reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Witajcie w piękny dzień. U nas słońce od rana ale oczywiście zaczęła się sobota i mała tak co każdy weekend jak przychodzi sobota i niedziela jest o wiele mniej aktywna niż na tygodniu i to tak zawsze. Nie wie czy wyczuwa że weekend ale zawsze się rozleniwia a ja się zamartwiam.
Mój jest bardzo mało aktywny uwierz mi ja tu dziewczyny na forum bombardowalam gradem pytań z tego powodu ...płakałam że go nie czuje jedna wielka panika a gdy zaczęłam powoli odpuszczać i skupiać się na tym że jest dobrze to mały ruszał się jak wariat widziałam jak brzuch faluje 🙂 także się nie martw 🙂 taki jej urok może 🙂 ja też jak nie czuje zawsze małego to już jest ta panika ale się staram myśleć że jest ok

reklama
Witajcie w piękny dzień. U nas słońce od rana ale oczywiście zaczęła się sobota i mała tak co każdy weekend jak przychodzi sobota i niedziela jest o wiele mniej aktywna niż na tygodniu i to tak zawsze. Nie wie czy wyczuwa że weekend ale zawsze się rozleniwia a ja się zamartwiam.
Gigi mam to samo z moim małym ostatnio, w zeszły weekend był spokój, od poniedziałku kilka dni szalał a od wczoraj znowu na spokojnie, tzn rusza się i kopie ale nie cały czas tylko od czasu do czasu. Jak się położe i go troszkę pobudzę to czuć te ruchy bardziej . Ja przez to dziecko osiwieję do końca ciąży :crazy:😛:errr:

Pytanie z innej beczki :) Polecacie jakies biustonosze do karmienia na duzy biust? Glownie mi zalezy na takich miekkich, na noc bez zadnych drutow i usztywniaczy:) bo takich nigdzie nie znalazlam...nie wiem jak z rozmiarem i obwodem po porodzie ale mam na mysli rozmiarowke w okolicach 75H/80G

Pytanie z innej beczki :) Polecacie jakies biustonosze do karmienia na duzy biust? Glownie mi zalezy na takich miekkich, na noc bez zadnych drutow i usztywniaczy:) bo takich nigdzie nie znalazlam...nie wiem jak z rozmiarem i obwodem po porodzie ale mam na mysli rozmiarowke w okolicach 75H/80G
. Ja polecam sklep momtobe. Ja mam w rozmiarze E i się u mnie sprawdzają. Ostatnio była promocja na walentynki wiec może warto obserwować teraz przed dniem kobiet -też jakieś rabaty będą😊

A jak u was wyprawka? W moim przypadku stanęła na łóżeczku i pościeli. Kilka ubranek nowych i paka używanych no i kilka drobnych rzeczy typu butelki smoczki szczotka i ręczniki i z resztą stoję.

Dziewczyny, czy zdarza Wam się w ciąży jeść gdzieś na mieście np. obiady? Koleżanka mi ostatnio mówi, że trzeba unikać, bo nigdy nie wiemy, jak przyrządzone, a zwłaszcza unikać sałatek, surówek i świeżych soków, bo nie wiadomo, czy dobrze umyte warzywa lub owoce, więc ryzyko toksoplazmozy czy listeriozy... Ja zjadłam raptem kilka razy, w tym wczoraj np. mięso z ziemniakami i zestawem surówek i teraz się zastanawiam, czy faktycznie to źle, czy nie ma co przesadzać. Oczywiście wybieram jakieś w miarę przyzwoite lokalne, nie jem wędzonego, niepasteryzowanego nabiału itp. Co myślicie?

Dziewczyny, czy zdarza Wam się w ciąży jeść gdzieś na mieście np. obiady? Koleżanka mi ostatnio mówi, że trzeba unikać, bo nigdy nie wiemy, jak przyrządzone, a zwłaszcza unikać sałatek, surówek i świeżych soków, bo nie wiadomo, czy dobrze umyte warzywa lub owoce, więc ryzyko toksoplazmozy czy listeriozy... Ja zjadłam raptem kilka razy, w tym wczoraj np. mięso z ziemniakami i zestawem surówek i teraz się zastanawiam, czy faktycznie to źle, czy nie ma co przesadzać. Oczywiście wybieram jakieś w miarę przyzwoite lokalne, nie jem wędzonego, niepasteryzowanego nabiału itp. Co myślicie?

Ja często jem na mieście, a koktajle również często mi się zdarza pic.
Nie dajmy się zwariować :)

reklama
A jak u was wyprawka? W moim przypadku stanęła na łóżeczku i pościeli. Kilka ubranek nowych i paka używanych no i kilka drobnych rzeczy typu butelki smoczki szczotka i ręczniki i z resztą stoję.
U mnie wózek i ciuszki są, wczoraj łóżeczko od znajomej odkupiłam, a w gratisie dostałam od niej becik handmade . No i teraz po wypłacie kupuję fotelik. Zoaranie tylko laktator i wanienka.

Do góry