reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ja używam krem Nivea, bo tylko taki toleruje moja twarz i w ciąży go nie zmieniałam.

Poza tym końcówkę I i cały II trymestr używałam maści robione przepisane od dermatologa, bo miałam okropny trądzik. Trochę się wahałam, ale całą twarz miałam czerwoną i piekło niemiłosiernie, a maści były ze składu, który nie przenikał do krwioobiegu. Na szczęście od tygodnia stan cery się poprawił na tyle, że maści poszły w odstawkę 😁

Muszę przyznać, że co raz lepiej sypiam 👍 Zasypiam koło 1 w nocy, budzę się ok 3 razy na siku, a nie co godzinę i śpię jak suseł do 8-10ej ❤️ Wreszcie, bo te bezsenne 3 miesiące strasznie mnie wymęczyły 😴

reklama
Ja używam teraz jakiejś ziaji tylko dla nawilżenia na razie nie wracam do mojego. Używałam wcześniej tołpy niby dobry skład ale producent nie potwierdza że jest bezpieczny dla kobiet w ciąży.

Jesteście w klubie Rossmann?
Przyszedł mi mail ze mam oliwke do odbioru za 1gr 😁 z okazji zbliżającego się porodu
Ja przy zakupach też kiedyś otrzymałam za 1 gr żel chłodząco -lagodzacy dla kobiet w ciąży 🙃 choć ani razu go jeszcze nie użyłam bo mnie piersi nie bolą 😁 no ale prezent super tym bardziej że pojemność 50ml 🙂

Dziewczyny czy nadal używacie kremow do twarzy przeznaczonych dla mam w ciąży ja mam już końcówkę i tak się zastanawiam czy w 3 trymestrze juz wrócić do swoich kremow bo nie ukrywam, że dla mnie te dla kobiet w ciąży są zbyt lekkie czyje się jakbym smarowala się kremem bambino 🤦‍♀️
Ja używam tylko kremu Nivea, tego klasycznego. Nic innego moja twarz nie toleruje,szczegolnie zimą..

Dziewczyny ;) jakie macie doświadczenia że szkoła rodzenia ? Chodzilyscie, wybieracie się? Chodzicie?
Zapisałam się ale jakoś mi się odechciewa iść. 😕
Warto? Któraś poleca?

Ja nie chodzę i nie będę. Na początku ze względów ekonomicznych i jakościowych (brak w pobliżu dobrej szkoły rodzenia na NFZ, a ceny szkoły w szpitalu, w którym chce rodzić, jak dla mnie za wysokie (od 400 zł), a teraz ze względów zdrowotnych.

Z nudów wygrzebałam druty i włóczkę, i zaczęłam dziergać. Na razie przypominam sobie podstawowe ściegi. Ciekawa jestem na ile dni starczy mi zapału 😂😜

Dziewczyny ;) jakie macie doświadczenia że szkoła rodzenia ? Chodzilyscie, wybieracie się? Chodzicie?
Warto? Któraś poleca?
Ja do stacjonarnej nie idę, kupiłam sobie szkołę rodzenia online i jestem zadowolona, bo ja jestem pragmatykiem i lubię wiedzieć. Praktyka przyjdzie sama, dodatkowo mam Mamę - opiekunkę dziecięcą. :)

Warto? Któraś poleca?
Ja byłam na indywidualnej prywatnej jednodniowej szkole rodzenia u położnej zapłaciłam 200 zł w tym mialam 8 godzin zajęć, śniadanie, obiad. Super było, mi bardzo pomogło i pytałam o co chciałam , porod , leki , karmienie dokumenty mialam kilka stron zapisanych w notatniku. Położna skupiała się tylko na mnie dziecku i mezu 😁

Ja nie chodzę i nie będę. Na początku ze względów ekonomicznych i jakościowych (brak w pobliżu dobrej szkoły rodzenia na NFZ, a ceny szkoły w szpitalu, w którym chce rodzić, jak dla mnie za wysokie (od 400 zł), a teraz ze względów zdrowotnych.

Z nudów wygrzebałam druty i włóczkę, i zaczęłam dziergać. Na razie przypominam sobie podstawowe ściegi. Ciekawa jestem na ile dni starczy mi zapału 😂😜
W poprzedniej ciąży nie udało mi się dotrzeć do szkoły rodzenia. Dostałam zakaz chodzenia w tygodniu kiedy się zaczynała. Jest tyle filmików na youtube że w sumie dobrze wyszło, szkoda mi teraz czasu. Przy porodzie była położna która wszystko tłumaczyła, opieki nad noworodkuem jakoś w walce się nauczyłam. Dobrze było:)

Zapisałam się ale jakoś mi się odechciewa iść. [emoji53]
Warto? Któraś poleca?

Ja w poprzedniej ciąży nie chodziłam. Teraz już tym bardziej. Na wszystkie pytania znajdowałam odpowiedzi na forum plus internet:)

reklama
Wogole takich nie używałam, smaruje się tym samym co zawsze
Dziewczyny czy nadal używacie kremow do twarzy przeznaczonych dla mam w ciąży ja mam już końcówkę i tak się zastanawiam czy w 3 trymestrze juz wrócić do swoich kremow bo nie ukrywam, że dla mnie te dla kobiet w ciąży są zbyt lekkie czyje się jakbym smarowala się kremem bambino [emoji2356]

Do góry