reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Cześć! Również witam się z rana.
Przy czym ja z obawami, bo znów więcej mnie wysypało :( Będę to obserwować, ale jak się będzie rozwijać to znów szpital :(

reklama
Witam Was wcześnie rano. :*
Powodzenia dla wizytujących.
A dla tych po wizycie gratulacje.
Dla martwiących się - spokojnie kochane wszystko jest dobrze dzieci będą zdrowe.

Wizytuje jutro któraś ze mną? :) bo ja mam wrażenie, że dziś nie zasnę[emoji2957][emoji2957]
Ja wizytuje. Dokładnie prenatalne od 9 badania ok 1 genetyk więc troche naczekam się. Ledwo mogłam zasnąć w nocy budziłam się i wierciłam.

@Hana89. @luna91
Ja też ten rocznik ale 6.12

Czasem mi się wydaje że mam ale to chyba wzdęcia. U lekarza nic widać nie było. Na wszelki wypadek dwa razy dziennie biorę magne B6 forte (czyli w sumie tylko 200mg ale w aptece powiedzieli że się najlepiej przyswaja). Ja mam ciągle bóle brzucha, czasem taki tępy ból jakby w szyjce, muszę siadać ostrożnie bo inaczej wszystko boli. Boni ostatnio mam wrażenie że sikam za mało, chce mi się bardzo i idę do toalety, siadam i nic. Aż w końcu jakieś żenujące mini siku robię. A piję dużo. Może dziecki coś uciskają? Masz też tak?
Też często podobne siusiu mam.
A co do magnezu to tak magne B6 jest w formie leku nie suplementu dlatego lepiej się wchłania.
A bierzesz suplementy ciążowe? Zobacz czy w składzie nie ma magnezu i wit B6 byś z dawką nie przesadziła bo nadmiar może być gorszy od niedoboru.

Już nie chce mi się spać. Zaraz wstaje śniadanko ogarnąć sie i na autobus 40 minut jazdy.
Wyciągnełam zeszłoroczny płaszczyk cieplejszy bo zmarźluch ze mnie i chyba będę musiała kupić jednak coś na nasza "zimę" która pewnie znów mało śniegowa będzie. Chociaż mama mojego B mowiła że ma chyba dla mnie na zimę większą kurtkę.

Cześć! Również witam się z rana.
Przy czym ja z obawami, bo znów więcej mnie wysypało :( Będę to obserwować, ale jak się będzie rozwijać to znów szpital :(

Jakieś nowe kosmetyki używasz, proszek płyn do prania, może coś innego w posiłkach niż zazwyczaj. Czasem organizm w ciąży coś odrzuca bo dzidzia. Np. u mnie odrzuca od mleka krowiego, śmieje się że dzidzia po tacie mleka nie znosi i to dlatego.

Jakieś nowe kosmetyki używasz, proszek płyn do prania, może coś innego w posiłkach niż zazwyczaj. Czasem organizm w ciąży coś odrzuca bo dzidzia. Np. u mnie odrzuca od mleka krowiego, śmieje się że dzidzia po tacie mleka nie znosi i to dlatego.
No właśnie jak na razie to się maxymalnie ograniczam. Od powrotu ze szpitala jadłam tylko kilka rzeczy, które jadłam od zawsze. Na skórę obecnie nic nie nakladam.
No to jest absolutne minimum żywieniowo-kosmetyczne.

U nas w luxmedzie tak samo. Bada szyjkę, bada na krześle, słucha tętna dziecka, mierzy ciśnienie o wazy.
Na zachodzie w ogóle nie robią prawie usg także to u nas tak nas rozpieszczają tymi zdjęciami :)
No tak ale na zachodzie nie biegają co miesiąc(nie mają fotela i nie słuchają tętna). Byłam w polmedzie i przez ten absurd wizyt i tak chodziłam prywatnie

J
Jedyny plus luxmedu to badania za darmo ( i dla mnie tez lekarz ze da mi zwolnienie ) a tak w ogóle jakoś im nie ufam, zwłaszcza ginekologom. Ogólnie trafiam na miłych mam to szczęście ale w fachowość cóż..
Dlatego tez chodzę do innych, ale tez już w pierwszej ciąży postanowiłam chodzić minimum do kilku lekarzy by nie było sytuacji ze jeden czegoś niedopatrzył.
Też chodzę na luxmed bo mam pakiet z pracy i o dziwo Usg za każdym razem, badania z krwi też wsio dał nawet HIV, TOXO ITD.....

Natomiast z zaufaniem gorzej, chociaż ja ze względu na przeżycia. Poprzednia ciąża była dla mnie traumatyczna A raczej końcówka. Ledwo przeżyłam ja i dziecko miałam wcześniaka...
Teraz chodzę do dwóch ten prywatny siecgslyzuhr7sie w wadach płodu.... wyganiaja mnie już na l4 . Jestem po rozmowach w pracy i powoli szykuję się do odpoczynku, albo od początku grudnia, albo świat.

Bądź dobrej myśli i staraj się nie denerwować, choć łatwo się mówi.
Dziewczyny gratuluje pozytywnych wieści z wizyt [emoji106][emoji4] cieszę się bardzo że wsyztsko jest w porządku!

U mnie coś kiepsko ostatnio.. Strasznie napina mi się brzuch. W zeszłym tygodniu dostałam luteinę a dziś Dzwoniłam do gin i kazał brać duphaston do tego wszystkiego bo luteina coś kiepsko działa.
Bardzo mnie to stresuje. Zaczynam się b bać o maluchy. [emoji20]

@Kffiatek czy Ty też masz jakieś twardnienia brzucha?

Czasem mi się wydaje że mam ale to chyba wzdęcia. U lekarza nic widać nie było. Na wszelki wypadek dwa razy dziennie biorę magne B6 forte (czyli w sumie tylko 200mg ale w aptece powiedzieli że się najlepiej przyswaja). Ja mam ciągle bóle brzucha, czasem taki tępy ból jakby w szyjce, muszę siadać ostrożnie bo inaczej wszystko boli. Boni ostatnio mam wrażenie że sikam za mało, chce mi się bardzo i idę do toalety, siadam i nic. Aż w końcu jakieś żenujące mini siku robię. A piję dużo. Może dziecki coś uciskają? Masz też tak?
Mam bardzopodobnie, nie wiem czy to macica, pęcherz czy wzdęcie. Może też zacznę brać magnez...? Mi lekarz polecał asmag przy skracającej się szyjce. Lepiej w sumie zanim się nie upewnię że to rzeczywiście macica magnez niż nospę

To czego jestem pewna to że boli mnie spojenie łonowe jak od siodełka rowerowego. Ostatnio też bolało ale w 20 tygodniu a nie14 :( postaram się mniej chodzić i nie dźwigać ale nie bedzie łatwo z małym dzieckiem, 3 piętrem i daleką trasą od parkingu do biura w koło całej hali produkcyjnej..

reklama
Mam bardzopodobnie, nie wiem czy to macica, pęcherz czy wzdęcie. Może też zacznę brać magnez...? Mi lekarz polecał asmag przy skracającej się szyjce. Lepiej w sumie zanim się nie upewnię że to rzeczywiście macica magnez niż nospę

To czego jestem pewna to że boli mnie spojenie łonowe jak od siodełka rowerowego. Ostatnio też bolało ale w 20 tygodniu a nie14 :( postaram się mniej chodzić i nie dźwigać ale nie bedzie łatwo z małym dzieckiem, 3 piętrem i daleką trasą od parkingu do biura w koło całej hali produkcyjnej..
Ech, ja to już nawet zwykłych zakupów ze sklepu nie przyniosę, nosi mąż mi z samochodu a ostatnio siostra jak mąż wyjechał. Jak tylko coś cięższego w ręku mam to czuję że brzuch mocno ciągnie :( ale szyjka na razieb 4cm, zresztą nigdy nie miałam z nią problemów ale wiadomo,? Już miałam dwa porody, dwa łyżeczkowania, wszystko się zużywa...

Do góry