reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja mam dzisiaj ogromną ochotę na pieczarki, ślinka mi cieknie na samą myśl [emoji23] zaraz wyskoczę do sklepu i coś ugotuję, ale nie mam pomysłu [emoji848]
Macie jakieś fajne przepisy na dania z pieczarkami?

Może zapiekanki ?

A ja dzisiaj mam mega ochote na cos niezdrowego, jakas zupka chinska...[emoji1787]

Ja chtupki serowe lub chipsy serowo-cebulowe lub frytki lub zapiekanki bym zjadła ale nie chce jeść nie zdrowo.
Gazowane całkiem odrzuciłam i kawę. Piłam rozpuszczalna (tj. śmieciówkę)

reklama
Z pieczarkami to ja kocham albo tagiatelle albo placki ziemniaczane.

Teraz zmajstrowałam sobie obiad - spaghetti razowe, pesto bazyliowe (świeżo robione), biała mozzarella i pomidorki koktajlowe.

Brzmi apetycznie[emoji4]
Mnie w ciazy odrzucilo tylko od kwasnego..nic nie zjem..nawet pomidor jest dla mnie za kwasny.
Może zapiekanki ?

Ja chtupki serowe lub chipsy serowo-cebulowe lub frytki lub zapiekanki bym zjadła ale nie chce jeść nie zdrowo.
Gazowane całkiem odrzuciłam i kawę. Piłam rozpuszczalna (tj. śmieciówkę)

Już po wizycie! Jest czynność serca Puls 145 na minutę. Od ostatniej miesiączki jestem w 6+3 A według usg to 7+3.
Zrozumiałam że mój Maluszek ma 7 mm ale teraz na usg widzę CRL 1,18.
NaRazie wszystko książkowo.kolejna wizyta za trzy tygodnie chce mi się płakać a strach jeszcze większe!

PS. Ta biała plamka to serduszko.

Zobacz załącznik 1029346

Ostatnia edycja:
Tętno płodu prawidłowe to 110/150 uderzeń na minutę w zależności od zaawansowania ciąży.
Także 120 jak najbardziej ok
173 uderzen na minute za wysoko i określane jest tachykardia.
Mam kardiologa w Rodzinie :p
Gdzie to wyczytalas, że za mało ten 6 tydzień był ? Tętno było prawidłowe.

o to u mnie na wizycie w 8+6 tętno wyosiło ponad 170... lekarka nic nie mówiła , ale mały się ruszał bardzo
Dzień dobry!
Można jeszcze dołączyć?

Jestem w ciąży pierwszy raz, termin wyliczony z OM wychodzi na 20 maja.

Witaj <3
A ja dzisiaj mam mega ochote na cos niezdrowego, jakas zupka chinska...[emoji1787]

Oj ja tak z moją heleną w ciążzy jadłam zupki :D

Po za tym była tu @helenka_22 ? Helanka wszystko ok?

reklama
Do góry