reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny ja już po wizycie. Pęcherzyk ciążowy jest ale zarodka nie widać. Mam przyjść za tydzień. Wg usg wyszło, że to ok. 4 tc. Denerwuje się że dup z tego będzie bo mnie nastraszył jakąś chorobą po poronieniami :(

Nie martw się na zapas! Ja też byłam w 6 tygodniu wg USG był tylko pęcherzyk, a dwa tygodnie później piękne serduszko ♥️ mam nadzieję że tak samo będzie również u Ciebie :)

reklama
Wg norm laboratorium jest okey, porównując na necie tez myslalam ze jest okey
Zobacz załącznik 1028027
Ja mam tsh 3,38 uIU/ml. Od endokrynologa dostałam letrox 50 pol tab dziennie

Melduje się i ja z moim Groszkiem. Mam na imię Gosia, mam 30lat, to moja druga ciąża, córcia urodzona w 2018 roku :) niestety już w tej ciąża byłam w szpitalu, więc nie będzie łatwo. Witam wszystkie mamusie i ściskam cieplo [emoji4][emoji4]
Witamy z Groszkiem [emoji8][emoji8]jeden lekarz zdiagnozowal mi krwiaka kolo dzidziusia i ten zespol niepowsciagliwych wymiotów. A co u Ciebie? Musisz caly czas lezec? Jakie masz lekarstwa? U mnie tez sa zalecenia do lezenia, ale niestety przy 14miesieczniaku nie chodzacym jeszcze samodzielnie sie nie da.

Cześć. Nie martw się krwiakiem. Też mam i gin powiedziała że 80% ciąż ma.

Dziewczyny ja już po wizycie. Pęcherzyk ciążowy jest ale zarodka nie widać. Mam przyjść za tydzień. Wg usg wyszło, że to ok. 4 tc. Denerwuje się że dup z tego będzie bo mnie nastraszył jakąś chorobą po poronieniami :(
Poprzedni ginekolog też tak mnie nastraszył dlatego poszłam do innego.
Chodzisz prywatnie czy na fundusz?

Prywatnie, ale mój gin na urlopie więc dzisiaj byłam u innego. Mam nadzieje, że będzie już wszystko dobrze, i że za tydzień zobaczę moją fasolkę.
Dziękuje za wsparcie :)

Dziewczyny… Ja umrę od tych mdłości. Ledwo oczy otwieram i mnie rZuca do wymiotów.
Dzisiaj akurat mam wolne bo jadę do lekarza po południu ale ja nie mam pojęcia jak dam radę jutro w pracy. O ciąży chciałam powiedzieć w czwartek bo w środę mam usg… Ja nie mam pojęcia jak ja sobie poradzę.
Spróbuj soków buraczkowych z imbirem z Dawtony, mi trochę pomagają, bo nic innego nie działa, już rozważam pójście po receptę na jakiś lek przeciwwymiotny, bo wszystko co zjem ze mnie wylatuje...

Hej dziewczyny.
U mnie też dzisiaj ponuro i deszczowo ale trzeba będzie się zebrać do przedszkola a później zajęcia na basenie. Oby po basenie A padł :)

@gochagosiaczek witaj :)

@Dmalw I @Milcziena mi lekarz na początku ciąży przepisał lek przeciwwymiotny. Nie biorę to bo ja mam sam odruch, wiszę nad kibelkiem ale nic nie zwracam..

Prywatnie, ale mój gin na urlopie więc dzisiaj byłam u innego. Mam nadzieje, że będzie już wszystko dobrze, i że za tydzień zobaczę moją fasolkę.
Dziękuje za wsparcie :)
Nie stresuj się kochana, u mnie w 5t2d nie było jeszcze zarodka, był tylko 0,6 cm pęcherzyk, więc nie martw się na zapas, bo dwa tygodnie później zobaczyłam moją centymetrową fasolkę i bijące serduszko [emoji3590]

Hej dziewczyny.
U mnie też dzisiaj ponuro i deszczowo ale trzeba będzie się zebrać do przedszkola a później zajęcia na basenie. Oby po basenie A padł :)

@gochagosiaczek witaj :)

@Dmalw I @Milcziena mi lekarz na początku ciąży przepisał lek przeciwwymiotny. Nie biorę to bo ja mam sam odruch, wiszę nad kibelkiem ale nic nie zwracam..
No u mnie niestety na samym odruchu się nie kończy [emoji19]

Na tym etapie nie widać zarodka. Ja byłam w 5+3 i był duży pecherzyk i podejrzewam, że dwa-trzy dni później pojawił się zarodek. Za tydzień mam kolejną wizytę i liczę, że usłyszę bicie serduszka. Nie martw sie, wszystko będzie dobrze.

reklama
Do góry