reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja używam krem Nivea, bo tylko taki toleruje moja twarz i w ciąży go nie zmieniałam.

Poza tym końcówkę I i cały II trymestr używałam maści robione przepisane od dermatologa, bo miałam okropny trądzik. Trochę się wahałam, ale całą twarz miałam czerwoną i piekło niemiłosiernie, a maści były ze składu, który nie przenikał do krwioobiegu. Na szczęście od tygodnia stan cery się poprawił na tyle, że maści poszły w odstawkę 😁

Muszę przyznać, że co raz lepiej sypiam 👍 Zasypiam koło 1 w nocy, budzę się ok 3 razy na siku, a nie co godzinę i śpię jak suseł do 8-10ej ❤️ Wreszcie, bo te bezsenne 3 miesiące strasznie mnie wymęczyły 😴

reklama
Ja używam teraz jakiejś ziaji tylko dla nawilżenia na razie nie wracam do mojego. Używałam wcześniej tołpy niby dobry skład ale producent nie potwierdza że jest bezpieczny dla kobiet w ciąży.

Jesteście w klubie Rossmann?
Przyszedł mi mail ze mam oliwke do odbioru za 1gr 😁 z okazji zbliżającego się porodu
Ja przy zakupach też kiedyś otrzymałam za 1 gr żel chłodząco -lagodzacy dla kobiet w ciąży 🙃 choć ani razu go jeszcze nie użyłam bo mnie piersi nie bolą 😁 no ale prezent super tym bardziej że pojemność 50ml 🙂

Dziewczyny czy nadal używacie kremow do twarzy przeznaczonych dla mam w ciąży ja mam już końcówkę i tak się zastanawiam czy w 3 trymestrze juz wrócić do swoich kremow bo nie ukrywam, że dla mnie te dla kobiet w ciąży są zbyt lekkie czyje się jakbym smarowala się kremem bambino 🤦‍♀️
Ja używam tylko kremu Nivea, tego klasycznego. Nic innego moja twarz nie toleruje,szczegolnie zimą..

Dziewczyny ;) jakie macie doświadczenia że szkoła rodzenia ? Chodzilyscie, wybieracie się? Chodzicie?
Zapisałam się ale jakoś mi się odechciewa iść. 😕
Warto? Któraś poleca?

Ja nie chodzę i nie będę. Na początku ze względów ekonomicznych i jakościowych (brak w pobliżu dobrej szkoły rodzenia na NFZ, a ceny szkoły w szpitalu, w którym chce rodzić, jak dla mnie za wysokie (od 400 zł), a teraz ze względów zdrowotnych.

Z nudów wygrzebałam druty i włóczkę, i zaczęłam dziergać. Na razie przypominam sobie podstawowe ściegi. Ciekawa jestem na ile dni starczy mi zapału 😂😜

Dziewczyny ;) jakie macie doświadczenia że szkoła rodzenia ? Chodzilyscie, wybieracie się? Chodzicie?
Warto? Któraś poleca?
Ja do stacjonarnej nie idę, kupiłam sobie szkołę rodzenia online i jestem zadowolona, bo ja jestem pragmatykiem i lubię wiedzieć. Praktyka przyjdzie sama, dodatkowo mam Mamę - opiekunkę dziecięcą. :)

Warto? Któraś poleca?
Ja byłam na indywidualnej prywatnej jednodniowej szkole rodzenia u położnej zapłaciłam 200 zł w tym mialam 8 godzin zajęć, śniadanie, obiad. Super było, mi bardzo pomogło i pytałam o co chciałam , porod , leki , karmienie dokumenty mialam kilka stron zapisanych w notatniku. Położna skupiała się tylko na mnie dziecku i mezu 😁

Ja nie chodzę i nie będę. Na początku ze względów ekonomicznych i jakościowych (brak w pobliżu dobrej szkoły rodzenia na NFZ, a ceny szkoły w szpitalu, w którym chce rodzić, jak dla mnie za wysokie (od 400 zł), a teraz ze względów zdrowotnych.

Z nudów wygrzebałam druty i włóczkę, i zaczęłam dziergać. Na razie przypominam sobie podstawowe ściegi. Ciekawa jestem na ile dni starczy mi zapału 😂😜
W poprzedniej ciąży nie udało mi się dotrzeć do szkoły rodzenia. Dostałam zakaz chodzenia w tygodniu kiedy się zaczynała. Jest tyle filmików na youtube że w sumie dobrze wyszło, szkoda mi teraz czasu. Przy porodzie była położna która wszystko tłumaczyła, opieki nad noworodkuem jakoś w walce się nauczyłam. Dobrze było:)

Zapisałam się ale jakoś mi się odechciewa iść. [emoji53]
Warto? Któraś poleca?

Ja w poprzedniej ciąży nie chodziłam. Teraz już tym bardziej. Na wszystkie pytania znajdowałam odpowiedzi na forum plus internet:)

reklama
Wogole takich nie używałam, smaruje się tym samym co zawsze
Dziewczyny czy nadal używacie kremow do twarzy przeznaczonych dla mam w ciąży ja mam już końcówkę i tak się zastanawiam czy w 3 trymestrze juz wrócić do swoich kremow bo nie ukrywam, że dla mnie te dla kobiet w ciąży są zbyt lekkie czyje się jakbym smarowala się kremem bambino [emoji2356]

Do góry