reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny, mam prośbę. Jeśli macie jakieś sprawdzone sposoby na mdłości to piszcie. Wypróbowałam już migdały, mleko, jogurt, owoce (po nich było jeszcze gorzej), sucharki i nic nie pomaga. W poprzedniej ciąży był ten sam problem. Mdłości do samego porodu prawie. (W pierwszej ciąży tylko do 12 tc) Byłam na lekach, które teraz też dostałam, ale nie chcę ich brać, bo mi nie pomagały poprzednio. Umęczyłam się strasznie, przytyłam bardzo mało, ale wolałabym normalnie przybrać na wadze i normalnie funkcjonować. Tym bardziej, że mam teraz pod opieką dziecko, które nie ma jeszcze 1,5 roku. Pomóżcie.

Mi pomagają napoje gazowane typu sprite. Wiem że niezdrowo, ale czasem tylko to u mnie działa :)

reklama
Dziewczyny, mam prośbę. Jeśli macie jakieś sprawdzone sposoby na mdłości to piszcie. Wypróbowałam już migdały, mleko, jogurt, owoce (po nich było jeszcze gorzej), sucharki i nic nie pomaga. W poprzedniej ciąży był ten sam problem. Mdłości do samego porodu prawie. (W pierwszej ciąży tylko do 12 tc) Byłam na lekach, które teraz też dostałam, ale nie chcę ich brać, bo mi nie pomagały poprzednio. Umęczyłam się strasznie, przytyłam bardzo mało, ale wolałabym normalnie przybrać na wadze i normalnie funkcjonować. Tym bardziej, że mam teraz pod opieką dziecko, które nie ma jeszcze 1,5 roku. Pomóżcie.

Mi rowniez pomaga imbir. Rano koniecznie hebata z cytryna i imbirem a w ciagu dnia ciepla woda z imbirem cytryna i miodem. Oczywiscie nie przesadzac z iloscia bo slszalam ze za duzo imbiru tez moze zaszkodzic

Ja na początku jadłam. Wszystko. Cokolwiek. Potem uratowały mnie gumy. Takie zwykłe orbit różowe dla dzieci [emoji6] Polecam [emoji106]
To było chyba moje najdłuższe badanie w życiu :)

Dziękuję za kciuki!

W skrócie.. ZDROWY groszek (nie wiadomo jeszcze kto) [emoji7][emoji7]
Ale nas trzymałaś [emoji85] Cieszę się razem z Tobą [emoji123] Nie ważne kto, ważne że zdrowe [emoji3590]

Imbir.
I posilki czesciej a mniej. Chociaż zmiksowane

Ja na początku jadłam. Wszystko. Cokolwiek. Potem uratowały mnie gumy. Takie zwykłe orbit różowe dla dzieci [emoji6] Polecam [emoji106]Ale nas trzymałaś [emoji85] Cieszę się razem z Tobą [emoji123] Nie ważne kto, ważne że zdrowe [emoji3590]
Mnie tez ratowały gumy ale jak przeczytalam składy to szybko porzuciłam to świństwo:/

reklama
Do góry