reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Super ![emoji9]
Już po wizycie! Jest czynność serca Puls 145 na minutę. Od ostatniej miesiączki jestem w 6+3 A według usg to 7+3.
Zrozumiałam że mój Maluszek ma 7 mm ale teraz na usg widzę CRL 1,18.
NaRazie wszystko książkowo.kolejna wizyta za trzy tygodnie chce mi się płakać a strach jeszcze większe!

PS. Ta biała plamka to serduszko.

Zobacz załącznik 1029346

Ja w zeszłym tygodniu miałam ochotę na pieczarki. W nocy po 23 smazylam sobie, obtoczylam w jajku i bułce tartej i na patelnię, później posolilam i zjadłam kilka sztuk. :D
A tak mi się chciało, że nie mogłam opanować drżenia rąk, jak stałam przy patelni hahahah
No to widzę, że nie tylko mnie spotkała faza na pieczarki [emoji23][emoji23]
Zupa pieczarkowo ziemniaczana z marchewka. Miodzio
Zupkę też lubię to ugotuje innym razem, jak mnie znowu najdzie ochota na pieczarki [emoji23] A dzisiaj chyba zrobię jakiś sosik [emoji1786]
Może zapiekanki ?

Ja chtupki serowe lub chipsy serowo-cebulowe lub frytki lub zapiekanki bym zjadła ale nie chce jeść nie zdrowo.
Gazowane całkiem odrzuciłam i kawę. Piłam rozpuszczalna (tj. śmieciówkę)
Właśnie mam ochotę na takie soczyste pieczareczki, a nie wysuszone na zapiekance, więc będzie zdecydowanie sosik [emoji23]
Z pieczarkami to ja kocham albo tagiatelle albo placki ziemniaczane.

Teraz zmajstrowałam sobie obiad - spaghetti razowe, pesto bazyliowe (świeżo robione), biała mozzarella i pomidorki koktajlowe.
O boziu, teraz to jeszcze mi narobiłaś smaka na placki ziemniaczane [emoji1786]
Zrobię placki z sosem pieczarkowym [emoji1787]

No to widzę, że nie tylko mnie spotkała faza na pieczarki [emoji23][emoji23] Zupkę też lubię to ugotuje innym razem, jak mnie znowu najdzie ochota na pieczarki [emoji23] A dzisiaj chyba zrobię jakiś sosik [emoji1786]Właśnie mam ochotę na takie soczyste pieczareczki, a nie wysuszone na zapiekance, więc będzie zdecydowanie sosik [emoji23] O boziu, teraz to jeszcze mi narobiłaś smaka na placki ziemniaczane [emoji1786]
Haha ja uwielbiam kotlety z ziemniakow z sosem grzybowym ;-)

Pięknie! :)

No to widzę, że nie tylko mnie spotkała faza na pieczarki [emoji23][emoji23] Zupkę też lubię to ugotuje innym razem, jak mnie znowu najdzie ochota na pieczarki [emoji23] A dzisiaj chyba zrobię jakiś sosik [emoji1786]Właśnie mam ochotę na takie soczyste pieczareczki, a nie wysuszone na zapiekance, więc będzie zdecydowanie sosik [emoji23] O boziu, teraz to jeszcze mi narobiłaś smaka na placki ziemniaczane [emoji1786]

Na zdrowie! Ja już nie pamiętam kiedy placki jadłam ale czuję, że w weekend wjadą na stół.

Mi z chińskiego wychodzi chłopiec... intuicja tez w zasadzie bardziej opowiada się za chłopcem ale co będzie, to będzie. Byle zdrowe :) co do jedzenia... od zawsze kocham jeść i co wieczór zawsze myślałam, co zjem na śniadanie następnego dnia. A teraz jem rano tylko po to, żeby mnie nie zemdliło. No i spanie, spanie, spanie... a na obiady mogłabym tylko zupy jeść. Teraz mam pomidorową, o jeny jaka pyszna!! A w galerii jak zobaczyłam, że na food court jest krem ziemniaczany z boczkiem to się nie opanowałam :D Chodzi mi po głowie tez zupa z ciecierzycy, taka gęsta mmmm... muszę zrobić w weekend!

Uwaga wszystkie wizytujące 9 X... to już za tydzień! <3

reklama
U mnie wychodzi dziewczyna. Fajnie by było, moje marzenie.
No ale jak będzie chłopak też się nie rozpłaczę. Najważniejsze żeby zdrowe było a resztę się dostosuje ;)

A w ogóle temat na pewno poruszany ale nie przekopię się przez ponad 200 stron... Chwaliłyście się już rodzinom/znajomym? Ja czuję, że to jeszcze za wcześnie a z drugiej strony mam wrażenie, że wybuchnę i się w końcu wygadam.

Do góry