reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja dzisiaj odwaliłam. Zemdlilo mnie rano, a że młody chory to siedzę z nim w domu. Chciał umyć ręce. To nigdy nie trwa krótko więc ja mu włączam powoli wodę, on sobie stoi na stołeczku i "myje" ręce. Ja stwierdziłam, że na chwilę się położę i mi się przysnęło. To znaczy cały czas słyszałam co się dzieje ale już gdzieś tam odlatywalam. Stwierdzilam że już wystarczy, idę po niego z sypialni i szok. Przedpokój cały w wodzie. No to biegiem do łazienki, łazienka to już w ogóle cała w wodzie... Moje kosmetyki, które stały pod zlewem do tej pory się suszą, papiery toaletowe które były pod zlewem wszystkie do wyrzucenia. A synek sobie grzecznie stoi na stołeczku i nic go nie rusza. Zamknął odpływ, bo mam na kliknięcie. Musiałam jednak zasnąć skoro takie straty. Zużyłam 9 wielkich ręczników kąpielowych by to zebrać. Mam nadzieję że nie zalaliśmy sąsiadów. Matka roku. A po wszystkim jak już ogarnęłam to się porzygałam :D
ojoj nie wiem co bym zrobila!

reklama
Ja jakoś muszę przyrządzić haha . Myślałam, że teraz gorzej będzie mi to szło Ale jakoś idzie i w smaku też ok.
Mój P na obiad MUSI mieć mięso.

Słuchajcie Dziewczyny. Te co mają już pociechy . Robicie swoim Dzieciom kogel mogel?
Żółtko i cukier ?
Ja mam jaja sprawdzone ze wsi od Mamy więc wiem co bym dawała.
Podobno "bardzo pożywne " i ja się zajadałam jako małe Dziecko.
Co Wy uważacie ?
ja nie robie, bo sama nie lubie :-)

Dziewczyny nie przejmujcie się tym, że ustają Wam objawy, ja też panikowałam i chciałam biec do ginekologa sprawdzić czy wszystko jest ok i czy serduszko bije, ale sobie odpuściłam i poszłam dopiero w wyznaczonym terminie i dzidzia rośnie i serduszko pięknie bije, a objawy raz są, a raz nie ma, a piersi to mnie już całkiem przestały boleć. Więc się nie stresujcie dla dobra maluszków! [emoji3590]
Dzięki za pocieszenie bo mam mega stresa

Dzisiaj chyba skoczę do Biedry, może wyhaczę jeszcze tą poduchę ciążową

Dziewczyny... gin wczoraj dał mi „skierowanie” na badania w I trymestrze. Rozumiem, że chodząc prywatnie to badania tez muszę robić prywatnie czyli za nie płacić. A to wyjdzie ok. 270 zł. Co zrobić żeby nie płacić? Mam dodatkowe ubezpieczenie w pracy ale mój pakiet nie obejmuje tych badań. Na NFZ miałabym je za darmo?
Tak jednak na NFZ nie zawwze lekarz na wszystkie kieruje. Bo może nie musi.
Np w pierwszej ciazy nie mialam toxo rozyczki cytomelagii mialam tyljo mocz morfologie glukoze wr. Teraz prywatnie dostalam komplet. Znalazlam w alab i vitalabo pakiety i ktoeys jutro zrobie.

Ja mam chyba z 50 pieluszek. W pierwszej ciąży troche kupilam, duzo tez dostalam a prawie nie byly mi potrzebne ;) syn w ogole nie ulewal więc praktycznie tylko kilka mi bylo potrzebnych ;)

Ogólnie to dziewczyny ktore maja juz dzieci- macie wszystko po swoich dzieciach czy musicie kupować ? Ja zostawilam większość rzeczy: najładniejsze ubranka i cala reszte. Jedynie wózek i fotelik sprzedalam. No i jak będzie dziewczynka to bede musiała prawie wszystko kupic [emoji23]

My kupować bedziemy ale tak w polowiw raczej dopiero.
I wszystko bo starszy ma 7 lat wiec ciężko coś po nim miec. Po kuzynkie jedynie ciuszki.

Wracamy od lekarza syn migdal powiększony i zapalenie gardła. Ja zapalenie gardła i krtani.

Na antybiotyku badań nie mozba robić a musze przed wizytą zrobic i jadę jutro i jutro rozpoczbę leczenie antybiotykiem.

Ja miałam wózek 2w1 i nie byłam zadowolona. Dlatego teraz kupuje tylko gondole, bo osobiście uważam że te spacerówki z wózków ..w1 są mega ciężkie. Teraz mam dla małej taką, z której jestem mega zadowolona, wiec jeśli będzie dziewczynka to problem z głowy na przyszłość bo spacerówka będzie :)
Jeżeli chłopak to większość ciuszków będę musiała kupić, albo dostanę od szwagierki bo ona ma 2 synów. Fotelik i łóżeczko mam bo i tak Zuzi chce robić pokoik i zmieniać jej już na to duże łóżko będę chciała, więc jakoś dużo nie kam do kupienia. Zresztą, z tym kupowaniem „na zaś” to ja już będę uważać - na blogach tyle tego „must have” jest, że ja się nabrałam a potem połowy z tego nigdy nie użyłam. :) Z zakupami czekam zdecydowanie do 7/8 msc., bo jestem z tych przezornych raczej :p

co do teściowej to nic nie mówcie - serio jestem mega zła na nią. Ona nie miała prawa tego rozpowiadać. To jest nasza nowina i uważam, że tylko my jesteśmy upoważnieni do tego by się tym chwalić bądź nie :/

Witajcie. Czy wy też tak źle się czujecie.? Jestem osłabiona, wstaje 9-10, pokręcę się po domu zjem śniadanie i najchętniej poszłabym spać dalej. Jestem bardzo spica, glowa mnie boli, nic mi się nie chce i nie mam energii. Wczoraj wyszłam z domu po 11, a jak wróciłam na 14 od razu na łóżko spać i tak praktycznie całe wczorajsze popołudnie i wieczór. Dziś mam to samo, siedzę właśnie i drzemie.Nic nie robię a jestem zmęczona jakbym pracowała wiele godzin. U mnie 9t2d.

reklama
Tak jednak na NFZ nie zawwze lekarz na wszystkie kieruje. Bo może nie musi.
Np w pierwszej ciazy nie mialam toxo rozyczki cytomelagii mialam tyljo mocz morfologie glukoze wr. Teraz prywatnie dostalam komplet. Znalazlam w alab i vitalabo pakiety i ktoeys jutro zrobie.

My kupować bedziemy ale tak w polowiw raczej dopiero.
I wszystko bo starszy ma 7 lat wiec ciężko coś po nim miec. Po kuzynkie jedynie ciuszki.

Wracamy od lekarza syn migdal powiększony i zapalenie gardła. Ja zapalenie gardła i krtani.

Na antybiotyku badań nie mozba robić a musze przed wizytą zrobic i jadę jutro i jutro rozpoczbę leczenie antybiotykiem.
Szybkiego powrotu do zdrowia, kuruj się [emoji3590]

Do góry