reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Gratuluje udanych wizyt :)

Kurde dopiero co napisałam, że już praktycznie nie plamię a tu znowu i to nie aż tak mało. Coś tak czułam, że mnie kłuje i taki dziwny dyskomfort no i masz, plama. Nie mam pojęcia co to może być ale dobrze, że jutro wizyta, to może rozwieje moje obawy o najgorsze... żeby tylko dzidzia była zdrowa, reszta nieważna, mogę nawet plackiem leżeć jak będzie trzeba.

Teraz czytam @Hana89 też masz jakieś niezidentyfikowane plamienia. Kurde żeby chociaż poznać źródło, skąd to leci i dlaczego.
Ja miałam dwa razy już taka przygodę, zawsze rano i po włożeniu tabletki. To nawet nie jest tak ze samo mi leci i plamie na wkładkę czy bieliznę tylko poprostu wyjmuje palec i widzę troszke krwi. Dzisiaj mnie obejrzał lekarz z każdej strony można powiedzieć, bo najpierw wzienikiem zajrzał, później palcem, później szyjkę sprawdzał przez usg a na końcu usg przez brzuch i patrzał na malucha. Powiedział ze jeśli kolor plamien jest brązowy to oznacza ze jest to stara krew a jak żywo czerwona to świeża. Ale u mnie nic nie znalazł, powiedział ze narazie nie widzi nim czym mam się martwić ale trzeba to kontrolować. Mnie to drażni bo nie mogę się w pełni wyluzować i cieszyć tylko cały czas z tylu głowy mam to na uwadze. Zobaczymy co jutro powie moj gin. Mozliwe ze jest nadżerka w szyjce lub polip szyjki macicy ale u mnie nic takiego nie ma wiec już nie mam pomysłu.

Płaciłam normalnie za USG genetyczne, lekarz mnie skierował do innego lekarza, nawet nie x tej przychodni na to badanie
Mam lux med-sprawdź w OWU, u mnie normalne usg jest tylko w pakiecie, prenatalne nie.
Wątpię żeby było.
Też dostałam 'skierowanie' czyli kartkę z ok inf gdzieś mnie kieruje, jestem przed 35rz stąd wiem że zapłacę.

To moja biometria plodu

Załączniki

• 15729855071301774183524055350083.jpg
    15729855071301774183524055350083.jpg
    530,8 KB · Wyświetleń: 78
Ja plamiłam długo w ciąży z małą. Jak się potem okazało były po 1 - 2 pecherzyki ciążowe. A potem miałam krwiaka w trakcie organizacji. Mała urodziła się zdrowa jak ryba :) nie martw się
Eh... zaczęłam już na własna rękę czytać i sprawdzać od czego to może być i podsuwam lekarzowi własne pomysły ;) Ale żadna z opcji po zbadaniu nie pasuje do mnie, także pozostaje mi się cieszyć ze z maluchem wszystko dobrze i ze ma się dobrze. Jak go zobaczyłam to od razu mi serducho zmiękło, jak ja bym chciała już maj ❤️

Masakra, jak mnie podbrzusze boli. Obstawiam że to jajniki.
Patrzę w kalendarz, dziś jest dzień kiedy powinnam dostać okres. Czyli pewnie jeszcze tam wszystko pracuje.
Mało komfortowe uczucie, ale staram się nie nakręcać.

Moj syn ostatnio wdał się w szarpaninę z kolega z klasy. Jak się okazało chłopczyk go zaczepiał dosc mocno ale nie wiedział ze moj syn od 3 lat trenuje kickboxing. Ponoć dosc długo nie reagował aż w końcu zrobił co miał zrobić. I chłopczyk się rozbeczał i zaczął wyklinać wszystkich dookola. Kopac na oślep itp. Wpadł w jakiś amok. Tak również się zachowywał w obecności mojej i swojej matki. Nie radZila sobie z nim totalnie. W trakcie rozmowy z wychowawca usłyszałam ze chłopczyk od kilku dni zygal do mojego syna aż w końcu ten postanowił zrobić porządek. I oczywiście musiałam przeprowadzać różowe ze pod żadnym pozorem nie wolno mu dokuczać słabszym i conajwyzej ma się bronić. Ale to doskonale wie.

reklama
Masakra, jak mnie podbrzusze boli. Obstawiam że to jajniki.
Patrzę w kalendarz, dziś jest dzień kiedy powinnam dostać okres. Czyli pewnie jeszcze tam wszystko pracuje.
Mało komfortowe uczucie, ale staram się nie nakręcać.
Kochana mnie często boli, to ten ból z kategori jak na okres i jest taki nie przyjemny i straszy. Mam nadzieje ze szybko nam zleci do maja i będziemy wszystkie pokolei wstawiać fotki swoich maluszków ❤️

Do góry