reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Szukaj , szukaj [emoji4]
Ja właśnie nie chce za dużo kupić i nie chodzi tu tylko o kasę, ale w tych czasach kupujemy zdecydowanie za dużo.. A z tego co czytam większość rzeczy mamusie nawet nie używają
Ja tez korzystalam z tej wyprawki i moim zdaniem jest na niej zbyt duzo.
Np śpiochów w ogole nie korzystalam, tak samo zresztą jak bluzek/kaftanikow

Ja sobie stworzylam listę na podstawie mojej listy z piewszej ciąży. Jak znajdę ten zeszyt to wam wrzucę bo nie mam pojecia gdzie go wlozylam ...

reklama
Dziewczyny, ale dramat! Położyłam się w południe, musiałam się chwile przespać. Spałam 3h i obudziłam się po prostu chora... gardło boli strasznie, do tego katar :/ co mogę brać na przeziębienie jeśli chodzi o ‚leki’? Na razie próbuje domowych sposobów ale szczerze w nie nie wierze...

Mi mega pomogło :)

Haha ale czaderska pozycja [emoji173]
Ja dalej w szpitalu od jednego lekarza do drugiego bo u nas wygląda to inaczej ale zaraz mnie wpisza na kolejna wizyte i jeszcze badanie krwi i moczu i do pracy.

Jak mowilam dzidzi nie mierza poza crl wiec mamy 5.61cm szczescia [emoji16] Na cale szczęście jest tylko jedno, to bylo moje podstawowe pytanie. Według USG wszystko wyglada dobrze, dzidzius nie chcial współpracować bo spał, jedynie sie przeciagal [emoji23][emoji23][emoji23] Najlepsze ze spał prawie caly czas z rączkami za głową [emoji16] Próbowaliśmy go poruszać głowica od USG (mialam normalne przez brzuch) ale tylko bardziej sie przeciagal [emoji23][emoji23][emoji23]
Moj jedyny blad ze az 3 razy poszlam siusiu wiec pecherz pusty i gorzej bylo widac ale widzialm, 2 raczki, 2 nozki i nawet oczka bylo widac wiec jestem szczęśliwa [emoji6]Zobacz załącznik 1041243Zobacz załącznik 1041244

Szukaj , szukaj [emoji4]
Ja właśnie nie chce za dużo kupić i nie chodzi tu tylko o kasę, ale w tych czasach kupujemy zdecydowanie za dużo.. A z tego co czytam większość rzeczy mamusie nawet nie używają
Przy pierwszej niektóre ciuszki raz tylko ubrałam synowi bo tak szybko rósł. Teraz za dużo kupować nie chcę

Oj piękna [emoji173]
Ja tez nie lubię jak ktoś zaczyna mnie „macać” po brzuchu.. mój M widząc ze mnie to irytuje sprostował kiedyś takie zachowanie - ze skoro to tez jego dziecko to dlaczego tatusiów nie głaszcze się po.. i mam spokój :-D
My już po wizycie! Oszalałam dziś ze szczęścia - nasze 8 cm okazało się być dziewczynka :rolleyes:

Zobacz załącznik 1041253
I od razu musieliśmy to przypieczętować :yes:

Zobacz załącznik 1041254

Ale się naczytałam, 40 stron od wczoraj narobiłyście!
@OdNowa wybacz, że zapytam, ale co to za haemowe wtyki na min. 30%? Nawet pracownicy nie mają takiej zniżki :p

Ja w środę idę na prenatalne. Trochę się nakręciłam od czytania waszych postów, że może już będzie widać kto to siedzi we mnie... chociaż ja i tak planuję robić wyprawkę raczej w neutralnych kolorach. Wydaje mi się, że przy takim maluszku świeżaku najważniejsza będzie wygoda np. w szybkim zmienianiu zafajdanych bodziaków a stroić się będziemy jak już dzidzia będzie trochę większa.

Dziewczyny, które mają już dzieci! Macie przewijaki? Tzn. wiecie, taka np. „komódka” i u góry przewijak a na dole półki lub szafki. Czy może taki mobilny, w sensie sama „tacka”? Zastanawiam się, czy takie coś okaże sie potrzebne czy wystarczy właśnie jakaś mata czy tacka i na łóżku przewijanie...
Nie miałam nigdy przewijaka. Przy trzecim dziecku tez nie kupuje

reklama
Jeden z moich ulubionych sklepów dla maluchów. Moja córka ma 60% ubranek od nich. Część ma z działu dla dziewczynek i sporo z działu dla chłopców . (bo ona to tak specyficznie jest ubierana )
Lindex też lubię, ma kolekcje w podobnym stylu co Newbie.
Dzięki za zapoznanie z Lindex. Już stronę przeglądam. Chyba zbankrutuje na ciuchach dla córki, a matka w h&M na promocjach się ubiera ;)

Do góry