reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Wczoraj rano miałam USG genetyczne i wynik tego papp-a. Budowa dzidzi jest prawidłowa, przezierność karkowa 2,6mm przy CRL 72,4mm, kość nosowa widoczna. Ogólnie wszystko chyba w normie. Reszta trisomii 1:20000 tylko ta jedna 1:2141 i dlatego mnie to trochę zmartwiło, a lekarz nic mi nie powiedział na ten temat...
Ale teraz tak patrzę i żadnej informacji na temat łożyska, pępowiny, wód płodowych... Usg trwało jakieś 10 minut...

reklama
Dziewczyny wizytujace dzisiaj, meldujcie i liczymy na same dobre wieści.
Madziolina mam nadzieję że trafisz dziś w końcu na kompetentnego lekarza, u ciebie nie widać kości bo dziecko tak się ułożyło a lekarze masakra że nie potrafią tego dostrzec.
Ale produkcja tutaj, jutro będę w drodze to będę miała co czytać i w końcu nadrobię.

No ja siebie nie poznaję, wczoraj pojechałam na dodatkową wizytę poza planem, bo już mi myśli w głowie nie dawały żyć. Stres jak nigdy dotąd.
Ja też dużo bardziej się stresuje w tej ciąży niż w pierwszej. Uważam, że to w dużej mierze przez to, że na forum było swojego czasu sporo złych wiadomości i sobie wkręcać zaczęłam poniekąd. Mimo wszystko staram się pozytywnie nastawiać.
Właśnie pędziłam po kurczaka z rożna bo taka mnie ochota naszła jak nigdy! A jeszcze wczoraj na samą myśl o mięsie ... :D
Piersi mnie bolą, ale tylko w określone pory dnia. Pozostałych objawów już jako tako brak - mdłości tylko czasami, sporadycznie.

@Majaga to akurat już cudowności 2 trymestru :D Ja już się go doczekać nie mogę :)

O kurczaka z różna bym zjadła, dzisiaj lazania była.
Jeśli chodzi o grupę zamknięta to nie da się tej poprostu przenieść. Moderator musi napisać do aniaslu o założenie grupę zamknięta i trzeba podać listę dziewczyn które na niej będą.

reklama
O kurczaka z różna bym zjadła, dzisiaj lazania była.
Jeśli chodzi o grupę zamknięta to nie da się tej poprostu przenieść. Moderator musi napisać do aniaslu o założenie grupę zamknięta i trzeba podać listę dziewczyn które na niej będą.
Ja mogę zrobić listę jeśli napiszecie mi priv do końca weekendu. Wtedy ją dodam Wam do sprawdzenia (żeby nikogo nie pominąć) i wyśle moderatorce.
Kurczak zajebisty !! :) prawie pół z córką zjadłam :D

Do góry