reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Dzięki dziewczyny [emoji172] ja już taka jestem że się stresuję wszystkim.
A jak sobie radziłyscie jak dzieci zaczynały ząbkować? To mnie chyba najbardziej przeraża...

Mnie ugryzł w 7mcu i juz nie dałam rady karmić.

Dziewczyny bylam na kolejnej wizycie 10 tydz i 183 uderzen na min niby dr mowi ze na spokojnie moglam miec stres czy wiecej biegac itd..czy ktos tak.miall??

U mojego bylonw 11 tyg 174 uderzen też mówiła że to pewnie stres.

reklama
Gratuluje udanych wizyt :)

Kurde dopiero co napisałam, że już praktycznie nie plamię a tu znowu i to nie aż tak mało. Coś tak czułam, że mnie kłuje i taki dziwny dyskomfort no i masz, plama. Nie mam pojęcia co to może być ale dobrze, że jutro wizyta, to może rozwieje moje obawy o najgorsze... żeby tylko dzidzia była zdrowa, reszta nieważna, mogę nawet plackiem leżeć jak będzie trzeba.

Teraz czytam @Hana89 też masz jakieś niezidentyfikowane plamienia. Kurde żeby chociaż poznać źródło, skąd to leci i dlaczego.

Ja miałam dwie wizyty w 9 tc i dostałam dwa razy znieczulenie komputerowe, ale bardzo małe dawki. Działało super.

Dziewczyny była któraś u dentysty ostanio i dawał wam lekarz znieczulenie bez problemu. Ja przed ciążą zaczęłam leczyć zęba i nie zdazylam do końca Pani doktor powiedziała że mam przyjść dokonczyc w drugim trymestrze, ale boję się że mi znieczulenia nie da , a bez twgo buzi nie otworzę...

Dziewczyny ja już po wizycie sprawdzającej to moje krwawienie poranne, ani w szyjce nic nie ma, ani krwiaka w macicy, ani innych histori. Nie wiadomo skąd to było znów i poprostu już nie mam pomysłu. Maluszek cały i zdrowy, serduszko bije prawidłowo, duży bo ponad 7 cm :) wstępnie zmierzył główkę i powiedział ze kość nosowa widoczna już. Jutro prenatalne. Troszkę się uspokoiłam ale te podplamiania mnie wykańczają psychicznie:dry: dzisiaj z emocji to chyba padnę do spania jak dzik. Pozdrawiam Was i ściskam.
Ja plamiłam długo w ciąży z małą. Jak się potem okazało były po 1 - 2 pecherzyki ciążowe. A potem miałam krwiaka w trakcie organizacji. Mała urodziła się zdrowa jak ryba :) nie martw się

Oo też bym chciała karmić piersią 2 lata. ;)
Niestety u mnie po 1,5 miesiąca musiałam wybrać albo mm, albo kpi.
I kpi pociągnęłam cały rok z czego jestem dumna.

Podziwiam! Mnie szlag trafiał przy laktatorze. A czemu nie mogłaś karmic jeśli można spytać?

Ja w ogóle nie wiem jak ludzie mogą karmić mm, przecież kp jest takie wygodne! No i najlepsze dla dziecka:D

A w ogóle to mój synek (6.5 roku) odważył się od jakiegoś czasu wychodzić beze mnie na osiedle (zamknięte) i bawił się z dziećmi. Za każdym razem jak jest u nas nie może się tego doczekać.
Dzisiaj poszedł i wrócił po 30 minutach z płaczem ,że to wyzywali i się śmiali z niego.Krzyczeli do niego świnia i zostawili go samego. A na odchodnym największy powiedział mu, że wcale nie jest dobry z matematyki tylko zwykły ( A. kocha liczyć i sprawia mu to wielka przyjemność).
Biedny wrócił ze łzami jak grochy i bardzo się przejął ich wszystkimi słowami. Pierwszy raz spotkała go taka sytuacja. :(

Ojej, okropne

Zgodzę się, że teraz co po niektóre dzieci są okrutne wobec innych. W przedszkolu syna ostatnio jeden rowiesnik śmiał się z niego, że ma brzydkie buty i uwaga cytuję : wiesniacką kurtkę! Dziecko 5 letnie mówi takie rzeczy drugiemu... Masakra.. Wyobraźcie sobie jaka była walka by potem założyć tę kurtkę.... Nie wiem jak można dziecka uczyć takiego zachowania i wywyzszania się, a i dodam, że kurtka jak i buty byly nowe, nie ubieram w jakieś obdarciuchy.... Nie wiem w co rodzice ubierają swoje dzieci skoro ciuchy mojego to wiesniactwo... Wrr.. Było mi mega przykro ze synowi smutno..
[emoji52][emoji52]

Wiem, że to tylko dzieci... No ale...

Nie zawsze rodzice są temu winni, często niestety dzieci w domu to anioleczki a przy kolegach sie podpisują. No i niestety zle towarzystwo robi swoje ...

@Dmalw
@Milcziena
@Katarina3

Te dzieciaki większość czasu siedzą na korytarzu na kanapie, na klatce i grają na telefonach. Antek ich zachęca do zabaw w chowanego czy berka. Wielokrotnie go już wykorzystywali, żeby szukał A oni się chowają. Ale dzisiaj to przegięli.

Przyznam się, że miałam ochotę wyjść i stanąć w jego obronie ale powstrzymałam się, pocieszyłam i graliśmy razem w planszówki.

Dziękuję za wsparcie w imieniu A. :)

U mnie na osiedlu wprowadziła się (chyba samotna) mama z synem. Chłopiec praktycznie non stop siedzi sam na placu zabaw, czasem z innymi dziecmi ale u nas same dziewczynki sa na podwórku... ogolnie grzeczny chlopak, kulturalny, podchodził nawet często do nas, głaskal naszego psa, rozmawiał z nami jak bylismy z synem na podwórku. Ostatnio przechodzilam i jedna dziewczynka mowi do swoich koleżanek (przy nim)" chodźmy sie gdzie indziej bawić , on jest jakiś dziwny..." bardzo mi sie przykro zrobiło;(

Serio?! A jakie ten dzieciak poniósł konsekwencje? Co na to jego rodzice?

Okropna sytuacja A jak dziecko nie powie od razu to tym trudniej odkryć :(

Tu już wychowawca plus dyrektor byli w końcu zaangażowani. Rodzice chłopca oczywiście też. Dostał naganę oczywiście plus podobno jakąś konkretną karę w domu. Ogólnie wciąż jest w jej klasie ale zmiana o 180 stopni. Teraz jest w porządku.

reklama
I tak i nie [emoji6] mam pakiet medyczny z PZU, więc płace miesięczna składkę, ale wizyty, USG i część badań mam za darmo w ramach pakietu
Mam lux med-sprawdź w OWU, u mnie normalne usg jest tylko w pakiecie, prenatalne nie.
Wątpię żeby było.
Też dostałam 'skierowanie' czyli kartkę z ok inf gdzieś mnie kieruje, jestem przed 35rz stąd wiem że zapłacę.

Do góry