reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2020

Ja myślę o wrześniu bo to będzie nowy rok szkolny. Nie będę się wbijać do pracy w środku roku :) albo w wakacje też na cześć etatu pójdę
Nie wiem jak jest w innych żłobkach ale u nas można zapisac dziecko od 1 lub 15 każdego miesiąca. I od września akurat nie jest dobrym pomysłem bo większość posyla od września i Panie nie mają dość czasu dla kazdego nowego dziecka. Lepiej miesiac wcześniej lub miesiąc później. Teraz we wrześniu bylo 5 nowych dzieci, a pań 4 byl jeden wielki wrzask.

reklama
Nie wiem jak jest w innych żłobkach ale u nas można zapisac dziecko od 1 lub 15 każdego miesiąca. I od września akurat nie jest dobrym pomysłem bo większość posyla od września i Panie nie mają dość czasu dla kazdego nowego dziecka. Lepiej miesiac wcześniej lub miesiąc później. Teraz we wrześniu bylo 5 nowych dzieci, a pań 4 byl jeden wielki wrzask.
Chodziło mi o moją pracę (pracuje w przedszkolu specjalnym z dziećmi niepełnosprawnymi). Nie chce wchodzić w środku roku bo wtedy już nic nie ogarnę więc albo wakacje, albo wrzesień jedynie. A w tym żłobku prywatnym nie ma na szczęście tyle dzieci co w państwowym <3 i są 3 panie na sali więc spokojnie dają radę, a jak nie to szefowa jeszcze im pomaga albo zatrudnia kogoś tak na parę godzin dodatkowo do pomocy. Mega fajna placówka (wiem bo pracowałam tam rok temu) ;)

A czy to prawda, ze jest duże ryzyko (bo tak słyszałam) ze z żelaznej mogą odesłać z powodu braku miejsc bo PODOBNO tam jest duża masówka.?
Niestety to bardzo popularny szpital. Za pierwszym razem mi się udało po prostu dostać z ulicy, za drugim na wszelki wypadek podpisałam umowę z położną, i to ona dała mi znać że zwalnia się miejce na patologii bo jej pacjentka schodzi rodzić :) teraz zabezpieczam się swoim lekarzem bo przy tych bliźniętach tylko CC. Ale moja przyjaciółka trzykrotnie rodziła na żelaznej i trzykrotnie dostała się z ulicy :) dobrze jest skończyć ich szkołę rodzenia Zosieńkę, albo jedna z akredytowanych przez nich. Chociaż ja polecam podpisać umowę z położną ;)

Niestety to bardzo popularny szpital. Za pierwszym razem mi się udało po prostu dostać z ulicy, za drugim na wszelki wypadek podpisałam umowę z położną, i to ona dała mi znać że zwalnia się miejce na patologii bo jej pacjentka schodzi rodzić :) teraz zabezpieczam się swoim lekarzem bo przy tych bliźniętach tylko CC. Ale moja przyjaciółka trzykrotnie rodziła na żelaznej i trzykrotnie dostała się z ulicy :) dobrze jest skończyć ich szkołę rodzenia Zosieńkę, albo jedna z akredytowanych przez nich. Chociaż ja polecam podpisać umowę z położną ;)

Nie słyszałam , ze można podpisać umowe z Położna ?[emoji44]
Ja mieszkań jakieś 50 km od Warszawy i zastanawiam się skąd ,,wziąć,, położna.
Z tego co wiem, to musi to być Położna ze szpitala w którym chcesz rodzić. Na pewno będę chciała opłacić sobie położną, żeby podczas porodu i po porodzie przez jakiś czas mi towarzyszyła. Siostra przy drugim porodzie tak zrobiła i mówi, że ogromna różnica, bo przy pierwszej została sama ze wszystkim.

Ostatnia edycja:
Niech dużo pije wody małymi łyczkami i nie podawaj gorących płynów :) a ile synek ma lat?

7 lat

Ja na przyszlej wizycie powiem lekarce o moim pęcherzu, a narazie zaczelam stosowac domowe sposoby. Kupilam suszona zurawine i herbate zurawinową i staram się nie trzymać za długo moczu oraz pic duuuuzo wody. Nie chcę zapeszać, ale chyba jest lepiej! [emoji5]

Ja dziś mam dzien wolny i wlasnie panowie montują szafę w pokoju malucha [emoji16] miejsce juz bedzie wiec moge zaczac kompletowac wyprawkę :p

Dziewczyny, a czy ktoras z Was zamawiala kiedys ciuszki z aliexpress? Jest tam tyle pięknych rzeczy i w super cenach, ale zastanawiam się jak z jakoscia? Z drugiej strony, dzis praktycznie wszystko jest z Chin tylko pod swoją marką...

Milegoo [emoji8]

Ja próbowałam różne rzeczy i są dobrej jakości

reklama
Do góry