reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

A u mnie w klinice w De zero zmian... Nadal można odwiedzać, tylko, że w 2 osoby max, są jakieś zalecenia co do kontaktu fizycznego, dezynfekcji rąk. Ja uważam, że to jest przesada w drugą stronę. Bo jak sale są dwuosobowe to nie wyobrażam sobie, że przyjdzie ktoś do współlokatorki i mnie zarazi... A sama widziałam jak mężowie wysiadują tam po 5-7h...

reklama
Dziewczyny pisałyscie kiedys o hemoroidach. Przypomnijcie co stosowalyscie, pliiiisss! Też zaczynam mieć ten problem 🙈

Nie sadzilam że może takmpecherz boleć. Jak Malutka soe rusza to az mi sie płakać chce. Dostalam pozwolenie na paracetamol. Jak nie usne to dzisiaj postanowilam go wziąć...
Tez to przechodziłam w pierwszej ciąży. Pamietam, że dostalam boli, siku robilam po 20 razy na godzinę i parę kropelk. To był 36tc parę dni przed wigilią. Okazało się, że mam 2 cm rozwarcia przez to bo zapalenie doprowadziło do skurczy. Całe święta przelezalam plackiem, ale pamiętam ze antybiotyk zaraz zlagodzil bol. Zdrówka. 💗

Mój mąż dziś obchodzi 35 urodziny (13.piątek)
Zapisałam siostrę z mężem i dziećmi i moich rodziców, ale Czesi zamykają granicę dziś o polnocy dla Austriaków i wracamy do Wiednia za chwilę. Tort zamówiony, sałatka zrobiona... ale sytuacja staję się coraz poważniejsza. Niby w Pl bezpieczniej, ale boję się że jak pozamykaja calkiem granice ( A mam przeczucie, że tak) I utkniemyw Pl , mąż straci prace, ja mam wizytę we środę to też muszę mieć wszystkie pieczątki od lekarza w książeczce ciąży bo macierzyńskiego nie otrzymam. Więc weacamy do domu i będziemy siedzieć w 4ścianach . 🤦‍♀️ ale będziemy miały co opowiadać naszym dziecia...

reklama
Cześć dziewczyny.

Mam już taki mętlik w głowie, że masakra. Zaczynam się obawiać o wydolność służb zdrowia, o to, jak będzie wyglądał poród. W głowie też gdzieś pojawia się strach o gospodarkę... Dużo tych "demonów" się dodało do normalnych, ciążowych strachów.

Właśnie czekam do internisty na kwalifikacje do szczepienia. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych przeciwwskazań.

Nie mogę się doczekać 23marca i usg 3 trymestru. Ciągnie mi się ostatnio czas jak nie powiem co.. 😅

Największy problem u mnie ostatnio to ból pleców. Posiedzę chwilę - musze się położyć. Poleżę nie w tej pozycji - ból okropny. Już przed ciążą miałam problem z bólem pleców, ale nie sądziłam, że aż tak mi się nasili... :/

Do góry