Piękna waga! moja franca na czwartkowej wizycie pewnie nawet tyle mieć nie będzie w 36+6 3 tyg temu raptem 2100g..Wg położnej ze szkoły rodzenia szczepienia w szpitalu są bardzo bezpieczne i jednocześnie potrzebne. Ja na pewno będę szczepić.
My już po wizycie, Mały waży 2922 i wg usg dziś 36+2 z terminem na 16.05.
Jeśli się nie urodzi do 16.05 to 18.05 mam się zgłosić na KTG (w obecnej sytuacji nie ma zaleceń aby robić KTG przed terminem).
Łożysko ładne, przepływy prawidłowe, więc mam grzecznie siedzieć i czekać na akcje.
Z ciekawostek Mały jest nisko w kanale, ale nie aż tak nisko by wskazywało to na wcześniejszy poród. Powinien jeszcze 2 tygodnie wysiedziec (powinien, jakoś to słowo mnie niepokoi ).
reklama
Czemu 2tyg?Nawet tak nie mów jeszcze 2 tygodnie musi tam być
Lilka455
Fanka BB :)
To moja w 35 tc miala tyle wlasnie 2160Piękna waga! moja franca na czwartkowej wizycie pewnie nawet tyle mieć nie będzie w 36+6 3 tyg temu raptem 2100g..
Bo mamy teraz tydzień przeprowadzki i chce się z tym uporać do poroduCzemu 2tyg?
To kciuki aby posiedziała grzecznieBo mamy teraz tydzień przeprowadzki i chce się z tym uporać do porodu
Posiedział ale dziękuję, przyda się, bo przyznam, że się lekko zestresowałam tu kartony, torby, a Mały nisko stres też chyba nie jest wskazanyTo kciuki aby posiedziała grzecznie
no to podobnie rodzimy …. no ja ze 2 dni wcześniej.Wg położnej ze szkoły rodzenia szczepienia w szpitalu są bardzo bezpieczne i jednocześnie potrzebne. Ja na pewno będę szczepić.
My już po wizycie, Mały waży 2922 i wg usg dziś 36+2 z terminem na 16.05.
Jeśli się nie urodzi do 16.05 to 18.05 mam się zgłosić na KTG (w obecnej sytuacji nie ma zaleceń aby robić KTG przed terminem).
Łożysko ładne, przepływy prawidłowe, więc mam grzecznie siedzieć i czekać na akcje.
Z ciekawostek Mały jest nisko w kanale, ale nie aż tak nisko by wskazywało to na wcześniejszy poród. Powinien jeszcze 2 tygodnie wysiedziec (powinien, jakoś to słowo mnie niepokoi ).
Moja Ida waży w 36+4 2900
niech się na razie nie wybiera na zewnątrz, bo ja nawet nie mam ochoty się spakować ..
missroszi
Fanka BB :)
Nieee. Materac w wózku ale kupiłam prześcieradło, do tego tylko kocyk, podusia może później na razie będę dawać na płasko.Hej. Macie pościel specjalnie do wózka? ja mam materacyk z wózka, kocyk i podusie. Czy kupowałyście coś jeszcze?
A jeszcze wam coś napisze o pieluszkach.
Mamy w domu lupilu, dady i pampers wszystkie 2 do 5 kg
I tylko dady są dobre na naszą mała.
Pozostałe są dużo większe.
reklama
Hej. Macie pościel specjalnie do wózka? ja mam materacyk z wózka, kocyk i podusie. Czy kupowałyście coś jeszcze?
Ja kupiłam w zestawie jukki razem z kokonem i materacykiem do wózka. Do tego zaopatrzyłam się w pieluszkę flanelową która będzie traktowana jak kocyk na cieplejsze dni (u mnie w mieszkaniu temperatura potrafi skoczyć nawet do 38 st ).
Jak zapatrujecie się na spacery w obecnej sytuacji? Ja mieszkam w bloku i mam balkon, zamówiłam emolient +50 spf od pierwszych dni życia bo zamierzam z małym siedzieć na balkonie kiedy mój nie będzie mógł znieść mi wózka
Macie w planach jakieś dłuższe spacerki z bobaskami? (chodzi mi głównie o obecną sytuację z epidemią...)
I jeszcze jedno, może trochę głupie pytanie, ale Was też bolą piersi? Ja właśnie wróciłam spod prysznica i normalnie czuję jakbym miała dwie bomby
Ostatnia edycja:
Podziel się: