Hana89
Fanka BB :)
Naprawdę wrażliwa mamusia się nam trafiłaI ja się uśmiałam z takim powodów to można płakać i się śmiać
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Naprawdę wrażliwa mamusia się nam trafiłaI ja się uśmiałam z takim powodów to można płakać i się śmiać
Bo jak masz 13+3 to jesteś w trakcie 14. tygodnia ciąży 13+3 oznacza, że skończyłaś 13 tygodni i teraz jest 3 dzień tygodnia czternastego. Więc dobrze Ci pokazujeA mi każda pokazuje dobry termin czyli 6.05 i to też lekarz wyliczył. Ale jedna apka pokazuje mi 13+3, a druga 14 t. A będąc na usg mam 12+5.. We wtorek mam wizytę u mojej ginekolog. Ciekawe, który ona określi xd
Niestety ja miałam bezobjawowe zapalenie pęcherza i zorientowałam się dopiero jak mi się zablokował pęcherz na amen - zbiegło się to z krwawieniem i zabrała mnie karetka. Trzy dni w szpitalu z antybiotykiem, duphastonem i odpoczynek. I wszystko się pozytywnie rozwiązało. Ale polecam nie czekać aż sytuacja się tak zdegeneruje jak moja. Bo lekarz tez nie był pewien czy krwawienie nie było z powodu zapalenia pęcherza... A krwawienie w 11+6 i jazda w nocy karetka do szpitala z „pekajacym” pęcherzem - cewnik i niepewność aż do usg... nigdy tak się nie bałamDziewczyny, mam objawy zapalenia pęcherza czy któraś przechodziła w ciąży?
No mnie strasznie wkurza to ze mąż chodzi do pracy. Oboje pracujemy w systemie zmianowym ale odkąd jestem na zwolnieniu mam wrażenie ze mamy dla siebie mniej czasu. Na szczęście od przyszłego tygodnia ma urlop. Chociaż czasem jak jest to mnie wkurza a jak go nie ma to wkurza mnie jeszcze bardziej:/ ale jak on zwykł mawiać takie są właśnie baby- tak złe a tak jeszcze gorzejKobiety czy Wy też macie taką ciągłą potrzebę bliskości? Nawet nie chodzi o fizyczną bliskość ale żeby partner przy Was był, miział i tulił? ja jeszcze niestety ze swoim nie mieszkamy razem i zanim do tego dojdzie jeszcze miną z dwa miesiące takich moich samotnych wieczorów czasami. A wtedy to ja po prostu potrafię ryczeć w poduchę jak dziecko tylko dlatego, że go nie mam obok! Nigdy tak nie przeżywałam jak teraz podczas ciąży, hahaha
Oj to jest dla mnie bardzo ciezki temat w tym momencie moj mąż dokladnie tydz temu pojechał do Szwajcarii niby na pol roku...kontakt mamy utrudniony bo tam strasznie dużo liczą za rozmowe czy smsa, za 3 min rozmowy naliczylo 10 zl...ja nie mam zamiaru płacić na koniec miesiaca abonamentu 700 zl, wiec rozmawiamy raz na 2-3 dni ale co sie nagadasz w 3 min musial wyjechać bo mamy kredyt bo w tym roku rozbudowe domu robilismy, cala gora do remontu a teraz ciąża itd i kasy by bylo brak na wszystko. Wolałam zeby teraz jechał niż po porodzie, ale jak z nim wczoraj rozmawiałam to sie rozpłakał, ze strasznie teskni i pewnie wroci po 3 miesiacach. Strasznie mi jest brak jego bliskosci... EhKobiety czy Wy też macie taką ciągłą potrzebę bliskości? Nawet nie chodzi o fizyczną bliskość ale żeby partner przy Was był, miział i tulił? ja jeszcze niestety ze swoim nie mieszkamy razem i zanim do tego dojdzie jeszcze miną z dwa miesiące takich moich samotnych wieczorów czasami. A wtedy to ja po prostu potrafię ryczeć w poduchę jak dziecko tylko dlatego, że go nie mam obok! Nigdy tak nie przeżywałam jak teraz podczas ciąży, hahaha
Ja za genetyczne USG z testem podwójnym zapłaciłam 500 zł [emoji22] trochę zabolało, ale co robićJa chodzę prywatnie do gin i za zwykła wizytę z usg płace 200zl, zobaczymy w środę ile mi policzy za prenatalne. Pewnie z 400zl ale zapłaciłabym każda kwotę u tego lekarza bo się czuje bezpiecznie pod jego opieka.
Kochana jak mus to mus, przeżyjemy. Kiedyś nam dzieciaczki dadzą na lekarza jak będziemy stare babuleńkiJa za genetyczne USG z testem podwójnym zapłaciłam 500 zł [emoji22] trochę zabolało, ale co robić
Lekarz twierdzi że mam 12+5 i o to mi chodziło...Bo jak masz 13+3 to jesteś w trakcie 14. tygodnia ciąży 13+3 oznacza, że skończyłaś 13 tygodni i teraz jest 3 dzień tygodnia czternastego. Więc dobrze Ci pokazuje