reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny, kilka razy wspominałyście tu o Netflixie. Wlasnie sobie to wykupilam i mam pytanie: ktore seriale polecacie? Chodzi mi o cos lekkiego, moga byc z watkami romantycznymi, cos dla relaksu, zadne kino akcji itp. Bede wdzieczna za jakies rekomendacje ;)
Dom z papieru, Ania nie Anna, Outlander 😃 Suits i House of cards ❤️

reklama
Dziewczyny, kilka razy wspominałyście tu o Netflixie. Wlasnie sobie to wykupilam i mam pytanie: ktore seriale polecacie? Chodzi mi o cos lekkiego, moga byc z watkami romantycznymi, cos dla relaksu, zadne kino akcji itp. Bede wdzieczna za jakies rekomendacje ;)
Dziewczymy już napisaływiększość moich ulubionych więc dodam jeszcze w lontekście naszego stanu: the beginning of life. Mega!
I jeszcze niemowlęta bo aktualnie netflix je promuje

@Kinga1234 ja polecam :
Wiedźmin!
Outlander - Angielka przenosi sie w czasie do Szkocji. Film kostiumowy, romantyczny. Moj ukochany. ❤

Wikingowie!- ragnar to jest to. Historia najsłynniejszego rodu ;) duzo krwi, bijatyki, intryg. ❤

The suits!- w garniturach. O losach prawników. Świetny serial. Pochlonelam to w całości

Ty - hisotora nieszczesliwej miłości socjopaty

Orange is New Black -o kobiecym wiezieniu

Reign -historia nastoletniej Marii Stiuard

MindHunter - historia twprzenia dopiero dzialu w kryminologii jak seryjni mordercy. Rozmowy z osadzonyki. Super.

Breaking bad- facet chory na raka zaczyna produkowac amfetamine.

The sinner- serial o detektywie i skonplilowanych sprawach.

13 powodow- film o nastolatkach, z problemami samobójstwa. Wciąga mimo tego ze nastolatkowie

The 100- historia posapokaliptycznego swiata. 100 dzieciakow jest zesłana po setkach lat znowu na ziemie.

Jak sobie cos przypomne to dam znać.
Ale polecam Outlander. Dla mnie świetny a początek.

A ja tak, że niedziela, że tyłkiem do góry leże to robię listę co trzeba kupić. No i mam problem, może wy macie lepszą wiedzę, jaki laktator elektryczny taki "nie za miliony monet" byście poleciły?

A ja tak, że niedziela, że tyłkiem do góry leże to robię listę co trzeba kupić. No i mam problem, może wy macie lepszą wiedzę, jaki laktator elektryczny taki "nie za miliony monet" byście poleciły?
Laktatora szukaj pod kątem butelek/pojemników których zamierzasz uzywać bo nie ma sensu przelewać. Mi pasowały kubeczki i smoczki avent więc awaryjnie kupiłam używanego elektryka avent. Byłam zadowolina, teraz też będę z niego korzystać

Majoweczki, wiem, że dzień ma się już wieczorowi, ale chciałam Wam, jak kobieta kobietom, życzyć wszystkiego co najlepsze, najpiękniejsze. :*

5c7f8c5c557a9_p.jpg

Dziewczyny, dzięki za rekomendacje seriali. Nie będę musiała tracić czasu na "obczajkę" wszystkiego po kolei, tylko już mam konkretne typy dzięki Wam. Do tej pory mało TV oglądałam, ale stwierdziłam, że teraz więcej odpoczynku wskazane, to się trochę zrelaksuję przed ekranem, a poza tym potrzeba trochę takiej luźnej rozrywki dla relaksu i "odmóżdżenia" ;)

Co do laktatora to ja przy mojej dwójce zawsze miałam ręczny. Używałam przy nawale pokarmu i trochę odciągałam jak chciałam wyjść z domu ale generalnie to była męcząca robota i jak dziecko ssało to super pokarm płynął, a jak ten laktator to kiepsko.. Dlatego rozważam tym razem elektryczny. Widziałam na necie taki firmy esperanza w niskiej cenie a opinie ma super. Albo coś z klasycznych firm typu avent czy medela na OLX poszukam.

Ja się będę sklaniac do zakupu laktatora avent, bo podobają mi się ich butelki i ergonomiczny smoczek do nich. Może nie należy do najtańszych, ale opinie ma bardzo dobre.

Dziewczyny, dzięki za rekomendacje seriali. Nie będę musiała tracić czasu na "obczajkę" wszystkiego po kolei, tylko już mam konkretne typy dzięki Wam. Do tej pory mało TV oglądałam, ale stwierdziłam, że teraz więcej odpoczynku wskazane, to się trochę zrelaksuję przed ekranem, a poza tym potrzeba trochę takiej luźnej rozrywki dla relaksu i "odmóżdżenia" ;)

Co do laktatora to ja przy mojej dwójce zawsze miałam ręczny. Używałam przy nawale pokarmu i trochę odciągałam jak chciałam wyjść z domu ale generalnie to była męcząca robota i jak dziecko ssało to super pokarm płynął, a jak ten laktator to kiepsko.. Dlatego rozważam tym razem elektryczny. Widziałam na necie taki firmy esperanza w niskiej cenie a opinie ma super. Albo coś z klasycznych firm typu avent czy medela na OLX poszukam.
Ostatnio widziałam używanego aventa elektrycznego na allegro w sympatycznej cenie. Sama też kupowałam używańca(miałam plan żeby go nie potrzebować, naiwna;) ), został ze mną i teraz też planuję go używać. Do aventu jest dobra dostępność części zastępczych- kot mi wężyk przegryzł to z allegro w 2dni miałam w domu

reklama
Ja kupowalam przed poprzednim Medela i jestem zachwycona, bo tylko on dziala na moje piersi jak trzeba. Kupilam uzywany i dokupilam tylko nowe zamienne czesci i wyszlo niedrogo. Avent mi robil siniaki na piersiach, a TT prawie nic nie sciagal. Medela uzywalam po drugim porodzie w szpitalu, bo maly byl wczesniakiem i mega sie sprawdzil. Stad pozniej taki kupilam.

Do góry