reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Też miałam 3w1 i nie do końca byłam zadowolona. Strasznie ciężki był ten wózek z tego co pamiętam i miałam problem go samej sobie znieść z mieszkania na dół. Teraz myślałam by sprzedać ten i tak samo jak Ty, spacerowke z możliwościa włożenia gondoli. Ciężki wybór... [emoji23] co do kupowania wyprawki, wiem już teraz że większość rzeczy które nakupowalam było niepotrzebne :/ teraz będę robic wyprawkę oszczędniej, jeśli chodzi o ciuchy po kilka rzeczy i wystarczy a w pierwszej ciazy narobilam zakupów jak dla bliźniaków a koniec końców wszystko oddałam [emoji848]

Ja w sumie z gondoli z 3w1 bylam zadowolona na codzien. Mieszkalam na parterze i nie musialam nigdzie wnosic. Za to jak trzeba bylo gdzies autem jechac to masakra. Caly bagaznik zajety. Jak syn mial pol roku kupilam spacerowke "do auta" i tego 3w1 nigdy wiecej nie uzylam :)

Ubranek tez kupilam jakby dla 5ciorga dzieci a nie jednego:p

reklama
Dziewcxyny a na jakie badania dostalyscie skierowanie od swojego gina?
Tu sa mniej wiecej jakie powinien dac,ja nie dostalam tylko na wasermana,ale powiedzial mi ze pozniej Zrobimy. Jutro ide na wizyte juz z wynikami, a dzis mam 10tc+1, ale ciaza jest mlodsza.
Screenshot_20191010-102752.jpeg

Dziewczyny nie przejmujcie się tym, że ustają Wam objawy, ja też panikowałam i chciałam biec do ginekologa sprawdzić czy wszystko jest ok i czy serduszko bije, ale sobie odpuściłam i poszłam dopiero w wyznaczonym terminie i dzidzia rośnie i serduszko pięknie bije, a objawy raz są, a raz nie ma, a piersi to mnie już całkiem przestały boleć. Więc się nie stresujcie dla dobra maluszków! [emoji3590]

Spokojnie. Mogły ustać - nie codziennie będziesz wymiotować. Raz jest lepiej, a raz gorzej :) Ja też mam czasem lepszy dzień, a czasem gorszy. Trzeba być dobrej myśli ! :D
Witamy serdecznie :D

Dzisiaj apka wybiła mi 8 tc :D ale z tego co widzę, to ja chyba mam najpóźniejszą datę porodu? (28.05).
Wkurzyłam się trochę powiem Wam. Moi rodzice i teściowie wiedzieli o ciąży nawet jak nie była do końca jeszcze potwierdzona. Ale mieli nikomu nie mówić. No i zonk .. teściowa pół rodziny poinformowała :/

@blue_ivy tak, na NFZ za darmo
Ja mam 31 maj/1 czerwiec :)

Ja mam chyba z 50 pieluszek. W pierwszej ciąży troche kupilam, duzo tez dostalam a prawie nie byly mi potrzebne ;) syn w ogole nie ulewal więc praktycznie tylko kilka mi bylo potrzebnych ;)

Ogólnie to dziewczyny ktore maja juz dzieci- macie wszystko po swoich dzieciach czy musicie kupować ? Ja zostawilam większość rzeczy: najładniejsze ubranka i cala reszte. Jedynie wózek i fotelik sprzedalam. No i jak będzie dziewczynka to bede musiała prawie wszystko kupic [emoji23]
Ja prawie w ogóle nie będę nic kupować wózek i fotelik jedynie oraz dostawke do łóżka. Nawet ubrań. Jestem zdania że chłopcy mogą nosić różowe rzeczy jak i dziewczynki niebieskie czy czarne. Mój synuś ma dużo ubrań takich bardziej dla dziewczynki (poza sukienkami oczywiście)

reklama
Nadzieja umiera ostatnia i mam nadzieje, że u Ciebie jeszcze nie wszystko stracone. Ktory masz tydzien wedle OM? Jak bylam w szpitalu to lezalam z dziewczyna, która miala mały przyrost bety i dopiero 8+5 zobaczyla serduszko. A w zasadzie to 2,bo blizniaki [emoji16]takze pocieszam sie,ze u Was tez tak bedzie.
Dziś mam 7+5. Lekarz mówil, że tak do 9 tygodnia czekają z zabiegiem przy pustym pecherzyku. Chyba, że beta spadnie, to co innego.

Do góry