reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
@Pszczoła2020 sprecyzuj co to ta łupinka? 🤔 A jak to fotelik nie wypinany?

... Ja wczoraj znów poległam z migreną 😭
Ledwo żyję.. Okropna noc 🤦‍♀️
Łupinka/nosidełko- no taki pierwszy fotelik samochodowy😉 0-13kg
Screenshot_20200312-083828.png
A mój dualfix jest jednym z fotelików 0-18, ma wbudowany isofix, nie wyjmuje się go z auta. Uwielbiam go bo obraca się przodem do rodzica, montuję dziecko i obracam tyłem do kierunku jazdy. No i właśnie: tyłem do kierunku jazdy, nie przez pierwszy rok tylko przez 4 lata- najbezpieczniej😊 (przodem siedzące dziecko też można)
Screenshot_20200312-083906.png
Tyle że wszyscy eksperci mówią że to "0kg" to chwyt marketingowy, można ale nie powinno się😣. No łatwo im mówić skoro to mnie zabolała ta łupinka po kieszeni a mam już fotelik z prawdziwego zdarzenia w piwnicy...

Oki dzięki za wyjaśnienie :)
czyli najbezpieczniej kupić fotelik 0-13 kg do jazdy tyłem a po roku (mniej więcej) wymienić na inny.
jestem jak najbardziej za jazdą tyłem ale ciężko mi siebie wyobrazić 3-4 latka jadącego tyłem - gdzie nogi miałby dać? no chyba ze mam słaba wyobraźnie :-D

same dylematy z tymi wózkami i fotelikami 🤷‍♀️

W lupinie najbezpieczniej. Moj ma 13msc i jeszcze w lupinie. Musimy sie rozgladac za nowym, ale jeszcze spokojnie na 2-3msc wystarczy. Dlatego polecam kupic spora lupine. My mamy maxi cosi cabriofix. Jest dlugi i dzieci moga w nim dlugo jezdzic.

czyli najbezpieczniej kupić fotelik 0-13 kg do jazdy tyłem a po roku (mniej więcej) wymienić na inny.
jestem jak najbardziej za jazdą tyłem ale ciężko mi siebie wyobrazić 3-4 latka jadącego tyłem - gdzie nogi miałby dać? no chyba ze mam słaba wyobraźnie :-D

Zobacz filmiki na youtube, córka nie narzekała😊 Dopiero ostatnio przesiadła się do takiego przodem bo zmieniliśmy auto. Im dłużej tyłem tym bezpieczniej bo przy gwałtownym hamowaniu dziecko wciska w siedzenie a nie szarpie mu główkę(dziecko ma dużo większe proporcje głowy do reszty ciała). Gdybym mogła zmieścić to kupiłabym fotelik do jazdy tyłem do 10lat, chyba axkid jeśli dobrze pamiętam...

Ja woziłam jeszcze w grudniu tyłem-3 lata 10 miesięcy. Mieścił się jeszcze i pewnie woziłabym dalej, ale nie mogłam już podnosić, więc zmieniliśmy fotelik na kolejny- tu syn wchodzi sam. Nogi miał po prostu zgięte, robił taką żabkę, nigdy nie marudził, że mu niewygodnie, a miał 106cm i długie nogi.

Chciałam bardzo dzisiaj lupić komodę z IKEA, aby wszystkie rzeczy malutkiej powędrowały już do jednego miejsca. Wystraszyłam się nie na żarty jak mnie tak wczoraj wszystko bolało. ;/ Czuję, że muszę to zrobić i koniecznie rozejrzeć się już za dostawką. Zdałam sobie sprawę, że trzeba być przygotowaną na wszystko. Nigdy nie wiadomo. A ja jestem w czarnej D. :) Może jak kupię przez internet i mąż tylko przywiezie z magazynu to nie będzie tak źle...

Czuję, że muszę to zrobić i koniecznie rozejrzeć się już za dostawką. Zdałam sobie sprawę, że trzeba być przygotowaną na wszystko. Nigdy nie wiadomo. A ja jestem w czarnej D. :) Może jak kupię przez internet i mąż tylko przywiezie z magazynu to nie będzie tak źle...
ja zamówiłam łóżeczko - czas wysiłki wydłużony obecnie 3 tygodnie..
zamówiłam kokonik - czas wysyłki wydłużany z 3 do 8 dni 🤷‍♀️
nie ma co czekać na ostatnią chwilę

mi zostało 5 tygodni :szok: martwię się czy wszystko wróci do normy - na myśl ze będę sama na porodówce mam dreszcze, oficjalnie na stronie szpitala info o zakazie odwiedzin i porodów rodzinnych, spakować się tak by niczego nie zabrakło przez cały pobyt :o

plusem tego wszystkiego jest tylko to ze męża będę mieć teraz więcej w domu bo odwołali mu zajęcia popołudniowe z dzieciakami, w sobotę trzeba dokończyć malowanie.

ostatnio odebrałam olejek z rosmanna za 1 gr a teraz dostałam maila ze mam paczkę pampersów do odbioru tez za 1 gr - polecam aplikację rossnę 👍

reklama
ja zamówiłam łóżeczko - czas wysiłki wydłużony obecnie 3 tygodnie..
zamówiłam kokonik - czas wysyłki wydłużany z 3 do 8 dni 🤷‍♀️
nie ma co czekać na ostatnią chwilę

mi zostało 5 tygodni :szok: martwię się czy wszystko wróci do normy - na myśl ze będę sama na porodówce mam dreszcze, oficjalnie na stronie szpitala info o zakazie odwiedzin i porodów rodzinnych, spakować się tak by niczego nie zabrakło przez cały pobyt :o

plusem tego wszystkiego jest tylko to ze męża będę mieć teraz więcej w domu bo odwołali mu zajęcia popołudniowe z dzieciakami, w sobotę trzeba dokończyć malowanie.

ostatnio odebrałam olejek z rosmanna za 1 gr a teraz dostałam maila ze mam paczkę pampersów do odbioru tez za 1 gr - polecam aplikację rossnę 👍
O ludzie. Mi zostało co prawda 8 tygodni. Ale zleci szybko ! Mam andzieje ze dociagne do terminu. ;)
To chyba jednak wysle meza po ta komode i musze w koncu się na wozek dostawke zdecydować!

Do góry