reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Super ![emoji9]
Już po wizycie! Jest czynność serca Puls 145 na minutę. Od ostatniej miesiączki jestem w 6+3 A według usg to 7+3.
Zrozumiałam że mój Maluszek ma 7 mm ale teraz na usg widzę CRL 1,18.
NaRazie wszystko książkowo.kolejna wizyta za trzy tygodnie chce mi się płakać a strach jeszcze większe!

PS. Ta biała plamka to serduszko.

Zobacz załącznik 1029346

Ja w zeszłym tygodniu miałam ochotę na pieczarki. W nocy po 23 smazylam sobie, obtoczylam w jajku i bułce tartej i na patelnię, później posolilam i zjadłam kilka sztuk. :D
A tak mi się chciało, że nie mogłam opanować drżenia rąk, jak stałam przy patelni hahahah
No to widzę, że nie tylko mnie spotkała faza na pieczarki [emoji23][emoji23]
Zupa pieczarkowo ziemniaczana z marchewka. Miodzio
Zupkę też lubię to ugotuje innym razem, jak mnie znowu najdzie ochota na pieczarki [emoji23] A dzisiaj chyba zrobię jakiś sosik [emoji1786]
Może zapiekanki ?

Ja chtupki serowe lub chipsy serowo-cebulowe lub frytki lub zapiekanki bym zjadła ale nie chce jeść nie zdrowo.
Gazowane całkiem odrzuciłam i kawę. Piłam rozpuszczalna (tj. śmieciówkę)
Właśnie mam ochotę na takie soczyste pieczareczki, a nie wysuszone na zapiekance, więc będzie zdecydowanie sosik [emoji23]
Z pieczarkami to ja kocham albo tagiatelle albo placki ziemniaczane.

Teraz zmajstrowałam sobie obiad - spaghetti razowe, pesto bazyliowe (świeżo robione), biała mozzarella i pomidorki koktajlowe.
O boziu, teraz to jeszcze mi narobiłaś smaka na placki ziemniaczane [emoji1786]
Zrobię placki z sosem pieczarkowym [emoji1787]

No to widzę, że nie tylko mnie spotkała faza na pieczarki [emoji23][emoji23] Zupkę też lubię to ugotuje innym razem, jak mnie znowu najdzie ochota na pieczarki [emoji23] A dzisiaj chyba zrobię jakiś sosik [emoji1786]Właśnie mam ochotę na takie soczyste pieczareczki, a nie wysuszone na zapiekance, więc będzie zdecydowanie sosik [emoji23] O boziu, teraz to jeszcze mi narobiłaś smaka na placki ziemniaczane [emoji1786]
Haha ja uwielbiam kotlety z ziemniakow z sosem grzybowym ;-)

Pięknie! :)

No to widzę, że nie tylko mnie spotkała faza na pieczarki [emoji23][emoji23] Zupkę też lubię to ugotuje innym razem, jak mnie znowu najdzie ochota na pieczarki [emoji23] A dzisiaj chyba zrobię jakiś sosik [emoji1786]Właśnie mam ochotę na takie soczyste pieczareczki, a nie wysuszone na zapiekance, więc będzie zdecydowanie sosik [emoji23] O boziu, teraz to jeszcze mi narobiłaś smaka na placki ziemniaczane [emoji1786]

Na zdrowie! Ja już nie pamiętam kiedy placki jadłam ale czuję, że w weekend wjadą na stół.

Mi z chińskiego wychodzi chłopiec... intuicja tez w zasadzie bardziej opowiada się za chłopcem ale co będzie, to będzie. Byle zdrowe :) co do jedzenia... od zawsze kocham jeść i co wieczór zawsze myślałam, co zjem na śniadanie następnego dnia. A teraz jem rano tylko po to, żeby mnie nie zemdliło. No i spanie, spanie, spanie... a na obiady mogłabym tylko zupy jeść. Teraz mam pomidorową, o jeny jaka pyszna!! A w galerii jak zobaczyłam, że na food court jest krem ziemniaczany z boczkiem to się nie opanowałam :D Chodzi mi po głowie tez zupa z ciecierzycy, taka gęsta mmmm... muszę zrobić w weekend!

Uwaga wszystkie wizytujące 9 X... to już za tydzień! <3

reklama
U mnie wychodzi dziewczyna. Fajnie by było, moje marzenie.
No ale jak będzie chłopak też się nie rozpłaczę. Najważniejsze żeby zdrowe było a resztę się dostosuje ;)

A w ogóle temat na pewno poruszany ale nie przekopię się przez ponad 200 stron... Chwaliłyście się już rodzinom/znajomym? Ja czuję, że to jeszcze za wcześnie a z drugiej strony mam wrażenie, że wybuchnę i się w końcu wygadam.

Do góry