reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Cieszę się że wszystko w porządku :)
Mieliśmy dziś echo serduszka Młodego. Wszystko jest w porządku. Nie ma tej niedomykalności zastawki :)
Mnie czeka 3 cesarka w maju :)
Witajcie majowe mamy. Dzis dolaczam ja z moja corka( 2 chlopakow juz w domu). Niestety to bedzie 3 cesarka wiec radosc ale tez niepewnosc. Moze sa tu potrojne cesarzowe? Pozdrawiam

reklama
Pamiętam, jak będąc w 7 tygodniu ciąży dostałam silnych zaparć i podczas toalety zauważyłam kilka niteczek krwi. Mało brakowało a bym zawału dostała. A najprawdopodobniej naczynko w pochwie mi pękło [emoji23] Teraz, jak to wspominam, to się śmieje, ale wtedy to z duszą na ramieniu się podcierałam przez kilka dni [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Już po zakupach, kupiłam cudowny płaszczyk z dopinką, więc istnieje szansa, że wystarczy do końca chłodów [emoji6][emoji28]
Pokaż proszę ten płaszczyk...

Po pierwszej strasznie się nad sobą uzalalam, miałam pretensje do wszystkich, nie chciałam w ogóle rozchodzic tego "bólu" tylko leżałam. Nawet się dzieckiem nie zajmowałam, tylko karmilam. Ściągalam kogo mogłam żeby tylko nie zajmować się mała i moc leżeć, taki kryzys [emoji849] a przy drugiej od razu po wyciągnięciu cewnika, mąż przyniósł mi mała i od razu na pełnych obrotach, bólu nie czułam, przyjechałam do domu ze szpitala i jeszcze pokój wysprztalam :)
Jak się czułaś po pierwszych dwóch cesarkach?

Co do wydzieliny to Pani doktor powiedziała że to normalne, i że będzie jej jeszcze więcej 🤔🤦😭 to czy jest czy jej nie ma to ani dobrze ani źle, po prostu jeden organizm wcześniej ma wycieki siary a innym po porodzie dopiero. Także super... Jeszcze połowa przede mną a tu takie wybryki. No trudno.
Połówkowe mała przeszła śpiewająco, serduszko ładnie wygląda i nie ma czego się doczepić. Ale za to rośnie mała gimnastyczka. Podczas badania postanowiła podciągając sobie stopy do buzi, potem wymachiwała ręką jakby nam coś tłumaczyła, a na koniec odwróciła się tyłkiem i koniec oglądania 😂😂
W moim miasteczku jest szkoła rodzenia na NFZ także pierwsze zajęcia mam w czwartek, małe grupy, miła atmosfera. Podczas zapisu już mnie położna zaważyła, zmierzyła ciśnienie i sprawdziła jak bije serduszko maleństwa. Na każdych zajęciach też będzie to kontrolować ale opinie ma bardzo dobre i sama tematyka jest również bardzo przydatna.
No to wytrwania z
Witajcie majowe mamy. Dzis dolaczam ja z moja corka( 2 chlopakow juz w domu). Niestety to bedzie 3 cesarka wiec radosc ale tez niepewnosc. Moze sa tu potrojne cesarzowe? Pozdrawiam
a skąd już wiesz ze to będzie cesarka?

Kupiłam podpaski na cycki na tą siarę, tego jeszcze nie było, myślałam że to takie małe coś będzie dyskretne a tu jednak nie 😂😂

Mam plan na dzisiaj, trzeba zrobić rachunek sumienia co już mam a czego jeszcze mi brakuje do wyprawki. A ceny.... Matko bosko skąd oni je biorą? 😱

Witaj. Ciesze sie ze nie jestem sama z ta 3 cesarka. U mnie ostatnia byla 3 lata temy wiec mysle ze bedzie ok. Dzis wizyta u lekarza mam nadzieje ze wszystko ok. Jestem z Poznania i 1 cesarka na Polnej.....

reklama
Witaj. Ciesze sie ze nie jestem sama z ta 3 cesarka. U mnie ostatnia byla 3 lata temy wiec mysle ze bedzie ok. Dzis wizyta u lekarza mam nadzieje ze wszystko ok. Jestem z Poznania i 1 cesarka na Polnej.....
Ja mam wrodzona wadę serca i również mam już skierowanie od mojego kardiologa na cesarkę. Jest to moja pierwsza ciąża. Planuje rodzic na Polnej. Możesz podzielić się wrażeniami jak po tej operacji wyglada pomoc położnych w wspomnianym wyżej szpitalu?

Do góry