reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ja dzisiaj odwaliłam. Zemdlilo mnie rano, a że młody chory to siedzę z nim w domu. Chciał umyć ręce. To nigdy nie trwa krótko więc ja mu włączam powoli wodę, on sobie stoi na stołeczku i "myje" ręce. Ja stwierdziłam, że na chwilę się położę i mi się przysnęło. To znaczy cały czas słyszałam co się dzieje ale już gdzieś tam odlatywalam. Stwierdzilam że już wystarczy, idę po niego z sypialni i szok. Przedpokój cały w wodzie. No to biegiem do łazienki, łazienka to już w ogóle cała w wodzie... Moje kosmetyki, które stały pod zlewem do tej pory się suszą, papiery toaletowe które były pod zlewem wszystkie do wyrzucenia. A synek sobie grzecznie stoi na stołeczku i nic go nie rusza. Zamknął odpływ, bo mam na kliknięcie. Musiałam jednak zasnąć skoro takie straty. Zużyłam 9 wielkich ręczników kąpielowych by to zebrać. Mam nadzieję że nie zalaliśmy sąsiadów. Matka roku. A po wszystkim jak już ogarnęłam to się porzygałam :D
ojoj nie wiem co bym zrobila!

reklama
Ja jakoś muszę przyrządzić haha . Myślałam, że teraz gorzej będzie mi to szło Ale jakoś idzie i w smaku też ok.
Mój P na obiad MUSI mieć mięso.

Słuchajcie Dziewczyny. Te co mają już pociechy . Robicie swoim Dzieciom kogel mogel?
Żółtko i cukier ?
Ja mam jaja sprawdzone ze wsi od Mamy więc wiem co bym dawała.
Podobno "bardzo pożywne " i ja się zajadałam jako małe Dziecko.
Co Wy uważacie ?
ja nie robie, bo sama nie lubie :-)

Dziewczyny nie przejmujcie się tym, że ustają Wam objawy, ja też panikowałam i chciałam biec do ginekologa sprawdzić czy wszystko jest ok i czy serduszko bije, ale sobie odpuściłam i poszłam dopiero w wyznaczonym terminie i dzidzia rośnie i serduszko pięknie bije, a objawy raz są, a raz nie ma, a piersi to mnie już całkiem przestały boleć. Więc się nie stresujcie dla dobra maluszków! [emoji3590]
Dzięki za pocieszenie bo mam mega stresa

Dzisiaj chyba skoczę do Biedry, może wyhaczę jeszcze tą poduchę ciążową

Dziewczyny... gin wczoraj dał mi „skierowanie” na badania w I trymestrze. Rozumiem, że chodząc prywatnie to badania tez muszę robić prywatnie czyli za nie płacić. A to wyjdzie ok. 270 zł. Co zrobić żeby nie płacić? Mam dodatkowe ubezpieczenie w pracy ale mój pakiet nie obejmuje tych badań. Na NFZ miałabym je za darmo?
Tak jednak na NFZ nie zawwze lekarz na wszystkie kieruje. Bo może nie musi.
Np w pierwszej ciazy nie mialam toxo rozyczki cytomelagii mialam tyljo mocz morfologie glukoze wr. Teraz prywatnie dostalam komplet. Znalazlam w alab i vitalabo pakiety i ktoeys jutro zrobie.

Ja mam chyba z 50 pieluszek. W pierwszej ciąży troche kupilam, duzo tez dostalam a prawie nie byly mi potrzebne ;) syn w ogole nie ulewal więc praktycznie tylko kilka mi bylo potrzebnych ;)

Ogólnie to dziewczyny ktore maja juz dzieci- macie wszystko po swoich dzieciach czy musicie kupować ? Ja zostawilam większość rzeczy: najładniejsze ubranka i cala reszte. Jedynie wózek i fotelik sprzedalam. No i jak będzie dziewczynka to bede musiała prawie wszystko kupic [emoji23]

My kupować bedziemy ale tak w polowiw raczej dopiero.
I wszystko bo starszy ma 7 lat wiec ciężko coś po nim miec. Po kuzynkie jedynie ciuszki.

Wracamy od lekarza syn migdal powiększony i zapalenie gardła. Ja zapalenie gardła i krtani.

Na antybiotyku badań nie mozba robić a musze przed wizytą zrobic i jadę jutro i jutro rozpoczbę leczenie antybiotykiem.

Ja miałam wózek 2w1 i nie byłam zadowolona. Dlatego teraz kupuje tylko gondole, bo osobiście uważam że te spacerówki z wózków ..w1 są mega ciężkie. Teraz mam dla małej taką, z której jestem mega zadowolona, wiec jeśli będzie dziewczynka to problem z głowy na przyszłość bo spacerówka będzie :)
Jeżeli chłopak to większość ciuszków będę musiała kupić, albo dostanę od szwagierki bo ona ma 2 synów. Fotelik i łóżeczko mam bo i tak Zuzi chce robić pokoik i zmieniać jej już na to duże łóżko będę chciała, więc jakoś dużo nie kam do kupienia. Zresztą, z tym kupowaniem „na zaś” to ja już będę uważać - na blogach tyle tego „must have” jest, że ja się nabrałam a potem połowy z tego nigdy nie użyłam. :) Z zakupami czekam zdecydowanie do 7/8 msc., bo jestem z tych przezornych raczej :p

co do teściowej to nic nie mówcie - serio jestem mega zła na nią. Ona nie miała prawa tego rozpowiadać. To jest nasza nowina i uważam, że tylko my jesteśmy upoważnieni do tego by się tym chwalić bądź nie :/

Witajcie. Czy wy też tak źle się czujecie.? Jestem osłabiona, wstaje 9-10, pokręcę się po domu zjem śniadanie i najchętniej poszłabym spać dalej. Jestem bardzo spica, glowa mnie boli, nic mi się nie chce i nie mam energii. Wczoraj wyszłam z domu po 11, a jak wróciłam na 14 od razu na łóżko spać i tak praktycznie całe wczorajsze popołudnie i wieczór. Dziś mam to samo, siedzę właśnie i drzemie.Nic nie robię a jestem zmęczona jakbym pracowała wiele godzin. U mnie 9t2d.

reklama
Tak jednak na NFZ nie zawwze lekarz na wszystkie kieruje. Bo może nie musi.
Np w pierwszej ciazy nie mialam toxo rozyczki cytomelagii mialam tyljo mocz morfologie glukoze wr. Teraz prywatnie dostalam komplet. Znalazlam w alab i vitalabo pakiety i ktoeys jutro zrobie.

My kupować bedziemy ale tak w polowiw raczej dopiero.
I wszystko bo starszy ma 7 lat wiec ciężko coś po nim miec. Po kuzynkie jedynie ciuszki.

Wracamy od lekarza syn migdal powiększony i zapalenie gardła. Ja zapalenie gardła i krtani.

Na antybiotyku badań nie mozba robić a musze przed wizytą zrobic i jadę jutro i jutro rozpoczbę leczenie antybiotykiem.
Szybkiego powrotu do zdrowia, kuruj się [emoji3590]

Do góry