reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
No właśnie, dla mnie też są rożne. I bardzo podoba mi się Natasza. Olivia tez. Mam dylemat teraz [emoji85][emoji86][emoji87]

Dziewczyny, widze, że wszystkie mamy juz wyprawki 2 głowie, a ja mam pytanie, bo sama sie z tym męcze, a mianowicie imię dla dziecka. Macie już wybrane? Wspólnie z partnerami?
Ja nie mam pomysłu za cholerę, mój mąż wymyślił, podoba mi sie, ale nie jestem tak do końca pewna.
U nas z początku liczyliśmy trochę na dziewczynkę (w domu już 2 chłopaków) i miała być Jagoda lub Kornelia, a jak się okazało że będzie kolejny chłopak to ja nie miałam w ogóle pomysłu i mój narzeczony powiedział, Fabian i na tym przystaneło (chociaż mnie się jeszcze zaczęło podobać Olaf, ale chyba już nie chcę mieszać, bo już się wszyscy przyzwyczaili do Fabiana).

Dziewczyny, widze, że wszystkie mamy juz wyprawki 2 głowie, a ja mam pytanie, bo sama sie z tym męcze, a mianowicie imię dla dziecka. Macie już wybrane? Wspólnie z partnerami?
Ja nie mam pomysłu za cholerę, mój mąż wymyślił, podoba mi sie, ale nie jestem tak do końca pewna.

Najlepiej zróbcie tak jak moi rodzice.
Tato i mama na liście spisali według nich 10 najlepszych imion. I akurat moje im się powtórzyło. Może u Was tez tak się uda :)

Ja Ci powiem tak z pierwszym synkiem od początku mowilam na niego Benjamin i bardzo chciałam, mąż cala ciążę wybijal mi to z glowy nawet na porodowce, pod wpływem emocji ustapilam mu , zeby nie miał zalu do mnie i nazwalismy Aleksander tez mi się podobalo ale Beny to bylo takie moje wymarzone. Do dziś żałuję że się zgodzilam , ale już po ptakac, czlowiek sie przyzwyczaja. Teraz mam podobna sytuacje chcę nazwac córkę Blanka jemu sie nie podoba , a ja to ze tak powiem mam juz gdzieś, to ja nosze 9 miesięcy, cierpię boli , poświęcam sie i będzie się mala nazywać jak ja chcę, a mąż musi się przyzwyczaić jak ja za pierwszym razem [emoji85][emoji16]

Ja miałam od liceum wymarzone imię Benjamin :) zakochana byłam w tym imieniu, i nawet jak mojego Kamila poznałam to mówiłam, ze syn będzie Benio.
Niestety pierwsze starania trochę trwały i moja siostra zaszła w ciąże pierwsze. Był to dla mnie szok drugi przyszedł później jak powiedziała, ze będzie Banjamin.
Także moje wymarzone imię jest w rodzinie ale niestety nie u mnie.

Pierwszego synka imię wymyślił mój chłop. Zaraz po Beniu trzeba było zmienić i przyznał mi się, ze zawsze podobał mu się Tytus. Wtedy poczułam do tego imienia taka sama miłość jak do Bejmanina.
Córka miała być Tola. Ale został Tytus

Przy tej ciąży byłam pewna, ze będzie córka wiec nad męskim się nie zastanawiałam ale jednak chłopak.
Chciałam by imię było dość stare ( tak jak Tytus imię wywodzące się ze starożytnego Rzymu) ale tez zeby nie było popularne i zeby miało ładna etymologię.
Bardzo podobał mi się Cyryl. Ale kiedyś miałam chłopaka o tym imieniu ( taki wakacyjny romans ) ale co słyszałam Cyryl widziałam tego chłopaka i odpadło.

I znów mój chłop wybrał imię. Bardziej polskiego imienia nie mógł wymysleć, bo te to wymyślone przez samego Słowackiego.
U nas będzie Kordian :)

My mamy Natalię, Marcela i teraz czekamy na Olivię. Podoba mi się jeszcze Natasza, ale wszyscy mówią, ze to w sumie Natalia. Hmmm... odpowiednik, ale czy to samo???

Natasza to po rosyjsku Natalia.
Tak samo jak Sophia to Zofia.
Tylko teraz te imiona tak mocno się przenikają przez kraje ze funkcjonują już i te i te.
Kiedyś nie było imienia Pola tylko Apolonia, ktoś zaczął nazywać Pola i tak powstało.
Znam tez historie, ze dziewczyna ma na imię Asia nie Joanna a właśnie Asia bo tak chcieli rodzice.
Już coraz większa dowolność :)

reklama
Trochę się martwię mały jest dziś mega spokojny ...tzn widzę jak od czasu do czasu rusza mi się brzuch i takie bardzo delikatne ruchy czuje to chyba nie jest źle ????.... W środę idę na 3 prenatalne stres ogromny 😟

Do góry