reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Hej. Nie było mnie kilka dni.
Próbuję was nadrobić , ale tyle naskrobalyscie:)

Ja mam smaka na śledzie. Dzięki temu ,że rodzice mają sklep mam na zawołanie. [emoji854][emoji23]. W pierwszej ciąży nie jadłam śledzi w ogóle !!

Brzuch co raz większy :). Mdłości czasem męczą ,czasem nie. Zdarzyły się porządne wymioty , ale dziś jest lepiej.

Na.l4 też jestem. W pierwszej ciąży mimo ,że mialam.chec pracować doktor kazała mi odpuścić . Znała moje stanowisko pracy. Narażenie na choroby , zimno , dźwiganie... Nie zagwarantowała,że donoszę w tych warunkach. Po za tym bardzo zle.sie czulam. Teraz też jestem. Na wizycie lekarz mi powiedział ,że ciąża po CC to już ciąża wyższego ryzyka , balabym się wrócić w ciąży.
Dziś mam smaka na pomidorową. Jak wstaniemy , to biorę się za gotowanie.

reklama
[emoji854]
Screenshot_20191015-071107.jpeg

Mi też zapach przeszkadza. A dodatkowo mam wrażenie, że jest wszystko słone.
To jest najgorsze!! Nawet jak nie dodałam wczoraj soli do sosu, płakałam że przesoliłam, choć każdy jadł ze smakiem hahahah
Dla mnie też wszystko jest za słone. Od 2 lat ograniczamy sól, ale teraz to wcale mogłabym jej nie używać...
Mnie ostatnio tłumaczył to lekarz na IP, chodzi o to żeby nie słuchać za wcześnie serduszka tylko po 10 tygodniu najlepiej bo to jest za duża dawka Dopplera dla plodu.
Teraz rozumiem dlaczego tutaj widziałam na ekranie bijące serce, ale nie chcieli mi dać posłuchać. Ale trochę mnie martwi to, że na wizycie w Polsce 9+1 słyszałam już serduszko. Mam jednak nadzieję, że ten jeden raz nie zaszkodzi.

Nic przez ostatnie dni nie pisałam, bo świętowaliśmy ślub przyjaciela. W sobotę byłam na weselu i do 4 tańczyłam (omijając szybkie kawałki) i świetnie się bawiłam. Bardzo mi było potrzeba takiej rozrywki.
Teraz mam lekki stres, bo zdjęcia wypłynęły do Internetu, a ja na chorobowym i boję się, że to dojdzie do mojego szefa. On monitoruje takie rzeczy. Jednak wiem, że spokojnie mogę mu podać nr do ginekologa, a tamten potwierdzi, że pozwolił mi na tą imprezę.

Dla mnie też wszystko jest za słone. Od 2 lat ograniczamy sól, ale teraz to wcale mogłabym jej nie używać...

Teraz rozumiem dlaczego tutaj widziałam na ekranie bijące serce, ale nie chcieli mi dać posłuchać. Ale trochę mnie martwi to, że na wizycie w Polsce 9+1 słyszałam już serduszko. Mam jednak nadzieję, że ten jeden raz nie zaszkodzi.

Nic przez ostatnie dni nie pisałam, bo świętowaliśmy ślub przyjaciela. W sobotę byłam na weselu i do 4 tańczyłam (omijając szybkie kawałki) i świetnie się bawiłam. Bardzo mi było potrzeba takiej rozrywki.
Teraz mam lekki stres, bo zdjęcia wypłynęły do Internetu, a ja na chorobowym i boję się, że to dojdzie do mojego szefa. On monitoruje takie rzeczy. Jednak wiem, że spokojnie mogę mu podać nr do ginekologa, a tamten potwierdzi, że pozwolił mi na tą imprezę.

Myśle ze nie zaszkodzi. W zeszłym tyg tez miałam usg i dosłownie na chwile włączyła lekarka serduszko

Ja niestety w przeciągu ostatniego 1,5 tygodnia miałam już 3razy usg ale wszystko przez to ze ciagle się coś dzieje. Teraz mam nadzieje ze już będzie spokoj i dopiero za miesiąc zobaczę maluszka.

Dzień dobry. Dzieci już w przedszkolu, ja właśnie wcisnelam w siebie parę kanapek i można leżakowac. :) trzeba iść do sklepu na zakupy, ogorkowej mi się chce [emoji14]
Miłego dnia :)

WITAJCIE. Ja to właśnie się zastanawiam co zjeść na śniadanie bo ledwo co mi wchodzi :( Właściwie nie wiem na co mam ochotę. Posprzątałam od rana już mieszkanie z większego, wstawiłam pranie i czekamy z córeczką - jak powieszę to jedziemy do moich rodziców trochę na ogrodzie się pobawić z pieskami.
mam straszny nastrój ostatnio powiem Wam - z moim non stop kłótnie :( Doszły mnie dziwne plotki z pracy.. masakra

WITAJCIE. Ja to właśnie się zastanawiam co zjeść na śniadanie bo ledwo co mi wchodzi :( Właściwie nie wiem na co mam ochotę. Posprzątałam od rana już mieszkanie z większego, wstawiłam pranie i czekamy z córeczką - jak powieszę to jedziemy do moich rodziców trochę na ogrodzie się pobawić z pieskami.
mam straszny nastrój ostatnio powiem Wam - z moim non stop kłótnie :( Doszły mnie dziwne plotki z pracy.. masakra
ży.
[/QUOTE

Ja dziś tez wstałam od rana lewa noga, wszystko mnie wkurza. Taki chyba dzień. Mój mnie tez wkurza nie jesteś sama :( wraca do domu i jest padnięty nie mam nawet z kim porozmawiać czasami. Staram się to rozumieć bo dużo pracuje ale hormony czasem biorą górę.

Trzymaj się ;*

reklama

Jeszcze nerw Ci brakuje :(
Plotki z pracy? Ale dot. Twojego męża?
Może macie gorszy okres akurat.

Do góry