc spać...
Ale pojde wziac ciepły prysznic , przewietrze w pokoju. Nastawie nawilżacz, woda kolo lozka i mozna osc spać
Ale pojde wziac ciepły prysznic , przewietrze w pokoju. Nastawie nawilżacz, woda kolo lozka i mozna osc spać
julia2s
Kapiel na chwile pomaga, ale za krotko zeby usnac [emoji29] a jak w koncu padne 12-1 to roczniak mnie budzi o 6. Cos mu sie poprzestawialo ostatnio i wstawal o 5. Pierwszy raz sie ciesze ze zmiany czasu, bo 6 juz lepiej brzmi. Dobrze, ze chociaz noce przesypia.
Och ! Najgorszy ten zespół niespokojnych nog. Nie idzie spać w nocy. Jeszcze to spanie na boku...ciagle mi biodra drętwieja! Az czasem boje sie isc spać...
Czy to z tymi nogami to to że przed zaśnięciem jakby swędzą? Takie a'la swędzenie żył? Bo jeśli tak to ja sobie z tym poradziłam wielka poducha pod nogi i tak śpię, po trzech dniach spania z nogami wyżej nie odczuwam tego. Może to wina wody która się nam zbiera w nogach?
MonikaRoszko
U mnie juz chyba zaakceptowałam ten ból pachwin. Mąż twierdzi, że przez to śmiesznie chodzę jakby szpagatem [emoji1787] Ale co poradzę, że cała tam puchnę i boli, a do teho żylaki, które albo swędzą, albo pieką jak bym cięła się żyletką. Do tego młoda jak by chciała juz sie wydostać, aż jestem przerażona widzac te gulę na brzuchu.
Ale najgorsze, to to jak mam teraz wyczulony słuch, nawet wibracje w telefonie sąsiada z góry słyszę [emoji33]
Ale najgorsze, to to jak mam teraz wyczulony słuch, nawet wibracje w telefonie sąsiada z góry słyszę [emoji33]
reklama
julia2s
Mam poduszke ciazowe, ale ja mam na tyle silne to, ze nic nie pomaga. Ja musze ruszac nogami, wrecz wygina mi je. Jak mam gorsza noc, to rano mnie stawy bola. Biodra, kolana, kostki tak jakbym w szpilkach przetanczyla cala noc. Bez ciazy tez to mam, ale nie tak. Czuje to tylko w samolocie, kinie, albo dlugich trasach w samochodzie.
Czy to z tymi nogami to to że przed zaśnięciem jakby swędzą? Takie a'la swędzenie żył? [emoji848] Bo jeśli tak to ja sobie z tym poradziłam [emoji123] wielka poducha pod nogi i tak śpię, po trzech dniach spania z nogami wyżej nie odczuwam tego. Może to wina wody która się nam zbiera w nogach?
Podziel się: