reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Cześć dziewczyny :)

Postanowiłam do Was dołączyć, wg kalendarzy internetowych mój termin to 20 maja.
Beta hcg ze środy to 644, z piątku 1270 [emoji5]

To moja pierwsza ciąża, staraliśmy się od marca tego roku i w końcu udało się.

Jestem tym wszystkim oszołomiona i troszkę przerażona dlatego stwierdziłam, że fajnie będzie dołączyć tu do Was [emoji16][emoji16]

Pierwszą wizytę mam w czwartek.

Pozdrawiam serdecznie [emoji8]

witamy i gratulacje :)

reklama
Cześć dziewczyny :)

Postanowiłam do Was dołączyć, wg kalendarzy internetowych mój termin to 20 maja.
Beta hcg ze środy to 644, z piątku 1270 [emoji5]

To moja pierwsza ciąża, staraliśmy się od marca tego roku i w końcu udało się.

Jestem tym wszystkim oszołomiona i troszkę przerażona dlatego stwierdziłam, że fajnie będzie dołączyć tu do Was [emoji16][emoji16]

Pierwszą wizytę mam w czwartek.

Pozdrawiam serdecznie [emoji8]

No hej....tak oszołomienie to jeden z najpierwszych objawów pozytywnego testu haha.

Laski bo ja już nie wiem-czytam czytam szukam witamin najlepszych dla bąbla. Do tej pory biorę pregna Uno i myślałam że będzie ok,ale Pan Tabelka analizując składy mówi, że Pregna ma takie 3 na 5. Czym się kierujecie wybierając witaminy i czy oprócz tego bierzecie kwas foliowy? Wszystki witaminy na dobrą sprawę go zawierają

Ostatnia edycja:
no i coś o czym nie myślicie pewnie jeszcze,a jako już parokrotnie brzuchata tak i spędza mi to sen z powiek-rozstępy. Czy zaczełyście się czymś smarować? Bo ja owszem smaruję się zwykłym balsamem dove (teraz z dużą uwagą na brzuch) ale z racji wieku moja skóra już nie jest tak elastyczna i zastanawiam się czy nie zainwestować w coś celowanego w nawilżanie-tylko ze kosmetyki dla ciężarnych to cenowy kosmos.

Może macie coś wypróbowanego ,godnego polecenia

no i coś o czym nie myślicie pewnie jeszcze,a jako już parokrotnie brzuchata tak i spędza mi to sen z powiek-rozstępy. Czy zaczełyście się czymś smarować? Bo ja owszem smaruję się zwykłym balsamem dove (teraz z dużą uwagą na brzuch) ale z racji wieku moja skóra już nie jest tak elastyczna i zastanawiam się czy nie zainwestować w coś celowanego w nawilżanie-tylko ze kosmetyki dla ciężarnych to cenowy kosmos.

Ja wykupiłam Rossmana jeśli o kosmetyki chodzi bo było ostatnio 2+2.

Jeśli o witaminy chodzi to biorę takie 944D5ED2-7B5F-4CC3-92EE-3666DE9A9FB4.jpeg
Poleciała mi je pani farmaceutka - są trochę „bogatsze” na początek ciąży.

Też biorę femibion.
Znalazłam coś takiego i chyba jutro pobiegnę poszukać w aptekach.. Bo mnie te mdlosci wykończą.. Już nawet siły nie mam się złościć... Ale wcześniej takie miałam wahania nastroju że na kierowniczkę nakrzyczałam.... Ups.

IMG_5684.JPG

Proszę - tu masz moje zakupy - może trochę pomogę ;) chociaż ja po moim dwóch ciążach mam bardzo delikatne ślady - a przytyłam przy obu po około 30 kg (zaczynam od 54kg)
2AFD2FD3-DB16-45D1-B7DE-4533658034A1.jpeg 294FC450-B33E-4986-9B50-A4193A802610.jpeg

Też biorę femibion.
Znalazłam coś takiego i chyba jutro pobiegnę poszukać w aptekach.. Bo mnie te mdlosci wykończą.. Już nawet siły nie mam się złościć... Ale wcześniej takie miałam wahania nastroju że na kierowniczkę nakrzyczałam.... Ups.

Zobacz załącznik 1022156

Już Cię uwielbiam :D raz ze cierpisz jak ja :p a dwa - znalazłaś coś co może nam pomoc :)

reklama
Cześć mamuśki [emoji112][emoji3590]
Co na przeziębienie? Bo gardło boli tak, że nie mogę przełknąć śliny, śpię z papierem toaletowym, bo katar cieknie bez przerwy i nie wiem czym się ratować, może wy coś polecacie? [emoji855]
I jak wy się czujecie? Jak tam wasze ciążowe objawy? U mnie na razie tylko ból piersi i lekkie mdłości z rana zanim coś zjem.
mnie tez boli gardlo, mam katar i jestem ogolnie przeziębiona ehh

Do góry