reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Witaj :) moje córki w podobnym wieku. I też dwie cesarki za mną i kolejna przede mną. Więc też powitam Maksia szybciej o tydzień /dwa
Cześć dziewczyny! Od jakiegoś czasu śledzę to forum i wreszcie zmobilizowałam się, by napisać. Jestem mamą dwóch córek w wieku 7,5 i 5 lat. Czekamy na trzecią córkę :) Siostry nie mogą się już doczekać. Termin mam na 18 maja, ale z racji jednoznacznych wskazań do CC (oba poprzednie porody skończyły się CC) pewnie jakieś tydzień, dwa wcześniej maluszek będzie już na świecie. Pozdrawiam Was serdecznie :)

reklama
Witaj :) moje córki w podobnym wieku. I też dwie cesarki za mną i kolejna przede mną. Więc też powitam Maksia szybciej o tydzień /dwa

Kinga1234 ja tez dłuższy czas przeglądałam forum. Byłam na nim ostatnio 12 lat temu, ale nie pamiętałam nicku ani hasła. Wróciłam niedawno i przyznam szczerze, ze dziewczyny są bardzo sympatyczne i przemiłe, z przyjemnością się tu zagląda [emoji4]
Ja mam dzieci w wieku 11 i 6 lat, porody naturalne i teraz termin na 13-go maja. Rodzeństwo tez się nie może doczekać. I oba wcześniejsze porody zakończone w 38 tc (córka) i 38+4 (syn), wiec i tym razem pewnie szybciej się zacznie [emoji6] witaj w gronie.

Dziewczyny czy macie doświadczenie lub obiektywne opinie na temat wózków Cybex Priam? Po młodszym dziecku mam Bugaboo Cameleon 3 i był super, ale ma juz 6 lat, wiec planujemy zmienić. I tak się biję z myślami czy kupić sprawdzony czy postawić na inny, który wpadł mi w oko, bo jest piękny w wersji kwiatowej, ale nic o nim nie wiem.
Ja doświadczenia nie mam , ale uważam że wozek z takiej wysokiej polki cenowej raczej nie ma minusów. Sama zamierzam kupic Cybex , ale Balios S poniewaz cybexy ogólnie nie mają złych opinii podobnie jak bugaboo ;)

Olsztyn, miasto wojewódzkie a takie cyrki.. Pawełki jakiś alkohol mają ale trafiło na jakiegoś nadgorliwca ;)
Pochodzę z okolic Śląska, ale studiowałam 6 lat w Olsztynie na Warmii :) <3 Bardzo dobrze wspominam ten czas. Piękne okolice i żal było wyjeżdżać. Po takim czasie to czułam się już jak u siebie :) Wyjechałam jak zaczęli montować tramwaje.

Ja doświadczenia nie mam , ale uważam że wozek z takiej wysokiej polki cenowej raczej nie ma minusów. Sama zamierzam kupic Cybex , ale Balios S poniewaz cybexy ogólnie nie mają złych opinii podobnie jak bugaboo ;)

Ooo super! Czyli jakaś pozytywna opinia [emoji8]No właśnie, z Bugaboo byliśmy bardzoooo zadowoleni, lekki, łatwy do złożenia, super się prowadziło i ładnie wyglada, ale od wczoraj czytam i przeglądam fora i wpadłam na „ten właśnie”, ale opinie tylko „internetowe” no ale dzisiaj zdecydowałam się juz w 99 proc. [emoji6] na Cybex Priam w wersji Spring Blossom (dark).

Dziewczyny, a czy któraś z Was korzystała z kontaktu z położną zamiast szkoły rodzenia? Z takiego spotkania przygotowawczego? Czy jest to płatne? Jak to załatwić ? :) Bo w sumie Szkoła rodzenia na NFZ w Katowicach mnie nie zachęciła :) Więc szukam innego sposobu na informacje :)

Pochodzę z okolic Śląska, ale studiowałam 6 lat w Olsztynie na Warmii :) <3 Bardzo dobrze wspominam ten czas. Piękne okolice i żal było wyjeżdżać. Po takim czasie to czułam się już jak u siebie :) Wyjechałam jak zaczęli montować tramwaje.
O widzisz a ja mam pół rodziny w dąbrowie górniczej :)

reklama
Dziewczyny, a czy któraś z Was korzystała z kontaktu z położną zamiast szkoły rodzenia? Z takiego spotkania przygotowawczego? Czy jest to płatne? Jak to załatwić ? :) Bo w sumie Szkoła rodzenia na NFZ w Katowicach mnie nie zachęciła :) Więc szukam innego sposobu na informacje :)
Ja korzystam właśnie mam położna z przychodni i raz w tygodniu się z nią widuje. Obejrzałam już porodowke u mnie w mieście odnowiona to fakt ale przeraża mnie to że trzeba rodzić bez żadnego znieczulenia bo na oddziale akurat nie ma anastezjologów jedynie moga przyjsc jak wypada ci cc. Tak to spotkania w małej grupie bo przeważnie jest jeszcze zawsze jakaś jeszcze dziewczyna. Opowiadamy co trzeba kupić zbędnego do dziecka czyli temat wyprawka itp. Takie podstawowe tematy i przeważnie trwa 1h lub 1,5 h.
Także sprawdza ci tętno niuni i mierzy Cię.
A chciałam się dzisiaj dowiedzieć o szkole ale wkurzył mnie w tej przychodni i wyszłam. Bo ile można czekać aby ktoś do ciebie wyszedł i jeszcze przez drzwi że chwilę trzeba poczekać. Kultura wynika z tego aby chociaż jak skończy badać czy co kolwiek tam robi to wyjść i się zapytać A nie.

Do góry