reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2020

W ciąży generalnie jest wyższa temperatura- sprawdzałam bo się martwiłam moim 37,3-37,5. Jak przekracza 38 przez dłuższy czas to można się martwić. Nie wiem jak to się ma do twojej 22:00 ale ja zauważyłam że jak się w pracy zestresuję to czuję się jakbym miała temperaturę, nawet policzki mam gorące. Wziełam do pracy termometr i pokazywał moje 37,4.

Wyprobowałam masę termometrów, nie wierzę w elektroniczne, bezdotykowe i alkoholowe. Zostały mi 2 ostatnie rtęciowe ale nie są bezpieczne więc są do zadań specjalnych. Powiem wam o moim odkryciu: kupiłam dla śmiechu termoparę do kuchni(taki długaśny szpikulec) na aliexpress za 17zł i to najlepszy termometr świata. Pokazuje wynik rtęciowego tylko szybciej ;)
Ja też miałam jeden rteciowy i po urodzeniu syna rozbilam go w sypialni :/ juz w życiu bym takiego nie kupiła...

Równie dobre są szklane galowe. Wyglądają tak samo jak rteciowe :) tylko strzepywane jest trochę trudniejsze i trzeba pamietac żeby najlepiej od razu po zmierzeniu "strzepywac" temperaturę;)

reklama
Witam się i ja. Przez pare dni walczyłam z przeziębieniem wszystko bolało :( gorączka. Ale już wychodzę na prosta. Ledwo nadrobiłam co naskrobalyscie tempo nie złe :) zazdroszczę Wam budowy domku to moje marzenie, dopiero jesteśmy na etapie szukania działki, która jak się okazało nie tak łatwo znaleźć.

Ja prenatalne mam w środę. Już nie mogę się doczekać. Ostatnia wizyta trochę mnie uspokoiła.

Miłego weekendu :)

Okazuje się, że dużo z nas mieszka/ będzie mieszkało w domu. Ja też każdej budującej życzę szybkiego zakończenia i przeprowadzki.

Ja się trochę obawiam jednej rzeczy. Nie lubię być sama w domu w nocy A czasem tak się zdarza. Z jednej strony są inne domy ale oprócz tego to ...pole. Macie systemy alarmowe/psy dla poczucia bezpieczeństwa?

@martabunia ja to nie mam szczęścia do takich łowów.. powodzenia!

Witam się i ja. Przez pare dni walczyłam z przeziębieniem wszystko bolało :( gorączka. Ale już wychodzę na prosta. Ledwo nadrobiłam co naskrobalyscie tempo nie złe :) zazdroszczę Wam budowy domku to moje marzenie, dopiero jesteśmy na etapie szukania działki, która jak się okazało nie tak łatwo znaleźć.

Ja prenatalne mam w środę. Już nie mogę się doczekać. Ostatnia wizyta trochę mnie uspokoiła.

Miłego weekendu :)
dobrze , że już wróciłaś do zdrowia :) miłego

Okazuje się, że dużo z nas mieszka/ będzie mieszkało w domu. Ja też każdej budującej życzę szybkiego zakończenia i przeprowadzki.

Ja się trochę obawiam jednej rzeczy. Nie lubię być sama w domu w nocy A czasem tak się zdarza. Z jednej strony są inne domy ale oprócz tego to ...pole. Macie systemy alarmowe/psy dla poczucia bezpieczeństwa?

@martabunia ja to nie mam szczęścia do takich łowów.. powodzenia!

Ja mam alarm. Podzielony na strefy i włączam zawsze co noc tam gdzie chce.

Mi został jeszcze ogród i działka. Miałam takie plany że zajmę się tym na wiosnę 2020 a tu niespodzianka. Z bliźniakami chyba nie dam rady.

Hej mamusie, ja mam prena dopiero 6 listopada. Jak czytam co piszecie o tych kościach nosowych itp to zaczynam się bać. Mam nadzieje ze wszystko u nas będzie dobrze[emoji3590] Wczoraj miałam wizytę maluszek ma 5.3cm i serduszko bije 152. Wsadził głowę pod łożysko bo lekarz powiedział ze już słyszy a łożysko podobno szumi i dlatego się tam przytula także teraz czekamy do kolejnej wizyty a dzisiaj wybija równe 12tyg. Pozdrawiam i moc buziaków
mogl Ci juz zrobic prenatalne :-)

Zazdroszczę wam domow. My z mężem chcemy kupic gotowy dom, od kilku miesiecy szukamy ale bez skutku :( znaleźliśmy jeden ktory nam sie bardzo podobał i nie byl bardzo drogi ale bardzo szybko został sprzedany :/
Kilka miesiecy temu przeprowadzilismy się do mieszkania w bloku... wcześniej wynajmowalismy mieszkanie z ogródkiem ale mieliśmy non stop problemy z wilgocia i wychodzil grzyb wiec musielismy sie przeprowadzic :/ teraz bardzo mi tego ogrodka brakuje, szczegolnie z dzieckiem to super sprawa.

No ja mam termin na 14.11
Byłam tydzień temu i z malenstwem było wszystko w porządku i w sumie po wizycie wszystko mi przeszło prócz piersi[emoji4]
A na kiedy masz termin ? Bo mi też minęły coś mdłości ostatnio parę razy miałam co rpwwda taki odruch lekki dziś ,ale ogólnie czuje się dużo lepiej i trochę mnie to martwi. Macam się po piersiach czy nadal bolą , ale bola , ja jestem według miesiączki 9+3

Zazdroszczę wam domow. My z mężem chcemy kupic gotowy dom, od kilku miesiecy szukamy ale bez skutku :( znaleźliśmy jeden ktory nam sie bardzo podobał i nie byl bardzo drogi ale bardzo szybko został sprzedany :/
Kilka miesiecy temu przeprowadzilismy się do mieszkania w bloku... wcześniej wynajmowalismy mieszkanie z ogródkiem ale mieliśmy non stop problemy z wilgocia i wychodzil grzyb wiec musielismy sie przeprowadzic :/ teraz bardzo mi tego ogrodka brakuje, szczegolnie z dzieckiem to super sprawa.
To tak jak my, znaleźliśmy już dom już dawno ale wciąż są jakieś problemy w papierach które właściciel prostuje. Nawet gdybyśmy chcieli kupić inny to nic nie ma, posucha straszna w ogłoszeniach :( a też mamy swoje wymagania odnośnie lokalizacji, nie może być za daleko od cywilizacji ;) Teoretycznie do grudnia ma się sprawa wyjaśnić ale ja już zastanawiam się czy przed kupnem nie wynająć tego domu bo myślę że w styczniu mogę być mało mobilna... Ogólnie sprawa lokum mnie dobija bo tu w moim dwupokojowym mieszkaniu w 6 osób na pewno się nie zmieścimy ;)
Co do ogrzewania piecem to dla mnie jakaś przedwojenna historia ;) całe życie mieszkałam w domu rodzinnym ogrzewanym gazem, nawet moja babcia na wsi miała piec olejowy, raz na jesień przyjeżdżała dostawa, tankowali zbiornik a potem to już automat grzeje ci dom :)

reklama
Ja mam alarm. Podzielony na strefy i włączam zawsze co noc tam gdzie chce.

Mi został jeszcze ogród i działka. Miałam takie plany że zajmę się tym na wiosnę 2020 a tu niespodzianka. Z bliźniakami chyba nie dam rady.

Właśnie chyba tak zrobimy i na noc będę włączać dół.

@pauli_ne my też szukaliśmy trochę bo albo były za drogie albo na betonowych osiedlach z mini ogródkiem. Przeglądaliśmy otodom codziennie. Trzymam kciuki za poszukiwania!

Do góry