Ja też miałam jeden rteciowy i po urodzeniu syna rozbilam go w sypialni :/ juz w życiu bym takiego nie kupiła...W ciąży generalnie jest wyższa temperatura- sprawdzałam bo się martwiłam moim 37,3-37,5. Jak przekracza 38 przez dłuższy czas to można się martwić. Nie wiem jak to się ma do twojej 22:00 ale ja zauważyłam że jak się w pracy zestresuję to czuję się jakbym miała temperaturę, nawet policzki mam gorące. Wziełam do pracy termometr i pokazywał moje 37,4.
Wyprobowałam masę termometrów, nie wierzę w elektroniczne, bezdotykowe i alkoholowe. Zostały mi 2 ostatnie rtęciowe ale nie są bezpieczne więc są do zadań specjalnych. Powiem wam o moim odkryciu: kupiłam dla śmiechu termoparę do kuchni(taki długaśny szpikulec) na aliexpress za 17zł i to najlepszy termometr świata. Pokazuje wynik rtęciowego tylko szybciej
Równie dobre są szklane galowe. Wyglądają tak samo jak rteciowe tylko strzepywane jest trochę trudniejsze i trzeba pamietac żeby najlepiej od razu po zmierzeniu "strzepywac" temperaturę