reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ja mam białe, ale mnie zamkniecie granic zaskoczylo i nie zdazylam sprowadzić z Polski takze teraz mam dwa 🤦‍♀️ musialam na gwałt szukac zamiennika 🤣🤣🤣🤷🏼‍♀️ A że darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda jak dają to trzeba brać jakie jest odczyscilam, natarlam czy trzeba i nawet wyszlo😁

Ale to też jest śliczne! ❤️
Czym nacierałaś? Bo przyznam szczerze, nie bardzo się na tym znam 😅 ja to głowię się nad tym jak wyczyścić wózek-gondolę i nosidełko. Myślicie że jak odkurzę i oczyszczę parą (100 st C) to wystarczy? Czy raczej próbować szarpać się z materiałem i kombinować ze zdejmowaniem? 🤔

reklama
Ale to też jest śliczne! ❤
Czym nacierałaś? Bo przyznam szczerze, nie bardzo się na tym znam 😅 ja to głowię się nad tym jak wyczyścić wózek-gondolę i nosidełko. Myślicie że jak odkurzę i oczyszczę parą (100 st C) to wystarczy? Czy raczej próbować szarpać się z materiałem i kombinować ze zdejmowaniem? 🤔
Nie wiem czy działają w tym czasie , ale ja jak sprzedawałam wozek po synku dalam do "pralni samochodowej" jak nowy dostałam 😁

Też się zastanawiałam nad kokonem, ale wiele czytałam, że maluszki nie powinny leżeć w kokonie, bo mogą się przydusić o jej boki. Ale z drugiej strony lepiej leżą na sofie czy gdzieś na płaskim. Ale też fizjoterapeutka wypowiadała się, że zakłóca to naturalny proces koordynacji rączkami. bo jest dziecko tam ściśnięte i nie do końca odgina rączki... powiem Wam, że czasem mam wrażenie, że lepiej nie czytać tylko działać intuaicyjnie ! Idzie oszaleć od tych wiadomości !
:)

Też się zastanawiałam nad kokonem, ale wiele czytałam, że maluszki nie powinny leżeć w kokonie, bo mogą się przydusić o jej boki. Ale z drugiej strony lepiej leżą na sofie czy gdzieś na płaskim. Ale też fizjoterapeutka wypowiadała się, że zakłóca to naturalny proces koordynacji rączkami. bo jest dziecko tam ściśnięte i nie do końca odgina rączki... powiem Wam, że czasem mam wrażenie, że lepiej nie czytać tylko działać intuaicyjnie ! Idzie oszaleć od tych wiadomości !
:)
Zobaczysz jak dziecko się urodzi bedzie leżeć w wielu miejscach nie tylko w kokonie 😁😁😁 u mnie kokon bedzie pełnić funkcję amortyzacji przed wściekłym braciszkiem 🤣🤣

Dziewczyny kupujecie swoim dzieciaczkom płaskie podusie czy będą dość tylko na pieluszce bo już zgupialam 😅 jedni mówią żeby płaska taka kupić inni żeby na pieluszce bambusowej główka leżała

I żeby było jasne 😁 to że wszystko tam napakowalam do łóżeczka to nie znaczy , że tam to zostanie. Oczywiście jak mała się urodzi w łóżeczku bedzie tylko przescieradelko i spiworek do spania nic więcej , to co twarde na i ciężkie na półkach tez zostanie usunięte, tylko do zdjęcia napchalam zeby ladnie wyglądało 😁🤣

reklama
Dziewczyny kupujecie swoim dzieciaczkom płaskie podusie czy będą dość tylko na pieluszce bo już zgupialam 😅 jedni mówią żeby płaska taka kupić inni żeby na pieluszce bambusowej główka leżała
Moj na poczatku nic nie mial na pieluszce tylko , teraz mialam w planie kupic specjalna poduszke z dziurką na główkę ale dalam sobie spokoj z tym 😊

Do góry