Ja tez się stresuje bo 30 sierpnia miałam rezonans magnetyczny i podany kontrast a owu miałam pomiędzy 31-03. Pytałam lekarza o to czy mam się martwić to mnie uspokoił ze gdyby badanie miało wpływ to nie doszło by do zapłodnienia bo komórka byłaby za słaba. I tego się trzymam ale tez bardzo się stresuje. Miejmy nadzieje ze jakby miało się coś wysrac to już by się wysralo.Ja biorę jeszcze Pregna Start i do tego folik. Dziewczyny mam strasznego stresa. Starałam się o dziecko długo i tak naprawdę to już odpuściłam kiedy akurat mi się udało. Rzecz w tym, że 8 sierpnia robiłam badania okresowe i tam było rtg klatki piersiowej... Według usg i różnych obliczeń, do zapłodnienia doszło jakoś 12 sierpnia. Czy jest możliwość żeby już ten rentgen mógł jakoś wpłynąć na dzidzie..? Strasznie mnie to męczy
reklama
Kiniawk
Fanka BB :)
Kwas foliowyJakie bierzecie witaminy?
Żelazo
Magnez
Wit c, od kilku dni bo jestem przeziębiona.
Witam w tej ponury dzien[emoji21]
Dziewczyny ja umieram i czuje się jak..gowno[emoji2955]
Tak się cieszyłam a czasem wręcz martwiłam, że nie mam typowych objawów.., a teraz te mdłości nie dają mi spokoju i nie jestem w stanie funkcjonować.. Ja rozumiem, gdybym chociaż zwymiotowala..ale mnie tylko i aż mdli!!!
I ta bezsenność...koszmar. zastanawiam się czy to może przez hormon tarczycy?
Dopiero jutro będę miała kontrolowany , pierwszy raz w ciąży .
W dzień jestem senna A w nocy pobudzona.
Co do Witamin do biorę tylko magnez i kwas foliowy.
@AtomicTOY kochana wiadomo, że się martwisz ale zobaczysz, że wszystko się ułoży [emoji8]
Pozdrawiam Was mamusie i życzę lepszego dnia niż mój [emoji173]
Słońce! Ale to znaczy ze wszystko jest OK))))) pamiętam jak ja narzekałam, po tym jak mi sieknelo to myślałam że się załatwię po siebie.
Wiesz że ja też cierpię na jakąś bezsenność? Męczę się potwornie żeby usnąć.
wielkopolanka
KINDERBUENOO88
Witam w tej ponury dzien[emoji21]
Tak się cieszyłam a czasem wręcz martwiłam, że nie mam typowych objawów.., a teraz te mdłości nie dają mi spokoju i nie jestem w stanie funkcjonować.. Ja rozumiem, gdybym chociaż zwymiotowala..ale mnie tylko i aż mdli!!!
@AtomicTOY kochana wiadomo, że się martwisz ale zobaczysz, że wszystko się ułoży [emoji8]
Właśnie mam to samo. Te mdłości same. Czasem ide już do łazienki sobie pomoc ale nic to nie daje bo to tylko nudności
Do tego bezsenność. Tzn pierwsza turę zasypiam i koło 3-4 się budzę i koniec nie mogę zasnąć i tak się mecze do rana a wtedy mnie taki sen łapie a tu trzeba wstawać bo Młody wstaje..
Moni_89
A ja codziennie zasypiam dopiero jakoś po pierwszej w nocy [emoji21][emoji21][emoji21] Jutro na wizycie opowiem mojemu lekarzowi. Mam nadzieję, że z fasolką jest wszystko dobrze .
Właśnie mam to samo. Te mdłości same. Czasem ide już do łazienki sobie pomoc ale nic to nie daje bo to tylko nudności
Do tego bezsenność. Tzn pierwsza turę zasypiam i koło 3-4 się budzę i koniec nie mogę zasnąć i tak się mecze do rana a wtedy mnie taki sen łapie a tu trzeba wstawać bo Młody wstaje..
AtomicTOY
Dziekuję dziewczyny za pamięć i wsparcie. [emoji8][emoji8]
Powiem szczerze, że od razu lżej się robi na sercu czytając takie miłe słowa. Ale to cała ja, zamiast wygadać się komuś to zamykam się w sobie z problemem. A to tylko pogarsza sprawe, błędne koło.
Muszę odgrzebać w necie post Pana Tabletki o suplementach dla kobiet w ciąży.
Powiem szczerze, że od razu lżej się robi na sercu czytając takie miłe słowa. Ale to cała ja, zamiast wygadać się komuś to zamykam się w sobie z problemem. A to tylko pogarsza sprawe, błędne koło.
Nic nie mów, z tymi mdłościami to prawda. Już lepsze są wymioty. Ja zazwyczaj jak zwymiotuje to jest ulga i od razu mogę nawet sobie coś przekąsić, a jak mam mdłości to bujam się z nimi pół dnia i chodzę głodna, bo nic nie przełkne. [emoji4]Witam w tej ponury dzien[emoji21]
Mam to samo, jak coś sobie wymyśle do jedzenia to nie ma zmiłuj i musze to zjeść. A najchętniej bym wcinała frytki, burgery, pizze...Ja też mam ciagle ochote na cos niezdrowego. Po glowie chodzi mi pizza, makarony, burgery... Najgorsze jest to, ze ten głód jest nie do wytrzymania, jak juz sobie wymysle ze musze zjesc np pizze to nic innego nie dotkne [emoji16] Oczywiscie staram sie jak tylko moge dostarczac jakies witaminki do organizmu i mysle, ze fast food raz na jakis czas nie zaszkodzi.
Do tej pory łykałam Femibion 1 i Folik. Ale że Femibion jest do 12 tygodnia, a ja właśnie w 13 wchodzę to rozglądam się za czymś innym.Jakie bierzecie witaminy?
Muszę odgrzebać w necie post Pana Tabletki o suplementach dla kobiet w ciąży.
Jaska.JDM
Jakie bierzecie witaminy?
Prenatal uno.
Ja tez się stresuje bo 30 sierpnia miałam rezonans magnetyczny i podany kontrast a owu miałam pomiędzy 31-03. Pytałam lekarza o to czy mam się martwić to mnie uspokoił ze gdyby badanie miało wpływ to nie doszło by do zapłodnienia bo komórka byłaby za słaba. I tego się trzymam ale tez bardzo się stresuje. Miejmy nadzieje ze jakby miało się coś wysrac to już by się wysralo.
Ja OM mialam 10.08
I też miałam rezonans 29.08 z kontrastem.
Jak miał kontrast zaszkodzić to już to zrobił niestety. Ale nie wiedziałam że mogę być w ciąży.
A to że komórka za slaba pierwsze słyszę. Rozmawiałam z neurolog i ginekolog o tym już.
Na prenatalnych bedzie wiadomo jak i czy kontrast wpłynął.
Dziś duszno i zimno jednocześnie. Przykryć się nie mogę bo za gorąco otworzyć okno też nie bo za zimno.
Ja w pierwszej ciazy nie smarowalam sie ani razu, mam Jeden mały rozstep miedzy pępkiem a dziurka od kolczyka - zbyt późno wyciągnęlam kolczyk. Oprócz tego nie mam rozstępów.
Moja szwagierka smarowala się całą ciaze kilka razy dziennie roznymi drogimi balsamami na rozstepy i mimo to jest cala w rozstepach: na brzuchu, udach, piersiach i ramionach mimo ze nie przytyla dużo, mniej niz ja.
Więc tak naprawdę myślę ze to sprawa indywidualna i kremy tak naprawde niewiele dają...
Moja szwagierka smarowala się całą ciaze kilka razy dziennie roznymi drogimi balsamami na rozstepy i mimo to jest cala w rozstepach: na brzuchu, udach, piersiach i ramionach mimo ze nie przytyla dużo, mniej niz ja.
Więc tak naprawdę myślę ze to sprawa indywidualna i kremy tak naprawde niewiele dają...
reklama
Mi się wydaje ze nie mamy się czym martwić. U mnie resonans był przed owu a kontrast się wypłukuje w ciągu doby. Oczywiscie ze gdybyśmy podejrzewały ciaze to byśmy nie zdecydowały się na takie badanie. Będzie dobrzePrenatal uno. Zobacz załącznik 1034477
Ja OM mialam 10.08
I też miałam rezonans 29.08 z kontrastem.
Jak miał kontrast zaszkodzić to już to zrobił niestety. Ale nie wiedziałam że mogę być w ciąży.
A to że komórka za slaba pierwsze słyszę. Rozmawiałam z neurolog i ginekolog o tym już.
Na prenatalnych bedzie wiadomo jak i czy kontrast wpłynął.
Dziś duszno i zimno jednocześnie. Przykryć się nie mogę bo za gorąco otworzyć okno też nie bo za zimno.
Podziel się: