reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Kobietki zdradzicie jak długo staraliscie się z mężem/partnerem o ciążę. I w jakim wieku. Czy wiek ma tutaj aż takie znaczenie wielkie aby zajść w ciążę w okolicy 35 roku życia. Tak głośno myślę.
Z pierwszą ciążą nie staraliśmy się wcale. Miesiąc po odłożeniu antykoncepcji zaszłam w ciążę. Miałam wtedy 26 lat.
W drugą ciążę zaszłam po 2 miesiącach starań. Niestety poroniłam.
Po trzech miesiącach mogliśmy znowu spróbować, udało się w pierwszym cyklu. Teraz mam 29 lat.

reklama
Witam :) Jestem Marlena i wychodzi 6 tc 2 dzień. Termin na 26 maja 2020. Identyczny jak u mojej córeczki, która obecnie ma 16 miesięcy Ciąża potwierdzona na chwile obecną z bthcg - dzisiaj powtórzyłam i czekam na wyniki. Ciąża 4 - i mam nadzieje, że pójdzie wszystko dobrze tak jak z Zuzką :)
Też mam córeczkę z dnia matki tylko moja już 5 latek skończyła :)

Chciałbym

Dziękuję za wsparcie odezwę się jutro po wizycie
Trzymaj się. Przedziwne to wszystko, wychodzi na to że ale albo położna coś pomyliła albo lekarz w szpitalu, taka ciąża nie wchłania się sama z siebie. Można poronić no ale to byłoby krwawienie, ale znikająca ciąża? Dziwy jakieś :( trzymam kciuki że się ułoży!

Kobietki zdradzicie jak długo staraliscie się z mężem/partnerem o ciążę. I w jakim wieku. Czy wiek ma tutaj aż takie znaczenie wielkie aby zajść w ciążę w okolicy 35 roku życia. Tak głośno myślę.
Ja pierwsze w wieku 31 lat , drugie 33 - o każde starałam się po pół roku. Poprzednia ciąża w 36 roku życia zaszłam w drugim miesiącu starań. Po tym późnym poronieniu staraliśmy się rok. Mam nadzieję że się uda wszystko i urodzą się zdrowe dzieci :)

Pierwsza ciąża skończone 34l.-pierwsza próba i trafiony zatopiony :) Dziś 4,5 latek w domu.
Druga ciąża skończone 39l.-pierwsza próba i trafiony zatopiony :)

U mnie w wieku :
23 lata - 1a ciąża (wpadka) poroniona; potem przez przez lata nic ...
26 lat - 2ga ciąża - praktycznie od razu w 1 cyklu (i jest nasza Zuzka 16 miesięcy).
Teraz mam 28 lat - w pierwszym cyklu (w lipcu) ciąża 5 tc ciąży poroniona
i od razu w następnym cyklu (sierpień) 4 ciąża - obecna gdzie dzisiaj powtórzyłam betę i wychodzi 2500 (tydzień temu była na poziomie 70). Wiec chyba dobrze rośnie? ☺

Pierwsza ciąża 27 lat, 2 cykl starań. Druga ciąża 31 lat, 1.5 roku starań, ostatnie dwa cykle luteina, clostilbegyt i estrofem.

reklama
Ja pierwsze w wieku 31 lat , drugie 33 - o każde starałam się po pół roku. Poprzednia ciąża w 36 roku życia zaszłam w drugim miesiącu starań. Po tym późnym poronieniu staraliśmy się rok. Mam nadzieję że się uda wszystko i urodzą się zdrowe dzieci :)
Teraz śliczna dwojeczka dzieciaczków że zdwojoną wynagrodzi Ci to przeżycie z utratą poprzedniej ciąży.

Do góry