reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Hej , hej jestem nowa , wszystkim majówka gratuluję, termin mam na 23 (urodziny mojej siostry). Mam 30 jeszcze lat. Mam synka 3 latka prawie dobija 12.01 .
Aktualnie jestem w 2 ciazy 12 tydzien zaczęłam w sobotę. We czwartek mam usg. A w poniedziałek combi test prenatalne, mam ogromną nadzieję, że na tych dowiemy się jaka jest płec, jak przy pierwszym dziecku. Nie ukrywam , że marzę o zdrowej dziewczynce.

reklama
Mi tez włosy lecą jak szalone. Wszędzie ich pełno, a jak czesze po myciu to dosłownie przerażona jestem. Gdzieś wyczytałam, ze tak się może dziać jak się bierze heparyne, a ja właśnie kłuje się codziennie.

Dzis na obiad postanowiłam zrobic tradycyjnego schabowego z kapusta zasmażana. I jak zaczęłam kroić kiszona to nie mogłam się opanować i zjadłam z pół opakowania :cool2: Trzeba było jechac po kolejna, bo nie byłoby z czego do obiadu zrobic:-) :) Normalnie jakbym nigdy kapusty kiszonej nie jadla:)

Dziewczyny a możecie mi podpowiedzieć gdzie ma rosnąć i odstawać prawidłowo brzuszek ciążowy, pod linia majtek czy nad? Bo zaraz nad „myszka”(ze tak ja nazwę hihi) mam wypuklenie ale malutkie, natomiast górna cześć brzucha już sporo odstaje w sensie tutaj gdzie jest pępek nad i pod. I nie wiem czy to moj tłuszcz czy dzidzia? :oo2:

Wszystko super :) wszystkie dzieci to okazy zdrowia ;) oba mają wszystkie narządy na miejscu, wielkość 6,3 i 6,4cm. Tętno 170 i 168, NT u jednego 1,8 u drugiego 1,9, płeć na razie nieznana :) ryzyko trisomii 21 z wieku 1:110, z korygowane po USG 1:448, pozostałe jeszcze niższe, 1:800 i 1:1200, pobrali mi krew na Pappa, wyniki w przyszłym tygodniu. Doktor zadowolony :) ja przeszczęśliwa :) Ruszały się ślicznie i w ogóle bajka. Nie mam ładnych zdjęć bo prawie same zbliżenia może potem coś wybiorę i dorzucę do wątku USG :)

Super. Wchodząc na wątek zastanawiałam się czy się już odzywałaś [emoji4][emoji7]

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt! Rozpływam się nad Waszymi zdjęciami. Podnoszą mnie teraz na duchu, ze wszystko będzie dobrze.
Nie cytuję Was, bo z telefonu jakoś ciężko mi idzie, a nie mam teraz warunków na nic innego.

U mnie też jest potencjalnie chłopczyk, na 80%. Lekarz powiedział mi na wizycie w 12 tygodniu. Ale nie nastawiam się bo w pierwszej ciąży też na początku był chłopiec, a wyszła dziewczynka. I teraz też liczę, że jednak okaże się dziewczynka. [emoji4] Jednak mój obecny ginekolog dysponuję lepszym sprzętem, więc jest dużo mniejsze ryzyko pomyłki.
Moja dr powiedziała że 80% chłopak bo dynda między nogami. Już nie chciałam jej edukować że w tym tygodniu dziewczynkom dynda nawet bardziej;) Ktoś tu wstawiał zdjęcie z książki że różnica jest w kącie pomiędzy wyrostkiem płciowym a kręgosłupem. Na moje to raczej dziewczynka ale poczekamy zobaczymy kto ma rację;)

Dziewczyny a możecie mi podpowiedzieć gdzie ma rosnąć i odstawać prawidłowo brzuszek ciążowy, pod linia majtek czy nad? Bo zaraz nad „myszka”(ze tak ja nazwę hihi) mam wypuklenie ale malutkie, natomiast górna cześć brzucha już sporo odstaje w sensie tutaj gdzie jest pępek nad i pod. I nie wiem czy to moj tłuszcz czy dzidzia? :oo2:
Każda z nas ma inaczej ka w pierwszej ciąży w 20 tyg dopiero zauważyłam że coś brzuch ruszył, a teraz wyglądam w 3 miesiacu jak przed porodem.z pierwszym :-D:biggrin2:

O matko, Wy już kupujecie dziecięce ciuszki? Ja niby mam z NIFTY potwierdzenie że będzie chłopiec, ale z ubrankami się jeszcze wstrzymuję - zawsze jest ten ułamek procenta niepewności czy chłopiec nie okaże się dziewczynką :D Chociaż kusi bardzo, najchętniej bym kupowała śliczne rzeczy za każdym razem jak wychodzę do sklepu :D

Dzidzia jest pomiedzy łoniakami a pępkiem:-) :) to wyżej to niestety wszystko co bobas wypchnął ze swojego miejsca + tłuszczyk. Jeszcze jak kobieta ma mięśnie brzucha to wygląda bardziej zwarcie, mnie mega wybrzuszyło

reklama
@roza_21
Szybko zleci. [emoji4] fajnie ze bobas ok.

@OdNowa
Gratuluję dziewczynki.!

@Kffiatek
I mi się ten podoba. Używany też drogi bo około 4500-5500 ale ale ale..
Zerkam na olx-y na wyspach i tam sprzedają używki od 500-700 euro więc różnica jest.

A ja plącze się dziś bez celu.. Aby tylko zabić czas i aby minął kolejny dzień. Dopadł mnie kiepski humor.. Doskwiera mi ta samotność w domu.. Jeszcze jakieś 130 dni w pojedynkę.. To w sumie pikuś w porównaniu do już 2,5 roku oddzielnie ale każdy dzień się tak dluuuuzy..

Do góry