reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dla mnie życie po stracie córeczki się skończyło , w ogóle nie dopuszczałam do siebie myśli ,że jeszcze kiedyś będziemy się starać o dziecko , nie chciałam wtedy żyć nawet. Ale pozbierałam się jakos( chociaż po takim czymś to się nigdy tak naprawdę człowiek do końca nie pozbiera) miałam ogromne wsparcie w mężu , ale teraz decyzja o dziecku była najtrudniejsza w moim życiu

reklama
Dziewczyny pomocy,
Chyba coś odwaliłam i zaczynam się stresować.
Pojechałam dziś na zakupy i nadźwigalam się takich siat po 15kg. Po jakiejś chwili tak mnie zaczął boleć brzuch, a dokładnie podbrzusze że masakra. Najgorsze że boli nadal i nie wiem co robić, mam się niepokoić ze coś jest nie tak czy to ‚normalne’, że po przeforsowaniu się boli brzuch? :(

Ale mnie zmulila żółta surowa papryka...

I czym tu zagryźć... Mam mega ochotę na coś ostrego.. Chińczyk w drodze [emoji28] ale czuję się tak ze jak zjem to albo mi przejdzie albo pogorszy..

Dla mnie życie po stracie córeczki się skończyło , w ogóle nie dopuszczałam do siebie myśli ,że jeszcze kiedyś będziemy się starać o dziecko , nie chciałam wtedy żyć nawet. Ale pozbierałam się jakos( chociaż po takim czymś to się nigdy tak naprawdę człowiek do końca nie pozbiera) miałam ogromne wsparcie w mężu , ale teraz decyzja o dziecku była najtrudniejsza w moim życiu

Bardzo mocno trzymam kciuki żeby wszystko było ok [emoji106] [emoji4]

Mnie tylko zastanawia czy każda z Was miała/ ma ten test pappa? I gdzie to sie robi ? Ja sobie nic takiego nie przypominam, miałam po prostu oprócz tych zwykłych USG 3 x genetyczne
Test papp-a (a tak naprawdę to powinno to się mówić „test podwójny” wg. FMF) jest badaniem przesiewowym w kierunku zespołu Downa oraz innych wad genetycznych – dostarcza nam też informacji o funkcji łożyska – o czym wiele pacjentek nie wie. Jest to zwykłe pobranie krwi mamy, które można wykonać już od skończonego 8 tygodnia do 13+6. Z wygody test jest zazwyczaj pobierany w dniu badania USG, natomiast nie jest to konieczne. Ja swoim pacjentkom zazwyczaj zlecam już tydzień przed USG – żeby w dniu badania mieć dostępny wynik i wydać pacjentce pełny opis.

Dziewczyny pomocy,
Chyba coś odwaliłam i zaczynam się stresować.
Pojechałam dziś na zakupy i nadźwigalam się takich siat po 15kg. Po jakiejś chwili tak mnie zaczął boleć brzuch, a dokładnie podbrzusze że masakra. Najgorsze że boli nadal i nie wiem co robić, mam się niepokoić ze coś jest nie tak czy to ‚normalne’, że po przeforsowaniu się boli brzuch? :(

Połóż się i odpocznij a za dźwiganie takich ciężarów to powinnaś w tyłek dostać [emoji35]

reklama
Do góry