reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Dla mnie życie po stracie córeczki się skończyło , w ogóle nie dopuszczałam do siebie myśli ,że jeszcze kiedyś będziemy się starać o dziecko , nie chciałam wtedy żyć nawet. Ale pozbierałam się jakos( chociaż po takim czymś to się nigdy tak naprawdę człowiek do końca nie pozbiera) miałam ogromne wsparcie w mężu , ale teraz decyzja o dziecku była najtrudniejsza w moim życiu

reklama
Dziewczyny pomocy,
Chyba coś odwaliłam i zaczynam się stresować.
Pojechałam dziś na zakupy i nadźwigalam się takich siat po 15kg. Po jakiejś chwili tak mnie zaczął boleć brzuch, a dokładnie podbrzusze że masakra. Najgorsze że boli nadal i nie wiem co robić, mam się niepokoić ze coś jest nie tak czy to ‚normalne’, że po przeforsowaniu się boli brzuch? :(

Ale mnie zmulila żółta surowa papryka...

I czym tu zagryźć... Mam mega ochotę na coś ostrego.. Chińczyk w drodze [emoji28] ale czuję się tak ze jak zjem to albo mi przejdzie albo pogorszy..

Dla mnie życie po stracie córeczki się skończyło , w ogóle nie dopuszczałam do siebie myśli ,że jeszcze kiedyś będziemy się starać o dziecko , nie chciałam wtedy żyć nawet. Ale pozbierałam się jakos( chociaż po takim czymś to się nigdy tak naprawdę człowiek do końca nie pozbiera) miałam ogromne wsparcie w mężu , ale teraz decyzja o dziecku była najtrudniejsza w moim życiu

Bardzo mocno trzymam kciuki żeby wszystko było ok [emoji106] [emoji4]

Mnie tylko zastanawia czy każda z Was miała/ ma ten test pappa? I gdzie to sie robi ? Ja sobie nic takiego nie przypominam, miałam po prostu oprócz tych zwykłych USG 3 x genetyczne
Test papp-a (a tak naprawdę to powinno to się mówić „test podwójny” wg. FMF) jest badaniem przesiewowym w kierunku zespołu Downa oraz innych wad genetycznych – dostarcza nam też informacji o funkcji łożyska – o czym wiele pacjentek nie wie. Jest to zwykłe pobranie krwi mamy, które można wykonać już od skończonego 8 tygodnia do 13+6. Z wygody test jest zazwyczaj pobierany w dniu badania USG, natomiast nie jest to konieczne. Ja swoim pacjentkom zazwyczaj zlecam już tydzień przed USG – żeby w dniu badania mieć dostępny wynik i wydać pacjentce pełny opis.

Dziewczyny pomocy,
Chyba coś odwaliłam i zaczynam się stresować.
Pojechałam dziś na zakupy i nadźwigalam się takich siat po 15kg. Po jakiejś chwili tak mnie zaczął boleć brzuch, a dokładnie podbrzusze że masakra. Najgorsze że boli nadal i nie wiem co robić, mam się niepokoić ze coś jest nie tak czy to ‚normalne’, że po przeforsowaniu się boli brzuch? :(

Połóż się i odpocznij a za dźwiganie takich ciężarów to powinnaś w tyłek dostać [emoji35]

reklama
Do góry