reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

@Moni_89 wiesz co był to dla mnie ogromny szok. Ponieważ tydzień przed badaniami były święta - koszmarnie się czułam myślałam że to przez malucha... i babcie się dowiedziały i ciocia i wg już było tak fajnie.

Na prenatalne pojechałam sama, na pewniaka. Człowiek nie zdaje sobie sprawy do póki go to nie spotka... tak mi się wydaje. Dla mnie byłam w ciąży.. to znaczy że będzie dzidziuś. A okazało się że jednak to nie jest takie proste.

Wtedy miałam wizytę w 7+6 a potem prenatalne 12+4 przez święta itp. gdybym miała usg wcześniej dowiedziałabym się że coś jest nie tak.. Dlatego teraz byłam w 7, 10 i dopiero prenatalne.
Posiałam Ci nawet wcześniej że bardziej stresowała mnie wizyta w 10tyg niż U|SG genetyczne.

Każdą z nas życie doświadcza. Mam swoje Aniołki w niebie <3 teraz musimy pamiętać że nosimy pod sercem nowe życie <3 stres im nie służy ! musimy myśleć o tych pozytywnych rzeczach :)

Zresztą cały czas powtarzam :) że brak objawów - to też dobry objaw !! <3 tylko trzeba docenić!!
Po to się mamy żeby się wspierać :*

reklama
Hej dziewczyny. Ja co prawda też się tutaj mało co udzielam, ale podczytuje regularnie. Mój brak wielkiego udzielania się chyba jest spowodowany tym, że wydaje mi się, że jestem tutaj najmłodsza bo jak urodzę moją kluskę będę miała 21 lat i tak naprawdę dopiero wszystkiego się uczę i staram się ciągle czytać mamę ginekolog czy inne rzeczy które pomogą mi odnaleźć się spokojnie w nowej roli ;) widziałam, że pisałyście wczoraj o tym jak ta wasza ciąża wyszła. U nas była to zdecydowanie niespodzianka. Niektórzy powiedzą, że za wcześnie, niektórzy, że wiek w porządku, dla mnie na początku była lekka załamka, ale raczej nie z powodu ciąży, ale pod tym względem jak sie odnajde w roli mamy i jak sobie z tym wszystkim poradzę.
Uhh! Ale się teraz rozpisalam :D ale to tak, żebyście poznały też trochę mnie i moja historię [emoji173]
Niie ważne co myśla inni o twoim wieku, ważne co ty myślisz, to twoje życie:)
Na pewno będziesz super mamą:)

Nie powinnaś mieć moralniaka. Kawa została uznana za napój prozdrowotny (do 2 czy 3 filiżanek dziennie, sypana, bez dodatków) jakiś czas temu. Mnie w poprzedniej ciąży ginekolog w Polsce zaleciła 2 filiżanki dziennie w ciąży dla podniesienia ciśnienia. Przed ciążą nie piłam kawy. Ogólnie mam bardzo niskie ciśnienie a w ciąży tak spadło, że zdarzało mi się kilka razy stracić przytomność przez to.

Wrocilan do kawy który znowu zaczęła mi nawet smakować i jak wypije jedna dziennie to mam jakiegoś moralniaka...

Zresztą mówię że mamy myśleć o pozytywach a sama mam dzisiaj taki dzień że od 7 wyłam jak bóbr!!
Budowa domu+ mało czasu dla siebie +ogromne emocje w ciąży = mieszaka wybuchowa :)

Ale weszłam tutaj i od razu mi lepiej :)
Tak że dziękuję <3

Zresztą mówię że mamy myśleć o pozytywach a sama mam dzisiaj taki dzień że od 7 wyłam jak bóbr!!
Budowa domu+ mało czasu dla siebie +ogromne emocje w ciąży = mieszaka wybuchowa :)

Tak że dziękuję <3
Spoko... Ja jakiś czas temu płakałam przez garnki w Ikei :p hahah

Tak że dziękuję <3

O matko ja przez ostatnie 3 dni ryczałam i ryczałam! Potrafiłam siedzieć na kanapie, oglądać coś w tv i nagle zacząć płakać nie wiadomo dlaczego. Hormony w ciąży są niesamowite :D

reklama
Do góry