reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Nadrobiłam Was :D Uwaga! Odpisuje w jednym poście więc będzie długo :)

Mój mąż czasem się śmieje odnośnie forum, że straciłam dla Was głowę .. ale przeważnie słucha jak opowiadam co się u Was dzieje, jakie mamy dylematy, itd. Jedynie jak już widzę, że chciałby spędzić czas na przytulaniu to odkładam telefon więc luzik :)
Co do pomocy to też raczej nie mogę narzekać - jak poproszę zawsze zrobi, sam z siebie zmywarkę robi np. co wieczór, odkurzy jak idę małą kąpać.

Sukienka faktycznie śliczna! Taka bardzo w moim stylu :D

Moja mama dzisiaj pojechała z córką na szczepienie i słyszałam, że jest trochę rozdrażniona po więc obawiam się, że jak wrócimy i nie będzie spać jeszcze to czeka na mnie mały marudek :)

@MB91 super wieści:) to kiedy musisz iść na prenatalne jeszcze raz?

@pauli_ne
@Yonce

Trzymam za Was kciuki dziewczyny ! :)
19 listopada na 12 jestem zapisana. 40 km jazdy na nie mnie czeka ale co zrobić, dzidek najważniejszy !
Ja na 18:30 odbiór wyników z papp + wizyta :)
powiedzonka! Koniecznie daj znać :)

Ejj.. wracamy już i mąż się pyta - a co Ty dalej na tym forum siedzisz? Haha..!! Jedziemy po drodze do Torunia na pierogi bo zasłużyłam sobie podobno i dzidzia również :) Dzisiaj widział pierwszy raz i mówi do lekarza „chłopak jak nic :D” - wszyscy w śmiech :p

reklama
No właśnie wiem. Spytal mnie tylko czy idę na prenatalne. Odpowiedziałam ze tak. On mi na to że "no to widzimy się za 4 tygodnie" :/
Wkurzylam sie. Mogłam powiedzieć że nie. Należy mi się z kasy chorych to mi powinien zrobic:/ za prenatalne płace ze swojej kieszeni...
Mniejsza juz o to, ale masz wypełnione te dane z 8-12 tyg ? I pieczątki bo jak ci tego nie wypełnił to nie dostaniesz kbg ... jakie masz ubezpieczenie NÖ czy wgkk ?
No powoem Ci ze mnie zatkało pierwszy raz się z tym spotykam tutaj ... ja mam 12 tv i chyba juz 4 usg mialam u swojej p. Doktor i raz w szpitalu wszystko na kase ani grosza nie płaciłam.

Mniejsza juz o to, ale masz wypełnione te dane z 8-12 tyg ? I pieczątki bo jak ci tego nie wypełnił to nie dostaniesz kbg ... jakie masz ubezpieczenie NÖ czy wgkk ?
No powoem Ci ze mnie zatkało pierwszy raz się z tym spotykam tutaj ... ja mam 12 tv i chyba juz 4 usg mialam u swojej p. Doktor i raz w szpitalu wszystko na kase ani grosza nie płaciłam.
Nie wypelnil mi nic. A na prenatalnych mi tego nie wypełnia ?

Gdzie chodzisz ?

Nie wypelnil mi nic. A na prenatalnych mi tego nie wypełnia ?

Gdzie chodzisz ?
Ja bym się wróciła i zapytała o to , ja chodzę w 16 do dr Dinhof , ale z tego co słyszałam to nowe pacjentki dopiero na maj przyjmuje :/ ale w Hollabrun jest Polka dr Ursula Góral ona na e- Care przyjmuje tez bardzo dużo dziewczyn z Wiednia jeździ z Mistelbach masz ciut bliżej niż do Wiednia, tylko problem w tym , że kurde tu te kwartały sa i jie możesz zmienic lekarza dopiero od stycznia , musiał byś na pierwsza wizyte iść prywatnie jak chcesz jeszcze w tym roku.
Ten od prenatalnych nic Cinnie wypełnił bo to jest prywatne i on nic nie ma z MKP wspólnego.

Ejj.. wracamy już i mąż się pyta - a co Ty dalej na tym forum siedzisz? Haha..!! Jedziemy po drodze do Torunia na pierogi bo zasłużyłam sobie podobno i dzidzia również :) Dzisiaj widział pierwszy raz i mówi do lekarza „chłopak jak nic :D” - wszyscy w śmiech :p

Jak jesteś z okolic Bydgoszcz Toruń to może kawa??

Ja bym się wróciła i zapytała o to , ja chodzę w 16 do dr Dinhof , ale z tego co słyszałam to nowe pacjentki dopiero na maj przyjmuje :/ ale w Hollabrun jest Polka dr Ursula Góral ona na e- Care przyjmuje tez bardzo dużo dziewczyn z Wiednia jeździ z Mistelbach masz ciut bliżej niż do Wiednia, tylko problem w tym , że kurde tu te kwartały sa i jie możesz zmienic lekarza dopiero od stycznia , musiał byś na pierwsza wizyte iść prywatnie jak chcesz jeszcze w tym roku.
Ten od prenatalnych nic Cinnie wypełnił bo to jest prywatne i on nic nie ma z MKP wspólnego.
Masz na str nr 16 2 pieczatki? Bo to tylko o te pieczątki chodzi je musisz pozniej do kasy chorych wyslac

Nadrobiłam Was :D Uwaga! Odpisuje w jednym poście więc będzie długo :)

Mój mąż czasem się śmieje odnośnie forum, że straciłam dla Was głowę .. ale przeważnie słucha jak opowiadam co się u Was dzieje, jakie mamy dylematy, itd. Jedynie jak już widzę, że chciałby spędzić czas na przytulaniu to odkładam telefon więc luzik :)
Co do pomocy to też raczej nie mogę narzekać - jak poproszę zawsze zrobi, sam z siebie zmywarkę robi np. co wieczór, odkurzy jak idę małą kąpać.

Sukienka faktycznie śliczna! Taka bardzo w moim stylu :D

Moja mama dzisiaj pojechała z córką na szczepienie i słyszałam, że jest trochę rozdrażniona po więc obawiam się, że jak wrócimy i nie będzie spać jeszcze to czeka na mnie mały marudek :)

19 listopada na 12 jestem zapisana. 40 km jazdy na nie mnie czeka ale co zrobić, dzidek najważniejszy !
powiedzonka! Koniecznie daj znać :)

Haha. Mój też się pyta "co tam na Twoim forum ?". :D

Pójdę tam jutro i spytam. Teoretycznie miałam u niego usg w 7tyg wiec mi może wpisać...
Najgorsze jest to że u mnie w okolicy wszyscy gin mają średnie opinie,.nawet prywatni. A dojezdzac daleko na wizyty mi sie nie uśmiecha...

reklama
I jestem po :) Dzidzia super tylko, że za mała na prenatalne jednak. Wstępnie sprawdził i prz.karkowa wygląda okey. Wychodzi 10+5 i data na 30.05.2020 wg. USG. Z ciekawostek powiedział mi, że to bzdura, że po poronieniu wczesnym (do 11tc) ciąża jest z komplikacjami, i że on ma kilka pacjentek, które tylko i wyłącznie po poronieniu zaszły od razu w ciąże i urodziły zdrowe, donoszone dzieci :D Lubię tego doktorka - od razu jestem spokojniejsza. Zobacz załącznik 1042509

Ja po pierwszym poronieniu zeszłam w drugim cyklu, i po drugim poronieniu zeszłym w pierwszym cyklu. O pierwszą ciążę starałam się około roku czasu więc coś w tym jest że po poronieniu szybciej się zachodzi – bynajmniej u mnie tak było

Do góry