reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Mnie też ... czekamy w samochodzie pod gabinetem doktorka bo otwiera dla mnie chwile wcześniej. Mówił, że przed 15 mam być. Z minuty na minutę bardziej boli mnie brzuch.. będzie dobrze ! :D Musi być :)
Ja nawet jeszcze z domu nie wyszłam bo moj mąż z pracy nie wrócił jeszcze [emoji35]

reklama
Ja mam dzisiaj jakiś ciężki dzień. Nic mi się nie chce znów. A tyle mam do zrobienia. Odłożę to na weekend bo mąż ma urlop to może mi się zachce a przy okazji wykorzystam go trochę przy sprzątaniu. Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za te które są w trakcie lub przed:)

eeeeejjjj nawet nie żartujcie już się nastawiłam na chłopaka :) a dla mam starszaków polecam książke jak mówić żeby maluchy nas sluchały. Moja córka ma tak cięzki charakter (ale przynajmniej wiem że w życiu sobie da radę :) ) ale te triki z książki na nią działają i mamy spokój z wiecznym mędzeniem o coś
Mam obie części, są super to prawda.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące [emoji6][emoji110]
eeeeejjjj nawet nie żartujcie już się nastawiłam na chłopaka :) a dla mam starszaków polecam książke jak mówić żeby maluchy nas sluchały. Moja córka ma tak cięzki charakter (ale przynajmniej wiem że w życiu sobie da radę :) ) ale te triki z książki na nią działają i mamy spokój z wiecznym mędzeniem o coś
W jakim wieku masz córke? ;)

Ja juz po prenatalnych [emoji5]
Wszystko jest dobrze, parametry prawidlowe, mały bobek przewracal sie tam z pleców na brzuszek, szalał strasznie :p
Usg mialam dopochwowo, bo macice mam w tyłozgięciu.
Co do płci to niestety lekarz nie określił. Pokazal mi wyraznie ze wystaje antenka, ale wytlumaczyl mi to dokladnie tak, jak kiedys ktoras z Was wstawiala tu zdjecie, ze z tej "antenki" moze powstac i chlopiec i dziewczynka. Moze to i dobrze, nie zaczne jeszcze szalenstwa zakupowego [emoji16]

Po badaniu jezdzilam chyba po 5 sklepach w poszukiwaniu tego mleczka w tubce i MAM! Zaraz bede je pałaszować [emoji16]

Dziekuje za wsparcie i trzymam kciuki za nastepne [emoji8]
No to kolejna mama zadowolona i uspokojenia, super !

Specjalnie powiedziałam mężowi ze mam wizytę 15min wcześniej zeby sie nie spoznil. wpada do domu jak tornado i pyta czemu jeszcze nie wychodzę [emoji1787] powiedzialam że mam jeszcze 15 min a on do mnie "zwariowalas, pedzilem 160km/h żeby zdążyć. A ja już myslalam ze z 2latkiem będę musiala iść na wizytę...

reklama
I jestem po :) Dzidzia super tylko, że za mała na prenatalne jednak. Wstępnie sprawdził i prz.karkowa wygląda okey. Wychodzi 10+5 i data na 30.05.2020 wg. USG. Z ciekawostek powiedział mi, że to bzdura, że po poronieniu wczesnym (do 11tc) ciąża jest z komplikacjami, i że on ma kilka pacjentek, które tylko i wyłącznie po poronieniu zaszły od razu w ciąże i urodziły zdrowe, donoszone dzieci :D Lubię tego doktorka - od razu jestem spokojniejsza.
D36B0430-2DA1-4C2A-BA24-0AC12EEBB494.jpeg

Do góry