reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

W ciąży generalnie jest wyższa temperatura- sprawdzałam bo się martwiłam moim 37,3-37,5. Jak przekracza 38 przez dłuższy czas to można się martwić. Nie wiem jak to się ma do twojej 22:00 ale ja zauważyłam że jak się w pracy zestresuję to czuję się jakbym miała temperaturę, nawet policzki mam gorące. Wziełam do pracy termometr i pokazywał moje 37,4.

Wyprobowałam masę termometrów, nie wierzę w elektroniczne, bezdotykowe i alkoholowe. Zostały mi 2 ostatnie rtęciowe ale nie są bezpieczne więc są do zadań specjalnych. Powiem wam o moim odkryciu: kupiłam dla śmiechu termoparę do kuchni(taki długaśny szpikulec) na aliexpress za 17zł i to najlepszy termometr świata. Pokazuje wynik rtęciowego tylko szybciej ;)
Ja też miałam jeden rteciowy i po urodzeniu syna rozbilam go w sypialni :/ juz w życiu bym takiego nie kupiła...

Równie dobre są szklane galowe. Wyglądają tak samo jak rteciowe :) tylko strzepywane jest trochę trudniejsze i trzeba pamietac żeby najlepiej od razu po zmierzeniu "strzepywac" temperaturę;)

reklama
Witam się i ja. Przez pare dni walczyłam z przeziębieniem wszystko bolało :( gorączka. Ale już wychodzę na prosta. Ledwo nadrobiłam co naskrobalyscie tempo nie złe :) zazdroszczę Wam budowy domku to moje marzenie, dopiero jesteśmy na etapie szukania działki, która jak się okazało nie tak łatwo znaleźć.

Ja prenatalne mam w środę. Już nie mogę się doczekać. Ostatnia wizyta trochę mnie uspokoiła.

Miłego weekendu :)

Okazuje się, że dużo z nas mieszka/ będzie mieszkało w domu. Ja też każdej budującej życzę szybkiego zakończenia i przeprowadzki.

Ja się trochę obawiam jednej rzeczy. Nie lubię być sama w domu w nocy A czasem tak się zdarza. Z jednej strony są inne domy ale oprócz tego to ...pole. Macie systemy alarmowe/psy dla poczucia bezpieczeństwa?

@martabunia ja to nie mam szczęścia do takich łowów.. powodzenia!

Witam się i ja. Przez pare dni walczyłam z przeziębieniem wszystko bolało :( gorączka. Ale już wychodzę na prosta. Ledwo nadrobiłam co naskrobalyscie tempo nie złe :) zazdroszczę Wam budowy domku to moje marzenie, dopiero jesteśmy na etapie szukania działki, która jak się okazało nie tak łatwo znaleźć.

Ja prenatalne mam w środę. Już nie mogę się doczekać. Ostatnia wizyta trochę mnie uspokoiła.

Miłego weekendu :)
dobrze , że już wróciłaś do zdrowia :) miłego

Okazuje się, że dużo z nas mieszka/ będzie mieszkało w domu. Ja też każdej budującej życzę szybkiego zakończenia i przeprowadzki.

Ja się trochę obawiam jednej rzeczy. Nie lubię być sama w domu w nocy A czasem tak się zdarza. Z jednej strony są inne domy ale oprócz tego to ...pole. Macie systemy alarmowe/psy dla poczucia bezpieczeństwa?

@martabunia ja to nie mam szczęścia do takich łowów.. powodzenia!

Ja mam alarm. Podzielony na strefy i włączam zawsze co noc tam gdzie chce.

Mi został jeszcze ogród i działka. Miałam takie plany że zajmę się tym na wiosnę 2020 a tu niespodzianka. Z bliźniakami chyba nie dam rady.

Hej mamusie, ja mam prena dopiero 6 listopada. Jak czytam co piszecie o tych kościach nosowych itp to zaczynam się bać. Mam nadzieje ze wszystko u nas będzie dobrze[emoji3590] Wczoraj miałam wizytę maluszek ma 5.3cm i serduszko bije 152. Wsadził głowę pod łożysko bo lekarz powiedział ze już słyszy a łożysko podobno szumi i dlatego się tam przytula także teraz czekamy do kolejnej wizyty a dzisiaj wybija równe 12tyg. Pozdrawiam i moc buziaków
mogl Ci juz zrobic prenatalne :-)

Zazdroszczę wam domow. My z mężem chcemy kupic gotowy dom, od kilku miesiecy szukamy ale bez skutku :( znaleźliśmy jeden ktory nam sie bardzo podobał i nie byl bardzo drogi ale bardzo szybko został sprzedany :/
Kilka miesiecy temu przeprowadzilismy się do mieszkania w bloku... wcześniej wynajmowalismy mieszkanie z ogródkiem ale mieliśmy non stop problemy z wilgocia i wychodzil grzyb wiec musielismy sie przeprowadzic :/ teraz bardzo mi tego ogrodka brakuje, szczegolnie z dzieckiem to super sprawa.

No ja mam termin na 14.11
Byłam tydzień temu i z malenstwem było wszystko w porządku i w sumie po wizycie wszystko mi przeszło prócz piersi[emoji4]
A na kiedy masz termin ? Bo mi też minęły coś mdłości ostatnio parę razy miałam co rpwwda taki odruch lekki dziś ,ale ogólnie czuje się dużo lepiej i trochę mnie to martwi. Macam się po piersiach czy nadal bolą , ale bola , ja jestem według miesiączki 9+3

Zazdroszczę wam domow. My z mężem chcemy kupic gotowy dom, od kilku miesiecy szukamy ale bez skutku :( znaleźliśmy jeden ktory nam sie bardzo podobał i nie byl bardzo drogi ale bardzo szybko został sprzedany :/
Kilka miesiecy temu przeprowadzilismy się do mieszkania w bloku... wcześniej wynajmowalismy mieszkanie z ogródkiem ale mieliśmy non stop problemy z wilgocia i wychodzil grzyb wiec musielismy sie przeprowadzic :/ teraz bardzo mi tego ogrodka brakuje, szczegolnie z dzieckiem to super sprawa.
To tak jak my, znaleźliśmy już dom już dawno ale wciąż są jakieś problemy w papierach które właściciel prostuje. Nawet gdybyśmy chcieli kupić inny to nic nie ma, posucha straszna w ogłoszeniach :( a też mamy swoje wymagania odnośnie lokalizacji, nie może być za daleko od cywilizacji ;) Teoretycznie do grudnia ma się sprawa wyjaśnić ale ja już zastanawiam się czy przed kupnem nie wynająć tego domu bo myślę że w styczniu mogę być mało mobilna... Ogólnie sprawa lokum mnie dobija bo tu w moim dwupokojowym mieszkaniu w 6 osób na pewno się nie zmieścimy ;)
Co do ogrzewania piecem to dla mnie jakaś przedwojenna historia ;) całe życie mieszkałam w domu rodzinnym ogrzewanym gazem, nawet moja babcia na wsi miała piec olejowy, raz na jesień przyjeżdżała dostawa, tankowali zbiornik a potem to już automat grzeje ci dom :)

reklama
Ja mam alarm. Podzielony na strefy i włączam zawsze co noc tam gdzie chce.

Mi został jeszcze ogród i działka. Miałam takie plany że zajmę się tym na wiosnę 2020 a tu niespodzianka. Z bliźniakami chyba nie dam rady.

Właśnie chyba tak zrobimy i na noc będę włączać dół.

@pauli_ne my też szukaliśmy trochę bo albo były za drogie albo na betonowych osiedlach z mini ogródkiem. Przeglądaliśmy otodom codziennie. Trzymam kciuki za poszukiwania!

Do góry