reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja 20 lat pierwsza-nie wiem ile staran-to była niespodzianka :) syn ma 6.5 lat

teraz 27 lat po 3 miesiącach starania

reklama
Ja no cóż pierwsza ciaza wpadka w wieku lat 20- córka lat 14
Druga planowana pół roku starań po operacji usunięcia endometriozy w bliźnie po CC -corka lat 10
Trzecia córka ma roczek niby się staraliśmy ok 8miesiecy ale bez nacisku,jak usłyszałam od kierowniczki że widzi mnie za miesiąc po awansie to ja jej L4 dałam [emoji3]
4 ciąża niespodzianka, poroniona niestety chyba organizm po ciąży był jeszcze nie gotowy.
Teraz 5 ciąża zobaczymy ,

Ja jestem zdania, że im szybciej tym lepiej. Widzę jak naszej małej brakuje rodzeństwa, dlatego cieszę się, że o ile pójdzie wszystko po naszej myśli i wszystko będzie okey to różnica będzie równe 2 lata

Ja w lipcu 2019 (chwilę temu :-)) za pierwszym razem ale poroniłam w 6tc. Pod koniec sierpnia miałam owulację, strzelaliśmy, znów się udało. Aktualnie 6+4, pierwsza wizyta jeszcze przede mną bo 9.10. :) chciałbym mieć dwójkę z małą różnicą wieku ale zobaczymy jak poradzimy sobie z jednym :D

Jaki wiek między dziećmi uważacie za odpowiedni.? Ale zadaję pytania
Ja chciałam mieć szybko rodzeństwo dla córeczki, ale długo karmiłam, a to zatrzymało mi owulacje. Jak mała już skończyła mleczną przygodę to przyszła miesiączka i zaczęliśmy się starać. Po 2 miesiącach się udało, ale w maju straciliśmy ciążę i jak już przyszedł czas to wyjdzie różnica 2 lata i 8 miesięcy.
Moim zdaniem najlepsza różnica to 1-2 lata, ale ostatnio słyszałam od Pani psycholog, że 3 lata dla zdrowia psychicznego rodziców i podobno wtedy jest najlepszy czas gotowości dla starszego dziecka.

Kobietki zdradzicie jak długo staraliscie się z mężem/partnerem o ciążę. I w jakim wieku. Czy wiek ma tutaj aż takie znaczenie wielkie aby zajść w ciążę w okolicy 35 roku życia. Tak głośno myślę.

Chyba nie do końca wiek.
Ja 37 lat. Druga ciąża. 1 cykl starań i bach. Test pozytywny
Mój P ma 32.
1 ciąża test pozytywny w 3 cyklu starań.

Ostatnia edycja:
Ja myślę że w ogóle fajnie jest mieć rodzeństwo :)
Po prostu.
Nie każdemu się szybko udaje.
Lub udaje w ogóle.
Jest takie powiedzenie chcesz rozsmieszyc Pana Boga zaplanuj sobie życie :D
A i jeszcze moja Babcia mówiła że Dzieci zawsze przychodzą w pore.
Ja jestem bardzo wdzięczna że nam się udało szybko.
Będzie rok i 7 miesięcy.
O psychikę się jakoś nie martwię.
Wszystko jest kwestia chęci i organizacji.
Ja na przykład teraz jak Synek śpi. Śpię razem z Nim bo sennam okrutnie.
Porządek poczeka :biggrin2:

Moja siostra dwie ciąże w Holandii. Jak słuchałam o tym jak to tam wyglada to tylko szpitala jej zazdrościłam i tego, ze tego samego dnia wyszła już do domu

Też mam znajomą która rodziła tam z położną w domu !
Dla mnie trochę ekstremum. Ja bym się bała.
Tam nie ma tej całej schizy, że ciąża to ból i cierpienie a krew pot i łzy poród.
Nie ma latania sprawdzania.
Pochylania się .
Natura robi swoje do 12 tygodnia.
Nie wiem jak tam jest z in vitro.
Jeśli ktoś ma zdrową ciążę bezproblemowo to ok.
Jeśli są problemy to chyba przekichane.
Teraz medycyna czyni cuda i można mieć Dzieci. Za pomocą leków. Przy częstszej kontroli lekarskiej itd.
Holandia ma inną politykę .
Oni w ogóle tam inaczej myślą i żyją .
Z tym można się z nią zgadzać lub nie .

Ja wiem jedno że nie wiem dlaczego niektórzy nie moga mieć Dzieci.
To jest dopiero bardzo niesprawiedliwe.
Nie ma, uważam piękniejszych doznań na świecie niż patrzenie jak Twoja pociecha rośnie. Rozwija się . Cieszy. Smuci. Uczy. Wszystko.

Może Holendrzy chcą mieć same silne jednostki no bo przecież natura wie co robi .

Trochę to pierwotne ... Chyba?

Ostatnia edycja:
reklama
Wlasnie gdy mialam robione echo to stwierdziła ze nigdzie nie ma ciąży i nie widzi krwi zwariuje z tym wszystkim

Bardzo Ci współczuję przeżyć :/
Strasznie mi przykro .
Mam nadzieję że szybko znajdziesz ukojenie i szybko zostaniesz Mama.
Bardzo Ci tego życzę.
Skonsultuj razy dwa jak możesz.
Nie zawierzaj jednemu sprzetowi i 1 lekarzowi.
Bardzo mocno przytulam.

Do góry