reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
@nikolka1203 @Luxuorius @Milcziena
Dzięki za wsparcie [emoji1672]ostatecznie poszłam prywatnie i lekarz stwierdził że plamienie było spowodowane cytologia którą mi wykonał wczoraj lekarz. Z racji utrzymujących się boli brzucha dostałam 3op Duphastonu i mam brać 2xdziennie... iiiiiiiii zrobił usg iiiiiiiii jest tam 1cm pecherzyk, który jest dobrze ulokowany, kamień z serca [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Jejka , pół dnia mnie ominęło a przewijanie i nadrabianie wątku końca nie ma [emoji106]

Dzięki za wsparcie [emoji1672]ostatecznie poszłam prywatnie i lekarz stwierdził że plamienie było spowodowane cytologia którą mi wykonał wczoraj lekarz. Z racji utrzymujących się boli brzucha dostałam 3op Duphastonu i mam brać 2xdziennie... iiiiiiiii zrobił usg iiiiiiiii jest tam 1cm pecherzyk, który jest dobrze ulokowany, kamień z serca [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Jejka , pół dnia mnie ominęło a przewijanie i nadrabianie wątku końca nie ma [emoji106]
Dobrze że wszystko ok. Plamienia w ciąży nie zawsze musi oznaczać nic złego. Ja z synem mialam krwotok w 9tc ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze [emoji16]

Dziewczyny cieszę się że nie tylko ja jestem taka swirnieta i latam co 5 minut do kibla i sprawdzam czy nie ma jakiegoś krwawienia, myślałam że to moja taka przypadłość z racji komplikacji w poprzedniej ciąży ale jak widzę że nas więcej to jestem spokojniejsza.

Co do USG to poczesci zazdroszczę że macie możliwość zrobic je na tak wczesnym etapie ciąży z drugiej zaś zastanawiam sie czy nie maja racji u nas że robia USG dopiero w 12 tygodniu bo wtedy to i serduszko bije i dzidziusia widać i nie ma wątpliwości co do tego czy jest ciąża czy nie.
Bety tez nie robia wiec nikt się nie musi stresować przyrostem czy spadkiem.

Ja dalej mam rozciaganie w dole brzucha, jajniki też mnie czasem pobolewaja, no i ból piersi dołączył, modle sie tylko zeby mdłości nie przyszły co prawda byly lekkie tuz przed okresem i tuz po terminie ale teraz ustapily a z synem wymiotowalam przez 7 miesiecy ciazy.

Dobrze że wszystko ok. Plamienia w ciąży nie zawsze musi oznaczać nic złego. Ja z synem mialam krwotok w 9tc ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze [emoji16]

Dziewczyny cieszę się że nie tylko ja jestem taka swirnieta i latam co 5 minut do kibla i sprawdzam czy nie ma jakiegoś krwawienia, myślałam że to moja taka przypadłość z racji komplikacji w poprzedniej ciąży ale jak widzę że nas więcej to jestem spokojniejsza.

Co do USG to poczesci zazdroszczę że macie możliwość zrobic je na tak wczesnym etapie ciąży z drugiej zaś zastanawiam sie czy nie maja racji u nas że robia USG dopiero w 12 tygodniu bo wtedy to i serduszko bije i dzidziusia widać i nie ma wątpliwości co do tego czy jest ciąża czy nie.
Bety tez nie robia wiec nikt się nie musi stresować przyrostem czy spadkiem.

Ja dalej mam rozciaganie w dole brzucha, jajniki też mnie czasem pobolewaja, no i ból piersi dołączył, modle sie tylko zeby mdłości nie przyszły co prawda byly lekkie tuz przed okresem i tuz po terminie ale teraz ustapily a z synem wymiotowalam przez 7 miesiecy ciazy.

Nie no ale ciąże i serduszko można stwierdzić grubo przed 12 tc ;) jakoś w 7 tc a to 5 tygodni wcześniej [emoji846]
Zwariowałabym do 12 tc, chodź teraz jestem DOPIERO 4+5 to bez robienia bety o dziwo cierpliwie czekam do 2.10 ( to będzie 6+3) I mówi lekarz twierdzi że już powinniśmy coś zobaczyć.
Też się boję i mam 1 000 000 myśli bo jestem po dwóch stratach przeciągu pół roku ,a mam 33 lata.
Biorę heparynę i Akard i mocno chcę wierzyć że te leki pomogą.

Czekałam na Twoją dobrą wiadomość! ♥️

Super. Bardzo się cieszę ze to nic takiego. Będziesz spokojniejsza przynajmniej a i usg w końcu zrobił:)

Czekałam na dobre wieści. Super, cieszę się [emoji4]

Nie no ale ciąże i serduszko można stwierdzić grubo przed 12 tc ;) jakoś w 7 tc a to 5 tygodni wcześniej [emoji846]
Zwariowałabym do 12 tc, chodź teraz jestem DOPIERO 4+5 to bez robienia bety o dziwo cierpliwie czekam do 2.10 ( to będzie 6+3) I mówi lekarz twierdzi że już powinniśmy coś zobaczyć.
Też się boję i mam 1 000 000 myśli bo jestem po dwóch stratach przeciągu pół roku ,a mam 33 lata.
Biorę heparynę i Akard i mocno chcę wierzyć że te leki pomogą.
Ja biorę luteine z poprzedniej ciąży i acard no i kwas foliowy. Z jakiego powodu masz przepisana heparyne? Robiłas badania i przeciw zakrzepicy czy po kilku poronieniach jestes i lekarz tak postanowil? Pytam, bo nie wiem co u mnie ginekolog zdecyduje.

reklama

To cudowna informacja. Teraz możesz spokojnie czekać do następnej wizyty.

Do góry