reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Opowiem Wam jak od rana jadę na mocnym wkurwie, bo inaczej nie da się tego nazwać.
Pojechałam z samego rana na badanie krwi. Wchodzę do poczekalni, patrze a tam z 20 osób czeka na oko, więc myślę chrzanie czekanie w kolejce, jestem uprzywilejowana, a do tego na czczo ledwo żyję w ciąży, więc biorę numerek z pierszeństwem. U mnie w laboratorium jest biletomat. Zapłaciłam za badanie i czekam, czekam, czekam. A tu patrzę wywoływane do pobrania są osoby bez pierszeństwa, które przyszły po mnie. Pytam babki, która to obsługuję, kiedy będzie kolej osób z pierszeństwem, bo to już przesada, a ona na to, że to system wybiera i nic nie może z tym zrobić. [emoji35][emoji35][emoji35] W głowie kotłują się niecenzuralne myśli. W końcu jak weszło z 15-20 osób, które przyszły po mnie, przyszła kolej na mnie. Gdybym wzięła zwykły bilecik to nie straciłabym pół godziny, omineły by mnie korki, a mąż nie spóźnił się do pracy, bo został z małą w domu.
Po pobraniu lota do domu. Ubierałam się w biegu i tak dziwnie zaplątałam się w torbę i kurtkę, że nie mogłam się rozplątać i tak wracałam do domu.
Na drodzę korek, ludzie się bezczelnie pchają. A ja w aucie ryk z tych nerwów.
A teraz jeszcze po raz 4 piszę ten post, bo mnie 3 razy aplikacja wywaliła. [emoji35] Super dzień się zaczął nie ma co.

To się nazywa poniedziałek :(
Współczuje

reklama
Ostatnio koleżanka podesłała mi taką listę : jest tego ogrom :)
Zobacz załącznik 1041180
Ja tez korzystalam z tej wyprawki i moim zdaniem jest na niej zbyt duzo.
Np śpiochów w ogole nie korzystalam, tak samo zresztą jak bluzek/kaftanikow

Ja sobie stworzylam listę na podstawie mojej listy z piewszej ciąży. Jak znajdę ten zeszyt to wam wrzucę bo nie mam pojecia gdzie go wlozylam ...

Jak to jest w tych zartach o ilości dzieci?
Przy trzecim dziecku też się rozpiskę na wyprawke robi, czy kupuje co leci, co wpadnie?? Hahhaha [emoji1787][emoji1787]
Patrzę na Wasze spisy.. I. Mam pusto w głowie.. [emoji2368][emoji2368]

@Luna a czy ja jestem na liście? W sumie to za wiele ostatnio nie pisałam ale jestem z Wami od początku, trochę mi przykro byłoby.. Ale szanuje wasze wybory [emoji4]

Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie macierzyńskiego. W lutym kończy mi się umowa, więc zostaje przedłużona do dnia porodu. A później co? Później jak urodze w maju, składam wniosek o macierzyński? Ile trwa wypłata urlopu macierzyńskiego? Jestem w tym ciemna jak nie wiem. Nie wiem nic. Przy poprzednim dziecku nie pracowałam więc nie przysługiwał mi zasiłek a teraz się gubię. Może któraś z Was doświadczona wie co i z czym się je, i mi objasni plisss?[emoji85]

Będzie zasiłek inaczej się nazywał ale tak samo jak macierzyński.

Ostatnia edycja:
@KINDERBUENOO88 kocham newbie , kupuje tam spodnie i bluzki dla synka ( już teraz ostatni rozmiar chociaż on szczupły to mu starczy na rok-dwa). A dla dziewczynek to w ogóle są cuda.

A znasz lindex? też mają fajne wzory

@AtomicTOY Newbie warto szukać w lumpach. Są stare kolekcje i za kilka zł można kupić rzeczy prawie jak nówki.

Nie znam, będę oglądać :)

Ja dalej w szpitalu od jednego lekarza do drugiego bo u nas wygląda to inaczej ale zaraz mnie wpisza na kolejna wizyte i jeszcze badanie krwi i moczu i do pracy.

Jak mowilam dzidzi nie mierza poza crl wiec mamy 5.61cm szczescia [emoji16] Na cale szczęście jest tylko jedno, to bylo moje podstawowe pytanie. Według USG wszystko wyglada dobrze, dzidzius nie chcial współpracować bo spał, jedynie sie przeciagal [emoji23][emoji23][emoji23] Najlepsze ze spał prawie caly czas z rączkami za głową [emoji16] Próbowaliśmy go poruszać głowica od USG (mialam normalne przez brzuch) ale tylko bardziej sie przeciagal [emoji23][emoji23][emoji23]
Moj jedyny blad ze az 3 razy poszlam siusiu wiec pecherz pusty i gorzej bylo widac ale widzialm, 2 raczki, 2 nozki i nawet oczka bylo widac wiec jestem szczęśliwa [emoji6]
IMG_20191104_101434.jpeg
IMG_20191104_115001.jpeg

Jasne, jak coś to dawaj znać. [emoji4]Nowe kolekcje dla mnie to niestety porażka. Szybko robi się meszek, nawet w dotyku rzeczy są jakieś inne. Raz wysłali mi leginsy, gdzie kolor jeden nogawki ewidentnie różnił się odcieniem od drugiej. Jak dla mnie cena nieadekwatna do jakości. [emoji2955]
Tylko te grubsze rzeczy, jak dresy są w porządku.
Ja zamawiam przez internet, więc nie wiem jak to jest w porównaniu ze stacjonarnymi sklepami.
O kurczę to faktycznie słabo ;/ ja robię różnie czasem w sklepie czasem przez internet i narazie zawsze było ok

reklama
Cieszę się, że komuś się przyda :) a macie pomysł na apteczke? [emoji14] nie mogłam się skupić na tym w książce. Kiedyś muszę do tego usiąść hah tyle jest tych specyfików.
Myślę że dlatego maluszka niewiele trzeba ;)
Witamina d3 i paracetamol w czopkach.
Ewentualnie plasterki aromactiv...
Przydaje sie też aspirator do nosa na katar

Chociaż ja na poczatku nic nie kupowalam, dopiero pediatra dała zalecenia ;)

Do góry