reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Witajcie w piękny dzień. U nas słońce od rana ale oczywiście zaczęła się sobota i mała tak co każdy weekend jak przychodzi sobota i niedziela jest o wiele mniej aktywna niż na tygodniu i to tak zawsze. Nie wie czy wyczuwa że weekend ale zawsze się rozleniwia a ja się zamartwiam.
Mój jest bardzo mało aktywny uwierz mi ja tu dziewczyny na forum bombardowalam gradem pytań z tego powodu ...płakałam że go nie czuje jedna wielka panika a gdy zaczęłam powoli odpuszczać i skupiać się na tym że jest dobrze to mały ruszał się jak wariat widziałam jak brzuch faluje 🙂 także się nie martw 🙂 taki jej urok może 🙂 ja też jak nie czuje zawsze małego to już jest ta panika ale się staram myśleć że jest ok

reklama
Witajcie w piękny dzień. U nas słońce od rana ale oczywiście zaczęła się sobota i mała tak co każdy weekend jak przychodzi sobota i niedziela jest o wiele mniej aktywna niż na tygodniu i to tak zawsze. Nie wie czy wyczuwa że weekend ale zawsze się rozleniwia a ja się zamartwiam.
Gigi mam to samo z moim małym ostatnio, w zeszły weekend był spokój, od poniedziałku kilka dni szalał a od wczoraj znowu na spokojnie, tzn rusza się i kopie ale nie cały czas tylko od czasu do czasu. Jak się położe i go troszkę pobudzę to czuć te ruchy bardziej . Ja przez to dziecko osiwieję do końca ciąży :crazy:😛:errr:

Pytanie z innej beczki :) Polecacie jakies biustonosze do karmienia na duzy biust? Glownie mi zalezy na takich miekkich, na noc bez zadnych drutow i usztywniaczy:) bo takich nigdzie nie znalazlam...nie wiem jak z rozmiarem i obwodem po porodzie ale mam na mysli rozmiarowke w okolicach 75H/80G

Pytanie z innej beczki :) Polecacie jakies biustonosze do karmienia na duzy biust? Glownie mi zalezy na takich miekkich, na noc bez zadnych drutow i usztywniaczy:) bo takich nigdzie nie znalazlam...nie wiem jak z rozmiarem i obwodem po porodzie ale mam na mysli rozmiarowke w okolicach 75H/80G
. Ja polecam sklep momtobe. Ja mam w rozmiarze E i się u mnie sprawdzają. Ostatnio była promocja na walentynki wiec może warto obserwować teraz przed dniem kobiet -też jakieś rabaty będą😊

A jak u was wyprawka? W moim przypadku stanęła na łóżeczku i pościeli. Kilka ubranek nowych i paka używanych no i kilka drobnych rzeczy typu butelki smoczki szczotka i ręczniki i z resztą stoję.

Dziewczyny, czy zdarza Wam się w ciąży jeść gdzieś na mieście np. obiady? Koleżanka mi ostatnio mówi, że trzeba unikać, bo nigdy nie wiemy, jak przyrządzone, a zwłaszcza unikać sałatek, surówek i świeżych soków, bo nie wiadomo, czy dobrze umyte warzywa lub owoce, więc ryzyko toksoplazmozy czy listeriozy... Ja zjadłam raptem kilka razy, w tym wczoraj np. mięso z ziemniakami i zestawem surówek i teraz się zastanawiam, czy faktycznie to źle, czy nie ma co przesadzać. Oczywiście wybieram jakieś w miarę przyzwoite lokalne, nie jem wędzonego, niepasteryzowanego nabiału itp. Co myślicie?

Dziewczyny, czy zdarza Wam się w ciąży jeść gdzieś na mieście np. obiady? Koleżanka mi ostatnio mówi, że trzeba unikać, bo nigdy nie wiemy, jak przyrządzone, a zwłaszcza unikać sałatek, surówek i świeżych soków, bo nie wiadomo, czy dobrze umyte warzywa lub owoce, więc ryzyko toksoplazmozy czy listeriozy... Ja zjadłam raptem kilka razy, w tym wczoraj np. mięso z ziemniakami i zestawem surówek i teraz się zastanawiam, czy faktycznie to źle, czy nie ma co przesadzać. Oczywiście wybieram jakieś w miarę przyzwoite lokalne, nie jem wędzonego, niepasteryzowanego nabiału itp. Co myślicie?

Ja często jem na mieście, a koktajle również często mi się zdarza pic.
Nie dajmy się zwariować :)

reklama
A jak u was wyprawka? W moim przypadku stanęła na łóżeczku i pościeli. Kilka ubranek nowych i paka używanych no i kilka drobnych rzeczy typu butelki smoczki szczotka i ręczniki i z resztą stoję.
U mnie wózek i ciuszki są, wczoraj łóżeczko od znajomej odkupiłam, a w gratisie dostałam od niej becik handmade . No i teraz po wypłacie kupuję fotelik. Zoaranie tylko laktator i wanienka.

Do góry