reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Trochę się martwię mały jest dziś mega spokojny ...tzn widzę jak od czasu do czasu rusza mi się brzuch i takie bardzo delikatne ruchy czuje to chyba nie jest źle ????.... W środę idę na 3 prenatalne stres ogromny 😟
Ja mam dziś tak samo..
Mówię właśnie mężowi że młoda dziś leniuszek przy niedzieli bo się mało rusza ale jednak się rusza więc nie panikuje

reklama
U mnie za to odwrotnie szał ciał, az czasem zaboli nic nie śpi w dzień, az się boję że tak będzie po porodzie 😁

Witaj :) Zdecydowaliśmy się na trzecie dziecko, bo dostałam zielone światło od mojej lekarki - powiedziała, że wszystko bardzo dobrze zagojone, blizna gruba i już jest wystarczająco duży odstęp czasu od poprzednich cięć. Czuję się dobrze, choć blizna czasem ciągnie. Kontrolujemy to oczywiście i wszystko jest OK, blizna dobrze trzyma i póki co nic niepokojącego się nie dzieje. Moja lekarka bardzo uspokaja, wiele ma pacjentek, którym wykonuje trzecie cięcie. Ale ja oczywiście i tak obawy mam, bo to jednak operacja. Mam takie dni, że jestem spokojna, ale mam też takie, że jak pomyślę o tym pójściu do szpitala na to cięcie, to mnie przerażenie ogarnia. Termin mam na 18 maja. Ciekawa jestem ile przed terminem umówimy cc, bo wiadomo, nie jest wskazane, by jakakolwiek akcja porodowa się wcześniej zaczęła. A jak u Ciebie? W jakim wieku masz dzieci? Jak się czujesz fizycznie i psychicznie? Co mówi lekarz? Bądźmy dobrej myśli :)
Chlopacy 6 i 3 lata. Coz u mnie ta ciaza troche z zaskoczenia...i jeszcze cukrzyca ciazowa i nadcisnienie wiec wiesz.....ale staram sie byc dobrej mysli bo wreszcie dziewczynka...jutro wizyta u lekarza. Licze na same dobre wiesci.

U mnie też problem z imieniem dla córki;/ już 30 tc idzie A my nadal nie wiemy. ;) moja Malutka kręci się jak oszalała. Taki mi.sie wbija w boki że leżeć na nich nie mogę.
Mężowi podobała się Antonina (Tosia) ale mojej siostrdz3, która nie ma jeszcze dzieci zawsze się marzyło mieć córkę To się, nie chciałam zabierać marzeń. Mi.sie podobała twarde imiona i mamy kilka propozycji w końcu jak Mirosława (Mirka), Miłoslawa (Miłka) potem Tola i ostatnio mi wpadło to głowy Aniela i Lidia (Lidka). Ale mąż pojechał po bandzie i odkrył imie Tomiła. To już mi szczenka opadła z wrażenia ;)
Skłaniamy się raczej ku Mirce. ;)

Dziewczyny, widze, że wszystkie mamy juz wyprawki 2 głowie, a ja mam pytanie, bo sama sie z tym męcze, a mianowicie imię dla dziecka. Macie już wybrane? Wspólnie z partnerami?
Ja nie mam pomysłu za cholerę, mój mąż wymyślił, podoba mi sie, ale nie jestem tak do końca pewna.
Mi od kilku lat imię dla chłopca jedno trzymało się w głowie, a że będzie chłopiec to będzie Milan. Przed tatą wybór został oznajmiony ale się podoba nie ma nic przeciwko :) Natomiast gdyby miała być dziewczynka to pewnie Bianka

@KINDERBUENOO88 moja mama i jej siostra mają synów w tym samym wieku, różnica urodzin to 2 tygodnie i obaj nazywają się tak samo [emoji16]

Ja jakoś tak bym nie mogła.
Tzn jakbym pierwsza urodziła to nie przeszkadzałoby mi jakby ona dała.
Ale w druga stronę to bym się zle czuła.
Zreszta moja siostra pewnie by mnie zabiła.

Znowu u nas na początku dla dziewczynki miała być Oliwia, Jagoda, Ada lub Inga lub Iga. Ale już po 20 tyg. odpadło imię Oliwia, Ada, Iga, Inga.
Więc została Jagoda ale mężowi jeszcze spodobała właśnie Blanka.
Więc wybór się rozstrzygnie jak pójdzie zarejestrować nasza dziewczynkę. Oby dwa ładne ale nazywam brzunio Jagodka.
Jeszcze podał imię Hania od Hanna też ładne ale mniej brane pod uwagę.
Dla chłopca to tylko Antek nam się podobał nic po Za tym.

Chlopacy 6 i 3 lata. Coz u mnie ta ciaza troche z zaskoczenia...i jeszcze cukrzyca ciazowa i nadcisnienie wiec wiesz.....ale staram sie byc dobrej mysli bo wreszcie dziewczynka...jutro wizyta u lekarza. Licze na same dobre wiesci.

Rozumiem Twoje obawy, naprawdę... Daj znać po dzisiejszej wizycie :)

Ja dziś idę do swojej Pani doktor nie czuje praktycznie małego 😟 bardzo mnie to martwi ...w środę co prawda nam prenatalne ale nie wytrzymam do środy

reklama
Do góry