reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny, widze, że wszystkie mamy juz wyprawki 2 głowie, a ja mam pytanie, bo sama sie z tym męcze, a mianowicie imię dla dziecka. Macie już wybrane? Wspólnie z partnerami?
Ja nie mam pomysłu za cholerę, mój mąż wymyślił, podoba mi sie, ale nie jestem tak do końca pewna.

reklama
U mnie noc tragedia. Moj roczniak goraczkowal i non stop sie wiercil, plakal. Chyba przez zeba, niby sie juz przebil, ale tylko kawalek. W tamtym tygodniu bylo to samo. Niby zab sie przebil, a wtedy sie jazda zaczela dopoki caly nie wyszedl. Trojka dzieci, a dopiero przy ostatnich dwoch zebach poczulam co to znaczy zabkowanie. Tylko, ze ten ma takie tempo z tymi zebami, ze tez sie nie dziwie, ze moze to tak przechodzic. Juz 12 zebow i wszystkie trojki widac, ze ida.

Dziewczyny, widze, że wszystkie mamy juz wyprawki 2 głowie, a ja mam pytanie, bo sama sie z tym męcze, a mianowicie imię dla dziecka. Macie już wybrane? Wspólnie z partnerami?
Ja nie mam pomysłu za cholerę, mój mąż wymyślił, podoba mi sie, ale nie jestem tak do końca pewna.
Ja Ci powiem tak z pierwszym synkiem od początku mowilam na niego Benjamin i bardzo chciałam, mąż cala ciążę wybijal mi to z glowy nawet na porodowce, pod wpływem emocji ustapilam mu , zeby nie miał zalu do mnie i nazwalismy Aleksander tez mi się podobalo ale Beny to bylo takie moje wymarzone. Do dziś żałuję że się zgodzilam , ale już po ptakac, czlowiek sie przyzwyczaja. Teraz mam podobna sytuacje chcę nazwac córkę Blanka jemu sie nie podoba , a ja to ze tak powiem mam juz gdzieś, to ja nosze 9 miesięcy, cierpię boli , poświęcam sie i będzie się mala nazywać jak ja chcę, a mąż musi się przyzwyczaić jak ja za pierwszym razem 🙈😁

U mnie noc tragedia. Moj roczniak goraczkowal i non stop sie wiercil, plakal. Chyba przez zeba, niby sie juz przebil, ale tylko kawalek. W tamtym tygodniu bylo to samo. Niby zab sie przebil, a wtedy sie jazda zaczela dopoki caly nie wyszedl. Trojka dzieci, a dopiero przy ostatnich dwoch zebach poczulam co to znaczy zabkowanie. Tylko, ze ten ma takie tempo z tymi zebami, ze tez sie nie dziwie, ze moze to tak przechodzic. Juz 12 zebow i wszystkie trojki widac, ze ida.
Mi mlody przy każdym zębie gorączkowal, jak tylko pojawialy mu sie rumience na twarzy woedzialam o co chodzi , ze noc bedzie nieprzespana i goraczka 39 stopni, ale to tylko przez jedną noc zawsze ma goraczke, a za dzień dwa juz zabek byl i tak przez 20 zebow 🤦‍♀️

Dla dziewczynki wybraliśmy bez problemu. A potem nasza córeczka okazała się synkiem. Mąż studiował/pracuje w typowo męskim zawodzie(na studiach 2 koleżanki, w pracy jedna i całe tłumy chłopów) i KAŻDE imię mu się z kimś kojarzy. Nigdy nie pozytywnie;). Mamy 2 typy imienia ale jeszcze rodzinie nie ogłaszamy w razie gdyby nas oświeciło po porodzie. Jeden z tych typów jest bliższy mojego serducha i mąż mówi że w sumie mu pasuje. Ja nie chcę żeby mu "pasowało"...

U nas trzymamg sie kilku warunków, ma być oryginalnie, mąż ma na imie Ariel, uwielbiam jego imię i przyznam, że jestem dumna, ze takie nosi. Córę nazwaliśmy Alekta (z mitologii greckiej 'Alekto'), bo oryginalne, na A i nikt noe ma problemu, a dzieci wolaja ja zdrobniale Ala.
Teraz ma być imie dla dziewczynki na M.
Ja jestem wypłukana bo to jednak cos jest w tym, że jak przyjdzie do nadania imienia zdajemy sobie sprawę jak wielu ludzi jie lubimy [emoji23]
Mąż wyskoczyl z Morgana, no zobaczymy czy zostanie [emoji6]

My mamy Natalię, Marcela i teraz czekamy na Olivię. Podoba mi się jeszcze Natasza, ale wszyscy mówią, ze to w sumie Natalia. Hmmm... odpowiednik, ale czy to samo???

Teraz mam podobna sytuacje chcę nazwac córkę Blanka

Też podoba mi się Blanka, nawet była taka opcja, córka z kolei mówiła jeszcze o Bianka. Ostatecznie postawiłam na Olivia i wszyscy zaakceptowali.

reklama
Do góry