reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ja nie pomogę, u nas były badane ale tylko usłyszałam że pępowiny obie w dobrym miejscu i przepływ ok i że trójżyłowe czy jakoś tak ;)
Słuchajcie wczoraj rano udało mi się złapać tętno któregoś dziecka detektorem :D Co prawda na całe 10 sekund bo sobie gdzieś odpłynęło ale zawsze :)
No a ja się właśnie zastanawiam czy kupić [emoji848] Wiem, że to ma pomóc, ale czasem trudno jest wychwycić i nie wiem czy sobie tym nie pogorszę[emoji12] Polecasz?

reklama
Ja nie pomogę, u nas były badane ale tylko usłyszałam że pępowiny obie w dobrym miejscu i przepływ ok i że trójżyłowe czy jakoś tak ;)
Słuchajcie wczoraj rano udało mi się złapać tętno któregoś dziecka detektorem :D Co prawda na całe 10 sekund bo sobie gdzieś odpłynęło ale zawsze :)
Myślę też o kupnie ale boje się że będę sie stresować jak nie złapie tętna

Witajcie. Jakiś czas tutaj nie zaglądałam, czytałam czasem ale nie miałam bardzo ochoty się wbić w rozmowę. Ostatnie dni z samopoczuciem miałam ciężkie. Leżałam w łóżku chora, przeziębiona. W niedziele wyszłam na msze do kościoła z mężem, było mi słabo. W trakcie musiałam wyjść na dwór i do auta bo bym zemdlała. Wczoraj też miałam kryzys. Wymiotowałam trzy razy od południa. Jak już nie było czym to sama wodą na koniec ehhh. Niby 15 tydzień a bym spała, glowa mnie boli, mam w domu co robić, sprzatac, ciuchy czekają do skladania a ja siedzę albo leżę. Nie wiem co jest, pogoda, przeziębienie, ciśnienie jest niskie.

Wczoraj był też już gotowy wynik PAPA i tak: trisomia 21 + NT <1:10000, trisomia 21 bez uzg. NT 1:2032, trisomia 13/18 + NT < 1:10000, ryzyko wieku : 1: 884. Nie dzwoniłam do lekarza, a wizytę mam dopiero 4.12, ale widzę sama ze nie mam czym się martwić. Wiedziałam że wynik będzie dobry i nie stresowałam się tym wogole. To badanie zrobiłam dla swojego spokoju ducha. A jak zrobiłam ten test ciśnienie i nerwy jak ręką odjął mi minęły.

Wczoraj był też już gotowy wynik PAPA i tak: trisomia 21 + NT 18 + NT < 1:10000, ryzyko wieku : 1: 884. Nie dzwoniłam do lekarza, a wizytę mam dopiero 4.12, ale widzę sama ze nie mam czym się martwić. Wiedziałam że wynik będzie dobry i nie stresowałam się tym wogole. To badanie zrobiłam dla swojego spokoju ducha. A jak zrobiłam ten test ciśnienie i nerwy jak ręką odjął mi minęły.
Ładne wyniki :)

Wczoraj był też już gotowy wynik PAPA i tak: trisomia 21 + NT <1:10000, trisomia 21 bez uzg. NT 1:2032, trisomia 13/18 + NT < 1:10000, ryzyko wieku : 1: 884. Nie dzwoniłam do lekarza, a wizytę mam dopiero 4.12, ale widzę sama ze nie mam czym się martwić. Wiedziałam że wynik będzie dobry i nie stresowałam się tym wogole. To badanie zrobiłam dla swojego spokoju ducha. A jak zrobiłam ten test ciśnienie i nerwy jak ręką odjął mi minęły.
Jest się czym cieszyć z takimi wynikami.

No a ja się właśnie zastanawiam czy kupić [emoji848] Wiem, że to ma pomóc, ale czasem trudno jest wychwycić i nie wiem czy sobie tym nie pogorszę[emoji12] Polecasz?
Teraz już tak, pierwszego wieczoru byłam zawiedziona bo nic nie wychwyciłam ale oczywiście szukałam za wysoko ;) teraz rano sobie sprawdzam, dziś słyszałam oba :) żałuję tylko że poskąpiłam kasy bo jest bez wyświetlacza ale w sumie słyszę że bije jak trzeba, a przy wyświetlaczu jeszcze bym się martwiła że za szybko czy za wolno. Wystarczy mi że wiem że tam wciąż są :)

Teraz już tak, pierwszego wieczoru byłam zawiedziona bo nic nie wychwyciłam ale oczywiście szukałam za wysoko ;) teraz rano sobie sprawdzam, dziś słyszałam oba :) żałuję tylko że poskąpiłam kasy bo jest bez wyświetlacza ale w sumie słyszę że bije jak trzeba, a przy wyświetlaczu jeszcze bym się martwiła że za szybko czy za wolno. Wystarczy mi że wiem że tam wciąż są :)
A pisałam przecież żebyś szukała mega nisko, nie wierzyłaś 🤣. Też mam ten bez wyświetlacza angel sounds, używka kupiona za grosze, brak ekranu mi nie przeszkadza zupełnie

reklama
Super wiadomości. Ja odpiera Pappa za tydzień w piątek i odrazu mam omówienie z lekarzem.... Narazie stresu nie ma ale pewnie niedługo się pojawi, a jak Ci wyszły prenatalne?

Do góry