Nie wiem jak jest w innych żłobkach ale u nas można zapisac dziecko od 1 lub 15 każdego miesiąca. I od września akurat nie jest dobrym pomysłem bo większość posyla od września i Panie nie mają dość czasu dla kazdego nowego dziecka. Lepiej miesiac wcześniej lub miesiąc później. Teraz we wrześniu bylo 5 nowych dzieci, a pań 4 byl jeden wielki wrzask.Ja myślę o wrześniu bo to będzie nowy rok szkolny. Nie będę się wbijać do pracy w środku roku albo w wakacje też na cześć etatu pójdę
reklama
Chodziło mi o moją pracę (pracuje w przedszkolu specjalnym z dziećmi niepełnosprawnymi). Nie chce wchodzić w środku roku bo wtedy już nic nie ogarnę więc albo wakacje, albo wrzesień jedynie. A w tym żłobku prywatnym nie ma na szczęście tyle dzieci co w państwowym <3 i są 3 panie na sali więc spokojnie dają radę, a jak nie to szefowa jeszcze im pomaga albo zatrudnia kogoś tak na parę godzin dodatkowo do pomocy. Mega fajna placówka (wiem bo pracowałam tam rok temu)Nie wiem jak jest w innych żłobkach ale u nas można zapisac dziecko od 1 lub 15 każdego miesiąca. I od września akurat nie jest dobrym pomysłem bo większość posyla od września i Panie nie mają dość czasu dla kazdego nowego dziecka. Lepiej miesiac wcześniej lub miesiąc później. Teraz we wrześniu bylo 5 nowych dzieci, a pań 4 byl jeden wielki wrzask.
Z
zmianak
Gość
Trzeba mieć takie i takie na początku. Ja musiałam oddać wszystkie 54 bo córka jak się urodziła miała 58cm.Ja też miałam 56 do szpitala a po porodzie okazało się, że trzeba dokupić tych najmniejszych ubranek, bo przez pierwsze 6 tyg nosiła rozm. 44. Potem 50 i dopiero po 3-4 miesiącach zaczynała nosić 56.
Kffiatek
Fanka BB :)
Niestety to bardzo popularny szpital. Za pierwszym razem mi się udało po prostu dostać z ulicy, za drugim na wszelki wypadek podpisałam umowę z położną, i to ona dała mi znać że zwalnia się miejce na patologii bo jej pacjentka schodzi rodzić teraz zabezpieczam się swoim lekarzem bo przy tych bliźniętach tylko CC. Ale moja przyjaciółka trzykrotnie rodziła na żelaznej i trzykrotnie dostała się z ulicy dobrze jest skończyć ich szkołę rodzenia Zosieńkę, albo jedna z akredytowanych przez nich. Chociaż ja polecam podpisać umowę z położnąA czy to prawda, ze jest duże ryzyko (bo tak słyszałam) ze z żelaznej mogą odesłać z powodu braku miejsc bo PODOBNO tam jest duża masówka.?
Mój się urodził 50 cm pływał w 56 i właściwie ten rozmiar nosił przez pierwsze 3 mceTrzeba mieć takie i takie na początku. Ja musiałam oddać wszystkie 54 bo córka jak się urodziła miała 58cm.
Teraz ma 2 latka i nosi 86 niski będzie
Niestety to bardzo popularny szpital. Za pierwszym razem mi się udało po prostu dostać z ulicy, za drugim na wszelki wypadek podpisałam umowę z położną, i to ona dała mi znać że zwalnia się miejce na patologii bo jej pacjentka schodzi rodzić teraz zabezpieczam się swoim lekarzem bo przy tych bliźniętach tylko CC. Ale moja przyjaciółka trzykrotnie rodziła na żelaznej i trzykrotnie dostała się z ulicy dobrze jest skończyć ich szkołę rodzenia Zosieńkę, albo jedna z akredytowanych przez nich. Chociaż ja polecam podpisać umowę z położną
Nie słyszałam , ze można podpisać umowe z Położna ?[emoji44]
Ja mieszkań jakieś 50 km od Warszawy i zastanawiam się skąd ,,wziąć,, położna.
Z tego co wiem, to musi to być Położna ze szpitala w którym chcesz rodzić. Na pewno będę chciała opłacić sobie położną, żeby podczas porodu i po porodzie przez jakiś czas mi towarzyszyła. Siostra przy drugim porodzie tak zrobiła i mówi, że ogromna różnica, bo przy pierwszej została sama ze wszystkim.
Ostatnia edycja:
Jaska.JDM
Niech dużo pije wody małymi łyczkami i nie podawaj gorących płynów a ile synek ma lat?
7 lat
Ja na przyszlej wizycie powiem lekarce o moim pęcherzu, a narazie zaczelam stosowac domowe sposoby. Kupilam suszona zurawine i herbate zurawinową i staram się nie trzymać za długo moczu oraz pic duuuuzo wody. Nie chcę zapeszać, ale chyba jest lepiej! [emoji5]
Ja dziś mam dzien wolny i wlasnie panowie montują szafę w pokoju malucha [emoji16] miejsce juz bedzie wiec moge zaczac kompletowac wyprawkę
Dziewczyny, a czy ktoras z Was zamawiala kiedys ciuszki z aliexpress? Jest tam tyle pięknych rzeczy i w super cenach, ale zastanawiam się jak z jakoscia? Z drugiej strony, dzis praktycznie wszystko jest z Chin tylko pod swoją marką...
Milegoo [emoji8]
Ja próbowałam różne rzeczy i są dobrej jakości
Skoro takie cuda w polskich szpitalach, że będziesz całować na porodówce to ja chyba też zrezygnuję z porodu w Szwecji i wykupię jakiś lot do Polski na maj!
Haha tak to jest z tym forum haha
reklama
Kiniawk
Zapewne słownik, i miało być tam słowo "celować" hahahhaSkoro takie cuda w polskich szpitalach, że będziesz całować na porodówce to ja chyba też zrezygnuję z porodu w Szwecji i wykupię jakiś lot do Polski na maj!
Podziel się: